Megvan az év mobilalkalmazása

Mobil marketing megoldások kategóriában az Év Applikációja 2014 díjat az Extreme Net kommunikációs ügynökség nyerte az OTP Mobil Simple alkalmazásának kialakításában való közreműködéséért. Az Extreme Net Magyar Nemzet Online (MNO) számára készített alkalmazása Minőségi Díjat nyert. A Simple esetében az Extreme Nethez kapcsolódik a UX/UI tervezés, valamint az app online kommunikációja, az MNO alkalmazás esetén pedig a teljes fejlesztés az ügynökség munkája. 



AZ OTP Mobil Kft. Simple alkalmazása a mobilvásárlást számos új funkcióval ötvözi. Az applikáció ingyenes, szolgáltató és bankfüggetlen. Kiváltja a bankkártyás és a készpénzes fizetést, használatához csak internetkapcsolat szükséges. Az alkalmazás tervezését, fejlesztését és kommunikációját több ügynökséggel együttműködésben valósította meg az OTP Mobil. Az Extreme Net a UX/UI (user expreience, user interface) tervezéséért, a B2B tartalom fejlesztéséért és a digitális platformokon való kommunikációért felel.

A UX/UI tervezésen belül feladat volt az alkalmazás korábbi megjelenések átformálása, az új design és felépítés megtervezése. Az online kommunikációban pedig a teljes digitális eszköztár használata: az online médiavásárlás, kreatív készítés, CPC hirdetések, videógyártás, a Facebook oldal és a Youtube csatorna felépítése.

„Ügynökségünk nem először dolgozik együtt az OTP csoporttal, de a Simple alkalmazás esetében különösen fontos a kooperáció az ügynökségünk és az OTP Mobil között.” – fejtette ki Józsa Ferenc, az Extreme Net ügyvezetője. „A Simple alkalmazásnál ügyfél oldalon történik a fejlesztés, ahol rengeteg innovatív megoldással járultak hozzá a jelenlegi eredményhez. Ügynökségéként a működés és a grafika tervezéséért, valamint a digitális kommunikációért vagyunk felelősek. Ezen kívül két másik ügynökség a Spice, és a Noguchi is közreműködik abban, hogy a felhasználók minél szélesebb rétegéhez jusson el az alkalmazás.”




Az MNO alkalmazását a tervezési fázistól az Extreme Net koordinálta és fejlesztette, amely az elsőkörös megjelenés után már frissítést is kapott: megjelenésében és funkcióiban is átalakult. A fejlesztés egy jóval átláthatóbb, egyszerűbb és szebb menürendszerbe foglalta az MNO tartalmát, az új alkalmazáson keresztül élőben hallgatható a Lánchíd rádió adása, de további extra funkciók is belekerültek.

A március elején élesített applikáció legfontosabb funkcionális újításai közé tartozik a cikkek szerző szerinti keresése és listázása, a lokáció alapú hírkeresés, vagyis a helyi hírekre való szűrés lehetősége, valamint az offline funkció, amellyel a korábban elmentett cikkek adatkapcsolat nélkül is olvashatóak. Lehetőség van a cikkek megosztására és a hozzászólásra, emellett kiemelendő a „Breaking News” modul, amely a rendkívüli hírekről küld push üzeneteket az olvasóknak.

„Alkalmazásunk funkcionális és megjelenésbeli fejlesztésére meghívásos tenderen választottuk ki az ügynökséget. Célunk megvalósult: olvasóink a jelenlegi felhasználási igényeket maximálisan kielégítő applikációt kaptak, amelyet terveink szerint folyamatosan továbbfejlesztünk, és egyéb extra modulokkal bővítünk majd.” – mondta el Bíró Mátyás, az MNO főszerkesztő-helyettese.


Az applikációk letölthetők innen

További információ

Extreme Net


Az Extreme Net folyamatosan bővülő portfóliója jelenleg a teljes körű digitális kommunikáció, app-marketing, média vásárlás és PR-szolgáltatások mellett alkalmazás- és webfejlesztést, grafikai tervezést, valamint rendezvények teljes körű lebonyolítását foglalja magában. Néhány kiemelt ügyfél-referenciája: Magyar Posta Biztosító, Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), Biofilter Környezetvédelmi Zrt., Metlife, FBN-H, Joint Venture Szövetség (JVSZ), OTP Alapkezelő, AEGON Magyarország, Cerbona, OBA, Hídépítő Zrt., UNIQA Biztosító, Union Biztosító, OTP Fáy András Alapítvány, Shager Pharma

MNO


A Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. 2010 őszén döntött úgy, hogy megújítja 2001 óta üzemelő internetes médiafelületeit, és az eddigi különálló híroldalak helyett, web ergonómiai, használhatósági és web dizájn szempontból is a legfrissebb nemzetközi trendeknek megfelelő integrált hírportál fejlesztésébe kezdett. A 2011. október 23-án átadott modernebb, fiatalokat is intenzívebben megszólító portál úgy kívánt mind tartalmilag, mind formailag megújulni, hogy közben nemzeti irányultságát, polgári jellegét és olvasótáborát se veszítse el. A statisztikai adatok várakozásainkat igazolják. 2013 őszén a mobil platformokon is jobban fogyasztható portál verziót adott ki, ennek a fejlesztési projektnek a megkoronázása az új MNO alkalmazás is.

Simple


Egy olyan, hazai fejlesztésű alkalmazás, amely a mobilfizetés mellett számos olyan funkciót tud, amivel egyszerűbbé teszi az életet. A mobilszolgáltató és bankfüggetlen alkalmazás szinte minden androidos és iphone okostelefonra ingyenesen letölthető az Apple Store-ból, vagy a Google Playből.