Élelmiszerbolt, muzeális értékű borok, olcsó napi menü, hangulatos, kóstolgatós csemegék, all you can eat és minőség, minőség, minőség! Mi ez?
Egy kisebb csoda a Ferenciek tere és a Fővám tér között, a turistákkal tömött Váci utcán található Corso Gourmet. Kevés olyan hely van Budapesten, amibe instant beleszeret az ember, de a két éve nyílt Corso Gourmet pont ilyen. Egy műemlékvédelmi épület, mely a magyarok és a turisták kedvence lehet, hiszen itt ugyanúgy tudunk egy kis szalámit vagy egy minőségi bort venni, mint bőségesen megvacsorázni. Vagyis van itt minden. Tényleg. Minden.
Ha reggel csak néhány kiflire és felvágottra van szükségünk, itt beszerezhetünk bármit, ami a gyors reggelihez kell. Méghozzá abszolút minőségien. Térjünk be a Csemege Szalonba, ahol sonkák és kolbászok a legszebb dekorációként lógnak a falakról, a hűtőpultot pedig sajtok sokasága foglalja el. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan mit is akarunk kipróbálni, nyugodtan falatozzunk a paraszttálból, ahol megkóstolhatunk minden magyaros finomságot. Csak a végén nehogy mindenből akarjunk vásárolni. Bár… miért ne?
Ha ebédelni vagy vacsorázni akarunk is helyes döntés a Corso Gourmet-t választani desztinációnként, ahol a második emeleti étteremben a kétfogásos menü 990 forintért, az all-you-can-eat vacsora pedig 2990 forintért vár minket. Hogy miből válogathatunk? Eszméletlen kínálatból! Négy féle leves és nagyjából 20 főétel vár arra, hogy jóllakjunk velük, a csodálatos savanyúságpultról és a gluténmnetes süteményekről nem is beszélve. Közben pedig szemünk is jól fogja érezni magát. A modern módon, de magyarosan berendezett étteremnek már a látványa is meghozza az ember étvágyát.
Ha egy kis borozásra vágyunk este, nézzünk le a borospincébe, ahol a temérdek pezsgő és bor közül a személyzet tényleg örömmel segít kiválasztani a legjobbat, ami a vacsoránkhoz, hangulatunkhoz és persze pénztárcánkhoz illik. Ha pedig nagyon mélyre tudunk nyúlni, akkor irány a Király Borok Kincstára, ahol muzeális értékű borokból válogathatunk.
Persze óvatosan a borral. Reggel jobb frissen elindulni a Corso Gourmet-ba, a Prímába és a Csemege Szalonba a reggelinkért, hogy aztán délben visszatérjünk az étterembe és… és így tovább. Minden nap élmény.