Drámai hét a moziban

Nem a legvidámabban fog telni a hete annak, aki az összes filmpremiert megnézi a héten. Bár a Förtelmes főnökök 2-őn bőven lesz min nevetni és A madagaszkár pingvinjei is remek családi filmnek ígérkezik, de több a héten a könny mint a mosoly… A Drága Elza!-ban megnézhetjük, hogyan tesztel aknamezőket egy Szovjetunióba hurcolt honvéd, az Egy szerelem történetében egy szakítást követhetünk végig, a Zárt rendszerben a hatalom elnyomó erejét és kizsákmányolását nézhetjük végig egy igaz történet alapján, a Válásban pedig egy reménytelen, vallási szabályokkal terhelt válást.

Förtelmes főnökök 2.

Három hősünk, Nick, Dale és Kurt végleg megszabadult főnökétől, és egy új vállalkozásba kezdve végre a maguk urának érezhetik magukat. A probléma csak az, hogy egy sunyi befektető miatt hamar csődbe is mennek, az egyetlen megoldásnak pedig csak azt látják, ha elrabolják a férfi elkényeztetett fiát, váltságdíjat követelve. A probléma csupán az, hogy továbbra sem túl jók az ilyen jellegű simlis ügyekben és hogy felbukkan Dale volt főnökasszonya is, aki továbbra is szexmániás.


A Madagaszkár pingvinjei

Miután a Madagaszkár után a pingvinek külön sorozatot kaptak, várható volt, hogy a mini akciócsoport vicces madarai egy egész estés filmmel is meglepik majd a közönségek. Az apró csapatnak ezúttal Dr. Octavius Vízaggyal kell megküzdenie az Északi Szél nevű titkos kémcsapattal összefogva. Bár a közös munka nem zökkenőmentes, a cél olyannyira fontos, hogy meg kell tanulni közösen dolgozni…


Drága Elza!


Kezdjük egy magyar filmmel a hetet! A Drága Elza! című háborús drámában Lombos honvédot ismerhetjük meg, aki 1942-ben Ukrajnából próbál hazajutni, ám mivel egy véletlen folytán neve nem kerül fel a listára, Oroszországba szállítják, ahol a Szovjetunióban igazi pokol vár. Társaival aknamezőkön kell áthaladnia, hogy így derítsék ki – és egyben hatástalanítsák is – a bombákat. A honvédnak pedig nincs más vágya, mint menekülni a pokolból és újra látni Magyarországon rá váró feleségét, Elzát…


Egy szerelem története – A férfi

Október 30-án már megismerhettük egy bizonyos szerelem történetét a nő szempontjából, most pedig elérkezett az ideje annak, hogy megismerjük ugyanazt a sztorit a férfi szemszögéből. Bár a film önmagában is működik, az igazi hatás úgy érhető el, ha mindkét verziót láttuk, hiszen a rendező, Ned Benson éppen arra akar rávilágítani, hogy a két nem mennyire máshogy vagy éppen mennyire ugyanúgy éli meg ugyanazokat a helyzeteket. Egy kis tanulságos pszichológiai csomag, romantikus ágyba vetve.


Zárt rendszer

Ha filmeket tekintve kemény dióra vágyunk, akkor a Zárt rendszer lesz a héten az egyik legjobb választás. A lengyel drámában három üzletember jól jövedelmező, sikeres vállalkozásba kezd, mely a város kapzsi vezetőinek is felhívja a figyelmét. A hatalom hamarosan mind a három vállalkozót börtönbe juttatja koholt vádak alapján, nem csak az ő, hanem a családjuk életét is a sárba tiporva és pokollá téve. Az áldozatok viszont egy független újságíróval karöltve veszik fel a harcot a korrupció és a nagyhatalom ellen. Igaz történet.


Válás

Aki pedig igazán kemény diót akar rágni, annak izraeli-német-francia filmdrámát, amiben egy hároméves válópert nézhetünk végig. A rabbinikus bíróság előtt zajló perben egy asszony kétségbeesve próbál megszabadulni férjétől, aki viszont nem járul hozzá a váláshoz, ami a zsidó törvények szerint azt nem is teszi lehetővé. A felek álláspontját és a köztük lévő érzelmeket lassan de biztosan ismerjük meg, mi magunk is bekerülve az időhúzás által keltett kegyetlen nyomás alá.