Edd tele magad a Csabai Kolbászfesztiválon!

Közeleg a tél, ami azt jelenti, hogy épp itt az ideje magunkra szedni egy kis, a hideg hónapok túléléséhez oly elengedhetetlen zsírréteget! Vedd az irányt ezen a hétvégén Békéscsaba felé, ha egy malacorrhossznyi előnyre akarsz szert tenni! 

A csabai kolbász az egész világ számára ismert, a húsimádók kedvence az országhatárokon belül és kívül is. Titka a készítése során felhasznált paprikában és a különleges füstölési procedúrában rejlik. Meglepő módon a csabai kolbász gyártása csak az 1890-es években vette kezdetét, de azóta jelentős utat járt be: többek között a magyar konyha egyik legnevesebb exporttermékévé nőtte ki magát, Hungarikummá vált, és védett termékké nyilvánította az Európai Unió is. Kétség sem férhet hozzá, hogy egy ilyen hústerméknek kijár a saját fesztivál: immáron 20. éve vár mindenkit a Csabai Kolbászfesztivál, október 28. és 31. között!

A négynapos fesztivál legnagyobb attrakciója a szombaton megrendezésre kerülő kolbásztöltő verseny, amely a maga nemében a világ legnagyobb ilyen rendezvénye, hiszen 750 csapat fog megküzdeni egymással a zsűri kegyeiért. Nem árt az indulás előtt bepakolni a tánccipőket sem, hiszen rengeteg élőzenei koncert, parti és családi program várja itt a nagyérdeműt. A fellépők sorában találjuk a Neoton Famíliát, Dr. Alban-t, a Magna Cum Laudét, Demjén Ferencet, a Parno Grasztot, a Wellhellót és Majka & Curtis párosát. A családi programok mellet helyet kap még a fesztiválon egy töltött káposztafőző verseny, népzenei és néptánc bemutatók, az erős gyomorral és még erősebb idegzettel rendelkezők pedig részt vehetnek egy igazi disznóölés bemutatón is!

Természetesen sok száz talicskányi kolbász fog majd rendelkezésedre állni, a kóstolófalatok minél jobb csúszásában pedig ízes magyar borok és a térségre jellemző szilvapálinkák sokasága fog segédkezni. Nem kell üres kézzel hazatérned a fesztiválról, a hatalmas gasztronómiai vásár megannyi portékája biztosítja majd, hogy az otthon kényelmében is nosztalgiázhass a csabai eseményről: füstölt kolbászok és egyéb malacságok garmadája vár téged péntektől hétfő estig!