Hegyezzék a fülüket az ízek szerelmesei, hiszen az ARAZ Étterem csapata ezúttal is exkluzív élményt kínál. Az étterem nyitása óta a legkülönlegesebb módokon kapcsolja össze a modern konyhai technológiákat és a tradicionális ízeket, így az idei tavasz sem múlhat el izgalmas párosítások nélkül.
A tavasz végén kerül bemutatásra Barka Áron, Chef de Cuisine újragondolt fogása, melyet máris Paul Bocuse Soupe aux truffes noires V.G.E. –jának komoly ellenfeleként emlegetnek. A szarvasgombás Royal Gulyás 2016 névre keresztelt fogás egy spontán kihívás eredményeként született meg, amikor a Senses of Sofitel nevű francia vacsoraesten Csíki Sándor, a Food&Wine szerzője javaslatot tett az Araz Étterem séfjének egy, a Paul Bocuse levesének mintájára készült, a magyar konyhára adaptált fine-dining gulyásleves-verzióra. Barka Áron a javaslatot kihívásnak vette és pár hét múlva már kóstolásra invitálta kihívóját. A végeredmény egy, az ízében és küllemében is páratlan reformfogás lett, mely hamarosan az ARAZ Étterem étlapján lesz fellelhető, különösen az ízek szerelmeseinek címezve.
A tavasz és a nyár mindig igazi zsongást jelent, nemcsak az étteremnek, de a Continental Hotel Budapest szállodának is, akik ebben az évben 6. születésnapjukat is ünneplik. Az étterméről és Galéria Kávézójáról méltán híres szálloda cukrászata erre az alkalomra alkotta meg a ház tortáját. Exkluzivitásban itt sincs hiány, az ínyenceknek kedvező torta ugyanis 4 különleges rétegből áll. A recept szuper titkos, de néhány összetevő, mint a levendulás fehércsokoládé ganache, kávés étcsokoládé mousse, vörösáfonya-zselé, macaron bástya nem maradhat említés nélkül. A Continental torta április végétől korlátozott számban előrendelhetővé válik különleges alkalmakra, akár születésnapokra vagy a közelgő ballagásokra és anyák napjára. Érdemes látogatást tenni az egykori Hungária Fürdő helyén álló Galéria Kávézóba és ARAZ étterembe is, mert a diabetikus és glutén tartalmú alapanyagokat nem tartalmazó változatban készülő torta szeletben a helyszínen kóstolható lesz 2016. április 25-től!
Az étterem a romantikus lelkekről sem feledkezik meg: könnyed nyári vacsorák a lemenő nap fényében, koktélok, DJ és lágy szellő a teraszon. Az ARAZ BBQ vacsorái pontosan ezt ígérik 2016. június 2-ától minden csütörtökön welcome pezsgővel, korlátlan étel -és 2 órás korlátlan italfogyasztással csapolt sörből, málnás sangriából és gyümölcsös házi limonádéból. Az étterem belső teraszán megrendezésre kerülő programsorozat a hazai és a külföldi ételkülönlegességek egész sorát vonultatja fel, kezdve a chilis kukoricakrémlevestől, az Argentin Rib eye-on és a csípős tarján át a mályvacukros szilvás cobblerig. A fokozott vendégközpontúság érdekében pedig az ARAZ Étterem séfjei a vendégek előtt, személyre szabottan készítik el a húsételek legjavát. Természetesen a vegetáriánusok sem maradnak éhen: őket a hideg avokádós uborkaleves, a marinált lazacsaláta vagy egy mogyoróvajas Blondie várja. Az oldott hangulatról DJ Starsky gondoskodik.
További programok és információk az ARAZ honlapján!