A pálinka kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság, tartja a közmondás. Nagyapáink szívesen kezdték a napot egy kupica jófajta pálinkával és megesküdtek, hogy ennek köszönhetik egészségüket. Nos, mi ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk, de nem is szeretnénk – egyszerűen csak élvezzük!
A Zimek Manufaktúra 1997 óta főzi jobbnál jobb pálinkáit. A történet bérfőzéssel indult, de hamar saját útra lépett: ma már 60 féle különböző pálinkát állít elő a Zimek házaspár a Zamárdiban található látvány-manufaktúrában, ahol a pálinkafőzés titkaiba is beavatást nyerhetnek az érdeklődők.
Pálinkáikhoz a Balaton mellet termett zamatos gyümölcsöket használják – az itt termő gyümölcsök magas cukortartalmának köszönhetően kiváló alapanyagai a termékeiknek. A tökéletes ízt a megfelelő tárolás még jobban kiemeli – palackozás előtt a pálinkákat legalább fél évig tartályokban pihentetik, illetve a palackokban is tárolják egy rövid ideig értékesítés előtt.
Végezetül egy jó tanács a pálinkafőző mestertől: a pálinka illata is íze a megfelelő hőmérsékleten, 16 és 18 °C között élvezhető a leginkább!