A budapesti éjszaka legjobbjai egy helyen – BPNA

2017 Feb. 02. - 2024 Apr. 13.

2017 elején másodszor kerül megrendezésre az online közönségszavazáson alapuló Heineken Budapest Nightlife Awards, a legjobb budapesti szórakozóhelyek, klubok, kocsmák és bárok versenye.

A szavazási időszak január 30-án zárult, ahol 12 kategóriában, több mint 150 helyre, 20.000-nél több szavazatot adott le a budapesti éjszakába járó közönség. A végeredményt egy díjátadó buli keretén belül hirdetik ki február 2-án az Akvárium Klubban, itt adja át Ganxsta Zolee az egy évig érvényes „Budapest Nightlife Awards Winner”, illetve „Budapest Nightlife Awards Recommended Place” díjat is. Az első 300 vendég a Forbes aktuális, februári számát is ajándékba kapja, de fellép a Mary Popkids zenekar, majd Matthias Meyer (Watergate – DE) Dj setjével folytatódik a buli kifulladásig.

A belépés ingyenes!

De mi is az a Budapest Nightlife Awards?

A szervezők abból a meggondolásból hívták életre az eseményt, hogy díjazzák azokat az éjszakai helyeket, akik nagyban hozzájárultak a budapesti imázs építéséhez, illetve kedvelt hétvégi úti céllá tették fővárosunkat a külföldi fiatalok számára is. A Budapest Nightlife Awards célja – melynek névadó szponzora a Heineken-, hogy azok, akik hűen járják az éjszaka neves vendéglátó egységeit, lehetőséget kapjanak, hogy kedvenceiket kiemeljék, véleményt alkossanak és ezáltal hozzájáruljanak az adott hely díjazásához. A helyek összesen 12 kategóriában indulhattak (legjobb bár, legjobb borbár, legjobb kis klub, legjobb kocsma, legjobb koncerthelyszín, legjobb nagy klub, legjobb romkocsma, legjobb szabadtéri hely, legjobb melegbarát hely, legjobb partiszervező, legjobb kézműves söröző, legjobb budapesti fesztivál), a közönség pedig online szavazás útján adhatta le voksait kategóriánként a három legkedvesebb helyére december 19. és január 30. között. A súlyozott szavazás és a kategóriák lehetővé tették, hogy a kisebb helyek is jó eséllyel induljanak a díjért, a helyszínek feladata pedig az volt, hogy minél inkább szavazásra buzdítsák a közönségüket.

Ha nem tudnád, merre indulj az éjszakában

Az online felület a szavazás és a díjátadó lezárultával sem szűnik meg és naprakész Budapest Nightlife Guide portálként funkcionál tovább, ahol a közönség dátumra, zenei stílusra vagy akár kedvenc helyeire szűkítve tud keresni az éjszakai helyek és programjaik között. A programajánlót ezen az  oldalon lehet jelenleg elérni, de készül a mobil applikáció is a felhasználó barátabb élmény és könnyebb tájékozódás érdekében.

Tovább az esemény Facebook-oldalára