Zsámbékon Európa egyik legbiztonságosabb gyakorlóterepe

Szeptemberben nyílik, és 2,7 milliárdba kerül a Driving Camp Hungary, amely a vezetéstechnika és a közlekedésbiztonság terén ad gyakorlóterepet a vezetőknek – ezzel Európában a legkorszerűbbek közé emelkedett.



„Európai Uniós irányelv, hogy a professzionális gépjárművezetők közlekedésbiztonsági tréningen vegyenek részt, kötelező jelleggel. Ez a szabályozás Magyarországon 2013-ban léphet életbe a buszvezetőknél, majd 2014-ben a tehergépjármű-vezetőknél is. Az újonnan nyíló centrumunk ezt a jövőbeni szabályozást hivatott kiszolgálni, a lehető legkorszerűbb technikai feltételek biztosításával” – mondta Dr. Reinhard Platzer, a Driving Camp igazgatóságának elnöke, a beruházás egyik részvényese.

Itthon eddig még nem volt lehetőségük a 40 tonnás járműveket vezető sofőröknek, hogy képességeiket kipróbálják és javítsák. A Driving Campben lehetőség nyílik arra, hogy a megváltozott körülményeket „élesben”, mégis biztonságosan kipróbálják.

A pályák 6 modult tartalmaznak (dinamikai rántó pad, vízátfolyós pálya, downhill modul (lejtőn lefelé, menet közbeni megcsúszás gyakorlására), körpálya, off-road pálya vízeséssel, go-kart, autópálya szakasz) személygépjárművek, teherautók, buszok és motorok oktatására.

A beruházás körülbelül 2,7 milliárd forint értékű, egy hozzávetőlegesen 13,4 hektár méretű területen. Az 1800 m2-es klubház klasszikus-modern stílusban, a high-tech trend jegyében megálmodott tervek szerint épült, amely alkalmas események, konferenciák befogadására is. Az épületegyüttesben egy 100 fő befogadására alkalmas étterem, egy látványkonyha első osztályú cateringgel, egy 100m2-es kilátóterasz és egy helikopter-leszállópálya is helyet kapott.