Filmajánló – A szörnyek, a lakótárs és egy klasszikus meggyalázása

Nem túl érett felhozatal érkezik a mozikba a héten, a háromból csupán egy film szól felnőtteknek. A szörny mentőakcióban érdekes képet kapnak a Földről a kicsik, a Már megint lakótársat keresünkkel lezárunk egy francia vígjátéktrilógiát, a Visszatérés Óz birodalmába pedig az idei év várhatóan egyik legszomorúbb pillanata a mozikban.

A szörny mentőakció


Kicsit furcsa, hogy a gyerekeknek készült új animációs csodában a Föld az univerzum legkegyetlenebb helye, amit „Baljós bolygónak” is neveznek, de nézzünk szembe a tényekkel – valahol a készítőknek igaza van (nem mintha a többi bolygót ismernénk). Adott egy erős, sikeres szuperhős űrlény, akit elrabolnak az emberek, a segítségére pedig kicsit esetlenebb, ám annál okosabb öccse siet, aki megismerkedik a Föld titkaival. Például hogy az 51-es körzetben fogva tartott idegenek találták fel a közösségi oldalakat és okostelefonokat, de belebotlik olyan kellemetlenebb hírekbe is, mint hogy a kegyetlen földi hadnagy ki akarja irtani az összes űrlényt a világegyetemben. Szórakozás a kicsiknek és érdekes ízű társadalomkritika a nagyoknak.


Már megint lakótársat keresünk

Folytatódik a francia Xavier életének meséje. Xavier két gyerekkel a vállán már némileg komolyabb ember, mikor pedig az anyuka New Yorkba költözik, ő is az amerikai metropolisz felé veszi az irányt, ahol egy leszbikus pár gyermekének biológiai apja lesz, hozzámegy a zöld kártyáért egy kínai lányhoz és közben szerelembe is esik. A trilógia befejező részében újra megkapjuk a francia vígjátékok utánozhatatlan varázsát és végre Audrey Tautou is felbukkan a magyar mozivásznakon.


Visszatérés Óz birodalmába

Valamiért valaki Hollywoodban mindenképpen késztetést érzett rá, hogy megerőszakolja Óz klasszikus meséjét, világát és figuráit, hogy  kicsikarjon egy második részt, aminek borzalmas a látványa, borzalmasak a figurái és Toto még böfög is benne. Mi a trailert sem voltunk képesek végig nézni. Aki elég erőt érez, tegyen egy próbát: