Bohóc doktor rendel – Irodalmi est a Bohócdoktorokért

2018 Jan. 22.

Írók olvasnak fel, és válogatást láthatunk Oláh Gergely Lala Bohócról készített fotósorozatából. Az önkéntes felajánlásokból befolyt összeggel a Bohócdoktorokat támogatják. 

„Lala bohóc, te oda mész, ahol nem beszélünk, ha igen, akkor is sokat hazudunk, nyugtatjuk a szüleinket, jófejkedünk a barátainkkal, hogy ne ijedjenek meg tőlünk és ne féljenek, mert ugyanazok vagyunk, csak változik a helyzet. Te nem szoktál megijedni és nem is undorodsz. Vannak barátaid, ügyetlen, hamisan éneklő, lufis meg tudálékos piros orrúak és azt is tudom, hogy nagyon sokszor a saját pénzeteken jöttök minket meglátogatni. Tudjátok, mennyire kell a nevetés és mennyire nincs sokszor okunk rá.” (Tóth Kinga: Kedves Lala Bohóc! – Civilekről Írók, Magyar Narancs)

Fellépők: Erdős Virág, Garaczi László, Karafiáth Orsolya, Kiss Noémi, Németh Gábor, Tóth Kinga és LALA BOHÓC

Vetítés Oláh Gergely Lala Bohócról készített fotósorozatából (Új Európa Alapítvány).

Tóth Kingáról, az esemény egyik fellépőjéről:

A Pannon Egyetemen német bölcsész, nyelv- és irodalomtanár, a Budapesti Kommunikációs Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán mesterdiplomát szerzett, a Kodolányi János Főiskolán újságíró-lapszerkesztő és német nyelvtanár alapképzést végzett.

Kutatási területei: Agresszió Ödön von Horváth drámáiban, agresszió és nyelv, művészeti kommunikáció. Kommunikációs specialista (újságírás, online média, művészet és kommunikáció), a Palócföld és a Roham magazinok lektora, kulturális programszervező. Hang- és vizuális költészettel, kísérleti zenével foglalkozik, a Tóth Kína Hegyfalu frontembere. Elnökségi tagja a József Attila Körnek, tagja a Szépírók Társaságának és a Fiatal Írók Szövetségének és számos más művészeti csoportnak. A 2017-es könyvhétre jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában legújabb könyve, A Holdvilágképűek című, grafikákkal és montázsokkal illusztrált kisprózakötet.

Tovább az esemény Facebook-oldalára