Vegetáriánus vagy? Akkor most a Hard Rock Caféban a helyed!

Ínycsiklandozó burgerek hús nélkül, a mennyből közénk szállt ördögi wrappek, energiabombaként detonáló gyümölcsös juice-ok és légiesen könnyű saláták. Itt van a Vegetáriánus Tudatosság Hónapja, amit a Hard Rock Café Budapest egy limitált ideig elérhető menüvel ünnepel. Kötelező kipróbálni. Nem csak a vegetáriánusoknak. 

Október elsején különleges turné indult el a Hard Rock Café éttermeiben, mely végre elért Budapestre is, a zöldségek és gyümölcsök rajongóinak legnagyobb örömére – és cseppet sem a húsimádók bánatára. Hiszen kár megijedni attól a gondolattól, hogy valamiben nincs hús, még ha olyan fogásról is beszélünk, mint egy szép nagy adag hamburger. A Hard Rock Café Budapest hónap végéig elérhető menüje nem csak tápláló, de mennyein finom is. És mindenekelőtt meggyőző. Hiszen akár egy falat után is már másképpen fogunk gondolni a burgerekre, salátákra és wrappekre.  Az új ízekkel a szánkban pedig nem csak örültünk az étterem terveinek, miszerint a fogások akár az állandó menü részei lehetnek, hanem meg is értettük őket.

És nem zöldségeket beszélünk. Inkább zöldségekről beszélünk. Minőségi, remekül feldolgozott és fantáziadúsan felhasznált zöldségekről.

A Hard Rock Cafe limitált menüjével mindenkire gondolt: nem csak a vegetáriánusok, de a vegánok is bátran válogathatnak a kínálat finomságai közül, ezen felül pedig a húsételek hívei is könnyen megtérhetnek. A fogások mind-mind azt a minőséget nyújtják, amit a poptörténelmi ereklyékkel zsúfolt falak között már megszokhattunk, a hús pedig abszolút nem hiányzik az okosan összerakott és kreatívan megálmodott ételekből.

Hiszen hús után is van élet – pardon, gasztronómia. A Padlizsán & Humusz Burgerben a padlizsán a puha buciban jól összeszokott párosként bújik össze más – sokszor különleges és meglepő – zöldségekkel, ahogy olyan alapanyagok is jó barátságba kerültek egymással, mint a cheddar, humusz és rukkola. A legnagyobb bravúr mellesleg a Quinoa burgerben rejtőzik meg – a bátran fűszerezett, zöldségekből összerakott pogácsát ízre szinte semmi sem különbözteti meg a hústól. Csupán egész egyszerűen sokkal könnyedebb.

Aki kicsit csípősebb hangulatban van – vagy csípősebb hangulatba akar kerülni – bátran válassza a két wrap bármelyikét. A Fűszeres tofus feketebab tekercs kicsit a mexikói gasztronómiába kalauzol el minket, így kalandor lelkeknek bátran ajánljuk, a  Ropogós karfiolos tekercsnél pedig, bár érezhetünk némi csípős utóízt, hála a csilinek, a méretes tekercs mégis kicsit nagyszüleink konyháját idézheti fel krémességével és a karfiol elegánsban megbújó ízével.

Ha csak egy salátára vágyunk is jó helyen járunk. A Sült céklás saláta ízvilága édesebbé – főként a karamellizalt pekándióval – míg a Sült zöldséges saláta vitamindússá teszi napunka. Utóbbi keverék mellesleg igazi vitaminbomba, hiszen hozzávalóit azon az elven válogatták össze, hogy mindegyik más-más vitaminnal legyen tele, így egy jó nagy tálnyi egészséggé összeállva.

A díjnyertes itallalap sem kerülhette el szerencsére a zöldség- és gyümölcsáradatot. Bár egy burger és sültkrumpli mellé leginkább a kóla vagy egy jó hideg sör dukál, adjunk egy esélyt a Cékla-narancs-gyömbér és Spenót-ananász-lenmag turmixoknak. Előre szólunk: nem csak addiktívak, de meglepően táplálóak is, utóbbi pedig bátran helyettesíthet bármilyen édességet.


 

„Mivel a világon egyre többen választják a növényi alapú táplálkozást, ezért a vegetáriánus éttermi kínálatra is egyre nagyobb a kereslet” – mondta Antonio Bautista, a Hard Rock International Franchise-üzemeltetésének senior igazgatóhelyettese. – „A Hard Rock Cafe a globális és a regionális konyhából merített a fogások megalkotásakor, amelyeket a vegetáriánusok és a húsimádók egyformán élvezetesnek fognak találni.”

Az új kínálat kicsit részletesebben, hogy megmutassuk, milyen színes is a hozzávalók tömege:

– Fűszeres tofus feketebab tekercs – Feketebab, barnarizs, lilahagyma, paprika, kukorica, koriander, paradicsom, jalapeno, fokhagyma, méz, fűszeres, grillezett tofuval, és fokhagymás krémmel

– Ropogós karfiolos tekercs – Rántott karfiol humusszal, paradicsommal, ecetes lilahagymával, fokhagymás olajjal, korianderrel, csilivel. Vegyes salátával tálalva

– Sült zöldséges saláta – Fodros kel, valogatott balzsamos gyökérzöldségek (cékla- és répafélék), fűszeres pekándió, tofu, és újhagyma, almaecetes öntettel

– Sült céklás saláta – Sült cékla szeletek spenótsaláta-ágyon, fetasajttal, karamellizalt pekándióval, mézes-balzsamos öntettel

A kibővített Legendary™ Burger menü új elemei:

– Quinoa burger – Friss zöldségpogácsa, helyben készítve; quinoaval, lilahagymával, gombával, tojással, Cheddar sajttal, pekándióval, árpával, szója szósszal és zsemlemorzsával, tetején humusszal, rukkolával, paradicsommal és grillezett lilahagymával

Padlizsán & Humusz Burger – Grillezett padlizsán szeletek humusszal rétegezve, rukkolával, paradicsommal és lilahagymával


A Vegetáriánus Tudatosság Hónapja

Az új menü a Vegetáriánus Tudatosság Hónapja tiszteletére készült, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a vegetarianizmusra és a húsmentes étkezés előnyeire. A Vegetáriánus Világnapként indult kezdeményezés mára egész hónapos eseménnyé nőtte ki magát, amellyel a vegetarianizmust ünneplik.

A Hard Rock Cafe Budapest új vegetáriánus fogásai a Hard Rock amerikai hagyományába illeszkednek, amelyhez elengedhetetlenek a friss alapanyagok és az a hamisítatlan hangulat, amelyet a vendégek csak a Hard Rockban élhetnek át. Érdemes betérni a budapesti Hard Rock Cafe-ba  és kipróbálni az új fogásokat, további információt pedig a www.hardrock.com/Budapest vagy a www.facebook.com/hardrockcafebudapest címen találnak.