Előttünk a vízözön! – Heti filmajánló

Kellemes, sőt, kifejezetten jó hét köszönt ránk a mozikban. Végre megérkezett a Noé, Aronofsky látványokban bővelkedő filmalkotása, hihetetlen szereplőgárdával fűszerezve, a romantika a rajongói Mr. Morgan utolsó szerelmének örülhetnek Párizsban, aki pedig nevetni akar, kap egy végre valóban kreatív és első blikkre mindenképpen minőségi vígjátékot a Működik a kémiával.

Noé – Özönvíz Russel Crowe-val és Emma Watsonnal


Van egy sejtésünk, hogy a Noénál nem szükséges bemutatni a sztorit, de biztos ami biztos, elmondjuk: jön a nagy víz, Noé meg épít egy bárkát, amibe minden állatból beterel egy-egy párat. Persze Hollywood azért kicsit hozzáadott a történethez, nagy szerep jut Noé családjának, illetve említésre kerül az emberiség többi része is, akik érthetően nem szívesen fogadják, hogy le kell maradniuk az életmentő járatról. Darren Aronofsky rendező filmje minden bizonnyal az év egyik legnagyobb húzása lesz, hihetetlen látvánnyal és óriási színész alakításokkal – rögtön három Oscar-díjas művésszel kezdenénk:  Russel Crowe, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly, de például Emma Watsont is hiba lenne kihagyni, a fiatal hölgy úgy néz ki ezzel a filmmel teszi meg a következő lépést afelé, hogy az új hollywoodi generáció egyik legnagyobb csillaga legyen.


Mr. Morgan utolsó szerelme – Öreg szerelem Párizsban


Mr. Morgan Párizsban éli nyugalmasan bús napjait mióta elvesztette hőn imádott feleségét, sok társaság pedig nincs az életében – fiával nem túl rózsás a kapcsolata, franciául pedig nem beszél, ami Franciaországban halmozottan nehezíti a kommunikációt. Aztán megismer egy kedves, fiatal és persze gyönyörű cha-cha-cha-tanárnőt, aki újra értelmet ad életének. Mindegy is, hogy barátság vagy szerelem szövődik kettőjük között, a lényeg itt a szeretet. Ha bájos filmet akarsz látni, akkor ez tökéletes választás lesz.


Működik a kémia – Vígjáték a patikában


A Sam Rockwell által játszott Doug boldognak nem mondható lelkiismeretes patikus, akit egyszerre nyúznak napról napra a patika vendégei, a patika tulajdonosa, aki kedves apósa és irányítás- és sportmániás felesége. Mikor megismerkedik az eszméletlenül szép kirakatfeleséggel, Elizabeth-tel (Olivia Wilde) rájön, hogy mást is tartogathat neki az élet. Eldöntik, hogy megszöknek, ám a dolgok hamar kicsúsznak az eddig burokban élő férfi kezei közül. Tökéletes vígjáték vasárnapra vagy átmulatott péntek után szombatra.