Húsvétkor a vasárnapi ebéd sok család számára az ünnepek fénypontját jelenti. Ilyenkor végre leülhetünk egy asztalhoz szeretteinkkel, anélkül, hogy bárhová sietnénk, fontos hívást várnánk vagy folyton az e-mailjeinket nézegetnénk. Hogy minél több időt tölthessünk a családunkkal, idén engedjük meg magunknak, hogy más végezze helyettünk a sütést-főzést – persze nem arra gondolunk, hogy hárítsuk a nagymamára az ünnepi terülj-terülj asztalkám előkészítésének minden terhét. Miért ne mehetnénk húsvét vasárnap étterembe? Több budapesti étterem is készül kivételes húsvéti menüvel, így nem maradunk le a sonka, a tojás, a bárány, a medvehagyma, a kalács és a madártej adta élvezetekről, mégis teljes mértékben stressz nélkül oldódhatunk fel a tavaszi ünnepben. Válogatásunkban összegyűjtöttük a város legígéretesebb húsvéti Sunday Brunch ajánlatait!
Danubius Hotel Gellért
Húsvéti büféebéddel és tojásvadászattal várják a gyerekekkel érkező családokat április 5-én a Gellért Hotelben. A gyerekek a közel százéves szálloda rejtelmes folyosóinak labirintusában keresgélhetik az apró, színes tojásokat, és a vadászat során még a Gellért Fürdőcsarnokot is felfedezhetik. Korosztály szerint különböző nehézségi szintű logikai és ügyességi feladatokat kell megoldaniuk, hogy rábukkanjanak az elrejtett „kincsekre”, és aki legalább hármat megtalál, egy meglepetés ajándékra is számíthat. A hotel séfje, Héjja László déltől hagyományos húsvéti ételekkel készül, mint a tárkonyos bárány raguleves, lencsefőzelék főtt sonkával és tojással, vagy sertésérem tejszínes karalábéval, de olyan különlegességeket is találunk a büfé választékában, mint az autentikus zöldséges kuvaiti bárányragu csicseriborsós kuszkusszal, vagy a banános madártej.
Sunday Brunch + tojásvadászat árai
Gyerek: 2.995 Ft + 10% szervizdíj (6-14 éves korig, 6 év alatt ingyenes)
Felnőtt: 5.990 Ft + 10% szervizdíj
Asztalfoglalás, regisztráció:
gellert.restaurant@danubiushotels.com
+36 1 889 5497
További információért kattints ide!
Araz
A Continental Hotel Budapest étterme, az Araz Étterem ünnepi kínálatában tradicionális fogások szerepelnek, amelyeket korlátlan mennyiségben kóstolhatunk meg húsvét vasárnap. Alig tudjuk majd eldönteni, hogy miből szedjünk elsőként a színes büféasztalon kínált számos étel közül. Olyan finomságokra számíthatunk, mint a medvehagyma-krémleves, füstölt csülök vele főtt tojással és tomahabbal, fokhagymás tarja káposztás lángoskán és fonott kalács. Barka Áron séf tojásfestéssel kedveskedik a gyerekeknek, az étterem kertjében pedig apró meglepetések várják, hogy a kicsik rájuk leljenek.
Sunday Brunch ár
Felnőtt: 6.990 Ft
Gyerek: 6 éves korig ingyenes, 12 éves korig pedig 50%-os kedvezmény
Asztalfoglalás
araz@araz.hu
+36 1-815-1100
További információért kattints ide!
Buddha-Bar Étterem
Annak sem kell húsvétkor otthon maradni, aki inkább egzotikus, mintsem hagyományos magyar ízekre vágyik: a Buddha-Bar Hotel étterme szintén korlátlan étel- és italfogyasztással várja a vendégeket, így annyi sushi-t és frissen készült, ázsiai inspirációjú ételt ehetünk, amennyi csak belénk fér. Ráadásul ünnepi desszertbüfével, játszósarokkal és nyuszi simogatóval igyekeznek a gyerekek kedvére tenni.
