A lányok 30 év után is mulatni akarnak

Volt már izgalmasabb hetünk is zenét tekintve, hiszen össz-vissz egy nagyobb dobással kedveskedik a showbusiness, ám lesz egy igencsak jelentős megemlékezés is. A Kaiser Chiefs ötödik albumában oktatásról és háborúról mesél, Cindy Lauper pedig harminc éve énekelte el először, hogy a lányok csak mulatni akarnak. Heti albumajánló.

Kaiser Chiefs – Education, Education, Education & War


Immár ötödik albumát dobja piaca a leeds-i indie banda Education, Education, Education & War címmel. Ezen a korongon szerepel először az új dobos, Vijay Mistry. A dal második kislemezéről, a Bows & Arrows-ról így beszélt a csapat énekese, Ricky Wilson:

„Tetszett az ötlet, hogy a nyilak és az íjak leginkább használhatatlanok egymás nélkül, de ha egybeteszed őket, akkor bizony elég félelmetesek. Mint mi. Szeretek bandában lenni. Bolondság azt gondolni, hogy menne egyedül. Az egész arról szól, hogy ne félj az érzelmektől. Ez lehet a legerősebb fegyverünk. Mi a baj néhány sráccal akik azt mondják, hogy szükségük vagy egymásra? Minden kétség és hiábavalóságon keresztül ez a lemez veleje. És tudsz rá táncolni is.”


Cindy Lauper – She’s So Unusal


Bár csak remixeket kapunk pluszban az új kiadáson, azért megéri megemlékezni Cindy Lauper első – és kicsit utolsó – nagy sikerű albumára, mely immár 30 éve jelent meg. A hölgy Madonnával együtt startolt, csupán Lauper erősebben indított olyan gigaslágerekkel, mint a Girls Just Want To Have Fun vagy a Time After Time. Bár Cindy aztán kicsúszott a legjobbak közül, első lemeze így is legendás lett – mind az öt kislemez szerepelt a Billboard Hot 100-as listájában, négy egyenesen a top 5-ben, ami kivételes teljesítmény volt az időszakban női előadóként. Két Grammyt is nyert, közte az év felfedezettjét, a Rolling Stone pedig a korongot a világ 500 legjobb albuma közé választotta. Nem is rossz debütálás – megér egy megemlékezést!