A filmvászon 5 leghíresebb boszorkánya

Fekete ruhában járnak, görbe az orruk, púposak és ijesztő a tekintetük. Ilyennek ismerhettük meg a boszorkányokat a mesékben. De vajon hogyan néznek ki a filmvásznon? Összeszedtük minden idők 5 leghíresebb bosziját!


Eastwicki boszorkányok

Mihez kezd 3 unatkozó, szingli nő, ha rájön, hogy különleges képességekkel bírnak? Hát persze, hogy megpróbálják megalkotni a tökéletes férfit. A majdnem 30 éves filmet nyugodtan nevezhetjük egy klasszikus, „muszáj megnézned” darabnak, hiszen még ennyi idő után is nevetésre késztet.


Bűbájos boszik

Három nővér, akik életük árán is védelmezik az emberiséget. Ők a Halliwell testvérek. Igaz egyikük időközben meghalt, de szerencsére pont ekkor tűnt elő az ismeretlenből egy féltestvér, aki helyrehozta a testvérek erejének harmóniáját, hogy további évadokon keresztül szórakoztassák a közönséget.


A gonosz mostoha

Aligha akadt gyerek, aki nem Hófehérkének, hanem a gonosz mostohának szurkolt volna. Pedig valljuk be, nélküle meg sem született volna a mese. A királynő nagyon profi boszi, hiszen nemcsak egy almát tud halálossá varázsolni, de magából is öregasszonyt tud faragni, ha a helyzet úgy kívánja.


Sabrina, a tiniboszorkány

Vajon hogyan nézhetnek ki egy 21. századi boszorkánylány mindennapjai? Gondoljatok bele, mennyire nehéz feladat lehet a gimiben átlagosnak tűnni úgy, hogyha akarnád, pillanatok alatt az egész osztályt töklámpássá tudnád varázsolni. Na jó, ez nemcsak nehéz, de vicces szituáció is. Legalábbis Sabrina esetében biztosan.


Demóna

A Csipkerózsika love storyban minden Csipkerózsikáról szól, és senki sem figyel Demonára. Egészen a 2014-ig ez volt a helyet, ám ekkor egy film címszereplőjévé tették a boszorkányt, akit nem is akárki testesített meg: Angelina Jolie bújt az egyszerre ördögien gonosz és naivan jószívű banya bőrébe, hogy a film végére mindenki a szívébe zárhassa őt.


 

Ha szereted a boszorkányokat (ne adj’ isten te is az vagy), a zombikat, hollywoodi rémeket és mindenekelőtt a Halloweent, feltétlenül tarts velünk a Funzine Hollywood Horror buliján!