Kultúrmisszió Óbudán

Nem csak nyáron, de egész évben vár az Óbudai Kulturális Központ.



Az intézmény három épületben, háromféle profillal működik: a San Marco utcai központi épület elsősorban kamarakoncertekkel és színházi előadásokkal, a Csillaghegyi Közösségi Ház gyerekprogramokkal kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket, a békásmegyeri közösségi tér büszkesége pedig a nemrég 50 éves képzőművészeti kör.

Lőrincz Edina, a központ vezetője elmondta: a hármas egység elsősorban szervezetileg értendő, ugyanis viszonylagos önállóságban dolgoznak az intézmények. A San Marco utcai épületben működő San Marco Galéria sokaknak jelentett már kiugrási lehetőséget, de ugyanitt az egyik legnépszerűbb program a havi beszélgetős este, ahol a kulturális élet egy-egy kiemelkedő alakjával ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Az igazgatónő beszámolt arról is, hogy nemrégiben átadták a Csillaghegyi Közösségi Ház új fazekasműhelyét, és mellette mini KRESZ-pályát is kialakítottak, ahol a legkisebbek ismerkedhetnek a közlekedés alapvető szabályaival.

Az intézmény a környezettudatosságra nevelést is fontosnak tartja: már egészen kicsi gyerekkortól tartanak játékos ismeretterjesztő foglalkozásokat a témában.

Lőrincz Edina emlékeztetett: az Óbudai Kulturális Központ a kerület nagyrendezvényeit is koordinálja, szervezi. Minden évszakra jut egy feladat: az év kezdődik az Újévi koncerttel, majd folytatódik májusban az Óbuda Napjával, melyet az egész nyáron át tartó Óbudai Nyár követ, s végül az egész adventi időszakot felölelő egy hónapig tartó, Advent Óbuda zárja.