Miért kedveljük a szarvasgombát? Nos, elsősorban mert erre nem is lehet egy szóval válaszolni! A szarvasgomba igazi erdei különlegesség, melyet már a középkor óta gombakereső háziállatokkal gyűjtenek.
Már itt fellángol a természethez fűződő szerelem és ahogy elénk tálalják, körbelengi az a csodálatos jó illat, melyet az anyaföld minden erejével, harmóniájával és hagyatékával ráruházott. A szarvasgombát mondják a konyha gyémántjának is, melyet a Corso Étterem most megcsillogtat A Csodálatos Szarvasgomba kínálatával.
A szarvasgomba termesztésének kultúrája Franciaországból indult az 1810-es években, amikor Joseph Talon tölgyfákat ültetett, és meglepetésére hat év elteltével az ültetvény helyén szarvasgomba telepet találtak. Innen indult világhódító körútjára, s mára már Magyarország is a legnagyobb szarvasgomba-gyűjtő országok között szerepel. Az erdő eldugott rejtekeiben nem könnyű rátalálni erre a csemegére, a betanított háziállatok azonban jó társnak bizonyulnak a felkutatásukban. A kereső társak lehetnek sertések vagy gombászkutyák.
A szarvasgomba aromájára leginkább a termőterület és az érettségi fok van hatással. Különleges illat- és ízhatása miatt fűszerként is előszeretettel használják. Karakteres aromája olajokban és zsírban oldódik leginkább. Felszolgálásakor hajszálvékonyra gyalulják, így helyezik az ételre. Ennek köszönhetően felszabadul jellegzetes aromája, mely felejthetetlen íz- és illatélményt ígér!