Szabadesés, orosz maffia és delfinek a moziban

Színes hétnek nézünk elébe premierek szempontjából és főleg a fiatalabb korosztály örülhet. A Szabadeséssel a magyar filmipar egy rég várt remekművét láthatjuk, A Védelmezőben a nyugdíjas Danzel Washington visszavonult ügynökként száll szembe az orosz maffiával, a T. S. Spivet különös utazásában pedig világsztárok és egy megismételhetetlen rendező bizonyítja be, hogy egy gyerekfilm a felnőttek számára is érdekes lehet. Oh és lesz olyan is, hogy Delfin kaland 2., de semmi érdekes…

Szabadesés


Pálfi György filmjében hét történetet nézhetünk végig, amik hét egymás alatti lakásban zajlanak. Nem hétköznapi sztorik. Egy öngyilkos asszony, egy csecsemő, amit vissza akarnak tenni az anyaméhbe, egy fóliába tekert túlféltett férfi, egy meztelen ember a társaság közepén… A magyar filmipar egyik legnagyobb izgalommal várt új gyöngyszeme különös utazásra hív minket. Vagyis inkább zuhanásra.


A Védelmező


Denzel Washington visszatér a filmvászonra és nem fog meglepődni senki, ha eláruljuk, hogy mindezt egy akciófilmmel teszi. A visszavonult kommandós csupa jó szívvel megment egy lányt néhány stricitől, akikről viszont kiderül, hogy az orosz maffia tagjai, vezérük pedig nem igazán örül annak, hogy bele lett köpve a levesébe. Akcióhősünk hát egyedül vonul harcba, hogy igazságot tegyen. A törvény pedig nem számít.


T. S. Spivet különös utazása

Jean-Pierre Jeunet, az Amelia különös életének rendezője ezúttal is olyan látványvilágot teremtett, amit lehetetlen lesz elfelejteni, és bár gyerekfilmről beszélünk, nem csak a sztori miatt  tudjuk ajánlani bátran felnőtteknek is, hanem a színészek miatt is, akik biztos garanciát jelentenek a remekmű státuszra. Csak hogy két példával éljünk:  Helena Bonham Carter és Judy Davis.


Delfines kaland 2.

Újabb igaz történetet dolgoz fel az egészen meglepően giccses Delfines kaland 2., amiben az első részben megismert, mesterséges végtagot kapott Winter delfin ápolói mentenek meg egy rossz állapotban lévő kis delfint többek között olyan színészekkel, mint Samuel L. Jackson. Vigyázzunk vele, tényleg sok-sok szirup várható, még ha a sztori igaz is!