Forradalom, harc a jogokért és mentőakciók a héten a moziban

Ez a hét sem fog nyugalomban telni a mozikban. Folytatódik az Éhezők viadala, ahol bár most viadal nem igazán lesz, egy óriási forradalom igen, melynek titkos célja a kedves, gyönyörű és mindenki által imádott Jennifer Lawrence halála. Kicsit komolyabb vizekre evezhetünk A komornyikkal, melyben 8 elnökön és egy komornyikon keresztül követhetjük végig az afroamerikaiak harcait jogaikért és persze a kicsik sem maradnak ki a szórásból – a A Mikulás Mentőakcióban idén is meg kell menteni az ünnepek ünnepét, és kiderül az is, hogy a túlsúlyos szakállas úr mégis hogyan száguld végig a bolygón, holott az még a NASA-nak sem menne…



Az Éhezők viadala 2 – Futótűz

(The Hunger Games 2 – Catching Fire)

Az első rész óriási sikere után végre valahára itt van Az Éhezők viadalának második része – bár a rajongók időközben valószínűleg már kiolvasták a könyveket, ettől függetlenül már csak Jennifer Lawrence játékáért is érdemes megnézni a filmet. Bár az Éhezők viadala véget ért, ez korántsem jelenti azt, hogy Katniss és Peeta belevetheti magát a nyugalmas életbe. Katniss reményt ad az embereknek, ez pedig ihletet a nagyoknak arra, hogy kimanipulálják azt a szintű népharagot, ami nem csak Katniss, de a többi győztes életébe fog majd kerülni. Forradalomra fel!

http://youtu.be/pIhOWBQgG64

A komornyik (The Butler)

A komornyikot már csak azért is érdemes megnézni, mert a trailernek minimum a fele csak a híres nevek felsorolásából áll, akik között nem csak olyan profi és elismert – sokszor legendás – színészek vannak, mint Forest Whitaker, Robbie Williams, John Cusack, Jane Fonda, Cuba Gooding Junior, de például feltűnik a színen Oprah Winfrey, Lenny Kravitz és Mariah Carey is. A filmben egy fekete komornyik történetét kísérhetjük végig, aki három évtized alatt nyolc elnököt szolgált, pont abban az időszakban, mikor az afroamerikaiak kérdése sokszor kritikussá vált. Az igaz történeten alapuló történelmi dráma őszinte betekintést ad a Fehér ház életébe és megdöbbentő lehet nekünk, európaiaknak is, hogy a feketéket érintő kérdések még a közelmúltban is borzalmasan érzékenyek voltak.

http://youtu.be/vwNyEdJF2RA

A Mikulás mentőakció 3D (Saving Santa 3D)

Ezen a héten sem fognak unatkozni a gyerekek, akiket A Mikulás mentőakció fog a moziszékekbe szögezni. Az animációs filmben fény derül a Mikulás nagy titkára, miszerint egyszerű időutazással szokta körbejárni a világot, ám a gonosz erők itt is felbukkannak és eltűnik minden – a gömb, a szán, talán még a Mikulás is, a karácsonyt pedig így idén is meg kell menteni. Erre pedig csupán egy ember képes: egy kerek vörös manó, aki a trailerben zavarba ejtően sokat beszél gatyójáról.