Olykor mindannyian úgy érezzük, hogy kikapcsolnánk a körülöttünk lévő világot és elmerülnénk a saját gondolatainkba. Egyedüli társunkként pedig csak egy dolgot tűrnénk meg, mondjuk egy hűsítő, frissítő gintonikot.
Főleg, ha olyan minőségi szeszből készítjük, mint például a Hendrick’s Gin.
Az italnak kalandos történelme van. A gabonaszeszből készült, borókabogyó párlatával ízesített italt a pestis idején még gyógyszerként használták, mint sejthetjük, nem sok sikerrel. A boróka azonban csak az egyik hozzávaló, melyet ginbe csempészhetnek. A Hendrick’s Gin például uborka- és rózsaeszenciát is tesz az italba, amitől különleges, jellegzetes, és mi tagadás, ellenállhatatlan íze lesz.
Létezik emellett levendulás, citromfüves, vagy feketeborsos változtat is.
A boldogság két hozzávalója: gin és tonik
A népszerű ital eredetéhez az egykori brit gyarmatbirodalmakhoz kell elutaznunk. A 18. században gyorsan terjedő maláriavírus ellenszere a kinin volt. Orvosság gyanánt szénsavas vízzel dúsították fel és itták meg. Ez volt tulajdonképpen a tonik elődje. Hogy a betegek élvezetüket leljék a gyógyulásukba, egy kis gint csempésztek a kinines vízbe, így a kinin keserű íze is kevésbé volt érezhető.
Szerencsére, ma már nem kell maláriásnak lennünk ahhoz, hogy kortyolhassunk az italból. Sőt, nem is kell külön indokokat keresni ahhoz, hogy elmerüljünk a Hendrick’s Gin összetéveszthetetlen ízében.
Fenékig!