Csodás filmrobbanás a héten a mozikban

A karácsony hivatalosan megérkezett a mozikba is ezen a héten, hiszen így év végén jobbnál jobb filmeket kapunk tálcán tálalva. Az Eszeveszett mesék, az ausztrál Szexterápia, a francia-olasz Válás francira módra és az olasz Zűrös olasz esküvő négy tökéletes vígjátéknak ígérkezik, a Hobbit befejező része és a Vatikáni múzeum 3D pedig látványilag ajándékoz meg majd minket egy-egy élménnyel, persze a Hobbitnál azért még sok más mindent is ki tudnánk emelni, de fair lenne-e az Botticellivel szemben?

Zűrös olasz esküvő


Na ez lesz a héten az a vígjáték, amit tényleg óriási hiba lenne kihagyni. Nem, nem csak azért mert Osvárt Andrea a főszereplője, hanem azért is, mert az európai vígjátékok 90%-ban frenetikusak és ez az olasz dinamikával készült alkotás már a trailerében is azt mutatja, hogy maga lesz a szórakozás. Roberto a menyasszonya szülei által nem igazán támogatott esküvőjére hívja meg kicsit faragatlanabb barátait, akiket 20 év alatt igencsak szétfújt a szél és kicsit mindenkinek van titkolnivalója… Félreértések és furcsa szituációk sorozata igazi olasz pezsgéssel.


Eszeveszett mesék


A Pedro Almodovar produceri munkásságával készült filmben különböző figurákat ismerhetünk meg, akiknél egyszer csak végleg elszakad a cérna, ez pedig sokszor olyan szituációkat idéz elő, amik több mint megdöbbentőek. Egy menyasszony, aki rájön, hogy újdonsült férje szeretőjét is meghívta a lagzira, egy bombaszakértő, akinek lefoglalják autóját, egy repülőtéri flört, két autós értelmetlen vitája és egy pincérnő, aki felismeri a családját tönkretevő uzsorást… A BBC szerint az év egyik legjobb vígjátéka. A trailert nézve ezt el is hisszük.


A hobbit – Az öt sereg csatája


Bele se merünk gondolni, hogy mennyi ideje hozza újra és újra lázba a Tolkien által teremtett világ és Peter Jackson munkája több kontinenst, de még mindig nincs vége – habár ezzel a résszel minden bizonnyal mégis itt a vége… A hobbit újabb része a világ egyik legdrágább produkciója lett, ám az eddigi teljesítmény alapján ez nem túl meglepő, a monumentális látvány pedig garantált.


Szexterápia


Az ausztrál vígjáték – bármilyen meglepő is a címet nézve – a szex körül forog egészen felszabadítóan humoros módon. Egy környék, öt különböző pár, akik egy kicsit unják szexuális életüket és az orgazmushoz szükségük van némi löketre – hogy kiéljenek huncutabb gondolataikat és vágyaikat. Persze nem csak a szex a lényeg, hanem a szex lényege – az emberek közti kommunikáció és az azt rejtő hazugságokok, őszinteség, szeretet és összetartás. Prűdeknek nem ajánljuk, aki viszont mer nevetni a szexen, nekik bőven.


Válás francia módra


Ariane és Nino válni készülnek, helyesebben szólva csak az asszony, akinek a kezét megkéri egy karmester, akivel fényes jövő várhat rá az USA-ban. Boldogsága csak férjén múlik, akit el kell rángatnia Párizsba, ahol a válás alig néhány napot vesz igénybe, ellentétben Rómával, ahol a procedúra évekig is elhúzódhat. Nino egy kikötéssel egyezik bele a szomorú ügybe – ha feleségével bepótolják nászutukat, közben pedig egy ördögi célt is dédelget. Ki tudjátok találni mit?


Vatikáni Múzeum 3D


Egyedülálló tárlatvezetésben lehet részünk az ország 16 pontján mind 2D mind pedig 3D verzióban. A világ legnagyobb művészeti gyűjteményét a legmodernebb technikákkal rögzítették a Vatikán Múzeumban, hogy repülőjegy nélkül is megcsodálhassuk a legnagyobb művészek elképesztő alkotásait.