Ide járj bisztróba Budapesten

Mint annyi remek dolog, a bisztrókultúra is Franciaországból ered, ahol egy idő után meg kellett különböztetni azokat a kis éttermeket, ahol nem csak az étkeztetésre jut hangsúly, hanem ugyanúgy fontos az italkínálat is, ráadásul az árak is barátságosabbak, no meg a felszolgálás is gyorsabb. Ha nem akarunk túlságosan kiöltözni, nem vágyunk egy komplett étterem-élményre, vagy egyszerűen még nem döntöttük el, hogy este inkább egy jót ennénk vagy boroznánk – esetleg akár mindkettő – akkor irány Budapest valamelyik bisztrója. Most megmutatjuk, hogy mi melyikekre szavazunk.

Barabás Bisztró


A Barabás Bisztró egyszerre törekszik a modernitásra és a hagyományok őrzésére. Igazi magyar klasszikusok sorából áll az étlap, amit isteni magyar borokkal öblíthetünk le, mintha egy vidéki csárdában lennénk vagy a nagymama asztalánál. A klasszikus ételeket kicsit viszont át is alakítják, hogy új gasztronómiai élményekben is részünk legyen – hiszen a fő a változatosság, illetve ha a Barabásról van szó, a vendégszeretet. Modern berendezés, jó konyha, kellemes légkör – ilyen egy bisztró kérjük szépen!

1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.

Bordó Bisztró


A Bordó Bisztró az a hely, amin lehetetlen, hogy ne akadjon meg a szemünk és ne akarjuk betérni egy borra, egy déli menüre vagy egy jó vacsorára. A belső dizájn egész egyszerűen elképesztően okosan kidolgozott, tipikusan az a hely, ahol még a legrosszabb társaságban is remekül érezzük magunkat – csak a környezet miatt. Persze vannak más jó dolgok is a Bordóban – remek borlap, finom sörök és a konyha is olyan jól üzemel, hogy néhány hét kellett csak ahhoz, hogy a bisztró egyik fő profilja legyen az étkeztetés.

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

Déryné Bisztró


Az August család 1914-ben nyitotta Budapest egyik leghíresebb bisztróját, mely aztán 1951-től működött Dérynéként, vagyis ha betérünk – persze szigorúan asztalfoglalás után – igazi történelmet szívhatunk magunkba. Az étlap egyszerű magyar klasszikusokat gyárt, erős a borlap, a design pedig verhetetlen. A konyha minőségét remekül írja le, hogy az idei Michelin Guide-ban Bib Gourmand fokozatot kapott. Reggelire a saját pékség termékeit élvezhetjük, délutántól pedig kellemes élő zene vár minket.

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Bormalac


Aki szereti az egyszerű magyar konyhát, a kézműves hentesárút, a házi savanyúságokat, a jó magyar borokat és pálinkákat, annak a lehető legjobb választás a Bormalac, ami teljes erőbedobással képviseli a magyar bisztróvonalat. A Ráday utcában található bisztróban van hét pálinkája és hét bora is, ha esetleg nem tudnánk dönteni a borlapról, nyugodtan rábízhatjuk magunkat a személyzetre. Egy jó magyar falatozáshoz sose kell külön apropó, a Bormalac pedig még helyet is biztosít rá.

1092 Budapest, Ráday utca 17.

Komachi


Most viszont tegyünk egy éles kanyart  a magyar konyhából és irány a Távol-Kelet! A Komachi a japán konyha hétköznapi fogásait kínálja vendégeinek – bizony, nem a különleges fogásokat, hanem azokat amik a japánok valóban esznek, méghozzá ezt bisztró-áron, bisztró környezetben. Meglepően egyszerű koncepció, ami meglepően eredeti foltja a nyüzsgő budapesti bisztrószcénának. Kis keleti nyugalom sose ártott még senkinek, ha mindez pedig kis gasztronómiai utazással is jár, akkor az ebéd vagy vacsora már biztosan tökéletesen sült el.

1073, Budapest Kertész utca 33.

Borssó


Most pedig térjünk újra vissza a magyar ízekhez és hagyományos fogásokhoz, ám ezúttal ezt fűszerezzük meg egy kis francia varázzsal – ahogy a Borssó mondja, egy kis borssal és sóval. Az étlap francia ételkülönlegességeket is kínál, a séf pedig különös hangsúlyt fektet arra, hogy a fogások kulcsínye is lehengerlő legyen – nem csak gasztronómia, hanem vizuális élménnyel gazdagítva a betérőket. Az étterem mellesleg az igazi klasszikus bisztróként van berendezve, igazi kis nyugalombomba a belvárosban.

1053 Budapest, Királyi Pál u. 14.

Terminál


A sok klasszikus íz után pedig kicsit merítkezzünk meg a kortárs és fúziós konyhában, ehhez pedig legjobb lesz kifáradni a buszmegállóba. …Legalábbis annak a régi helyére az Erzsébet térre, ahol a budapesti gasztroélet egyik új üdvöskéje, a Terminál remek kilátással, elegáns és modern designnal vár minket. Tökéletes hely betérni egy vacsorára vagy ebédre, este pedig a koktél- bor- és sörkínálat gyújthat mindenki tekintetében örömöt.

1051 Budapest, Erzsébet tér 11.