A legjobb alternatív karácsonyfák

Mégis miért kellene a fenyőfában olyan nagy hangsúlyt fektetni a fára? Az emberi kreativitásnak nincs határa, ezt pedig hűen igazolja a következő néhány példa, melyeken láthatjuk, hogy karácsonyfa állításához nem mindenképpen kell bármilyen növény. Néha elég egy-egy hétköznapi tárgy is.

A fal


A karácsonyfák gyakori átka, hogy túl sok helyet foglalnak a nappaliban, ráadásul ha tényleg nagyobb fát vásárlunk a felállítás és a ki-be szállítás is elindíthat egy-egy családi viszályt. De nem akkor, ha egyszerűen a falra ragasztunk néhány díszt ízléses alakzatban. Dekoratív, helytakarékos és alá mehetnek az ajándékok.

A plafonról


A legelegánsabb megoldáshoz olyan térérzék és olyan alapos tervezés szükséges, hogy lehet, hogy jobb lemenni piacra egy fenyőért, de a türelem itt igazi csodát terem. A lógó karácsonyi gömbök szabályos formája a lehető leglégiesebb ünnepi fát formázza meg, ami túl sok helyet sem foglal, habár utána a plafonon lesz néhány nyom…

A létra


Például egy létra. Ha erősen hunyorítunk a klasszikus karácsonyfák is háromszögalakként tündökölnek a nappaliban, pont mint egy kettényitott álló létra. A körbetekert zsinórra és szintekre mehetnek a díszek, az égősor pedig ugyancsak körbeér a tákolmányon. Figyelem! Míg ünnepi dekorációs eszköz, addig inkább ne használjuk!

A könyvek


Akinek sok könyve van otthon már csak jó ember lehet, ám az irodalmat és tudományt nem csak saját elménk pallérozására használhatjuk. Egy kis geometriai érzékkel olyan piramist építhetünk könyveinkből, ami tökéletesen adja vissza a karácsonyfák formáját, ráadásul a díszek és égők is könnyen elhelyezhetők.

Az üvegek


Eszünkbe sem jut, hogy egy-egy Erasmus diákok lakta lakásban olyan mennyiségű sörös- vagy borosüveg gyűlhetne össze, amiből egy szimbolikus fa felépülhetne, de ha még idén elkezdtek gyűjteni, talán jövőre… Egész estés program lehet az építkezés, de tökéletes felhasználása a színes üvegeknek, amiket többé nem kell rejtegetni.