Sunday Brunch ár
7.900 Ft + 12% szervizdíj
Asztalfoglalás
restaurant@buddhabarhotel.hu
+36 1 799 7302
Spoon Hajó
A Vigadó téri kikötőben horgonyzó Spoon étterem-hajó húsvétra készülve böjti menüt is kínál: április 3-án kelvirág krémleves aludttejjel és medvehagymával, polenta padlizsánnal és kápia salsával és madártej kerül terítékre. Április 4-től 6-ig a Spoon húsvéti fogásait kóstolhatjuk meg. A menüben lesz marhanyelv rilette parasztsonkával, füstölt kolbásszal, medvehagymával és friss tormával, báránygerinc puy lencsével és sárga túróval, desszertként pedig ekkor is a tökéletes húsvéti desszertet, a madártejet ajánlják.
Asztalfoglalás itt!
További információért kattints ide!
Halászbástya Étterem
A Halászbástya húsvétkor nem csak a gyönyörű kilátással csalogatja a vendégeket: az á la carte fogások mellett április 1-től a konyhafőnök húsvéti ajánlatából is választhatunk. Nem csak a böjtölőknek fut össze a szájában a nyál, amikor megjelenik előttünk a bárány consommé spárgával és tojáskocsonyával, vagy csokoládé gömb pisztáciával, mangóval, kávé fagylalttal és karamellel. A Halászbástya Étteremben ráadásul kiváló magyar borokat is hozzákóstolhatunk az ízletes ételekhez.
Asztalfoglalás
+36 1 201 6935
További információért kattints ide!
Paris Budapest Étterem
A Paris Budapestben is lesz tojásfestés és tojásvadászat, valamint húsvéti büféebéd válogatott ínyencségekkel. A gyerekeknek itt sem kell csendben, egyenes háttal az asztalnál ülniük: az étteremben húsvéti állatsimogatóval várják őket. Az ebéd a kötetlen ünnepi hangulat megteremtéséről szól: az egész család egybe gyűlhet és együtt ünnepelhet, kisállatokkal körülvéve – a gyerekek nagy örömére -, akárcsak a farmon.
Sunday Brunch árak
Felnőtt: 10.000 Ft
Gyermek: 5.000 Ft 12 éves korig, 6 éves kor alatt ingyenes
Asztalfoglalás
+36 1 235 1230
További információért kattints ide!
Gundel Étterem
A Gundelben március 30-tól április 4-ig kóstolhatjuk meg a különleges húsvéti ebéd menüt: a bárányból és nyúlból készült fogások elmaradhatatlan kellékei a tavaszi ünnepnek. Április 5-én és 6-án kétféle vacsora menü közül választhatunk, amelyeket a fogásokhoz illő borválogatással együtt is kérhetünk. Ha húsvéti gasztro-kirándulásunk céljaként a Gundelt választjuk, olyan élményben lehet részünk, amelyet még sokáig emlegetni fogunk – a füstölt marha eszencia zöldséges fásgaluskával és a kakas eszencia Tokaji aszúban párolt kakashússal töltött raviolival csak két példa a választható ételek közül.
Húsvéti ebéd menü árak
Séfek asztaláról: 4.900 Ft + 12 % szervízdíj
Déli csábítás: 6.500 Ft + 12 % szervízdíj
Húsvéti vacsora menü árak
Borok nélkül: 11 900 Ft + 12 % szervízdíj
Borokkal: 14 900 Ft + 12 % szervízdíj
Deluxe húsvéti vacsora menü árak
Borok nélkül: 25 000 Ft + 12 % szervízdíj
Borokkal: 35 000 Ft + 12 % szervízdíj
Asztalfoglalás itt vagy +36 1 889 8111, +36 30 603 2480
További információért kattints ide!