Ide a nyuszit!- káprázatos nyúlpörkölt

Ritkán esszük, pedig egészséges húsfajta, hiszen szinte semmi zsír nincs rajta, s könnyen variálható más étkekkel . Persze a pörkölt akkor a legjobb, ha vörösborral bográcsban készül, ha ez mégsem jönne össze, íme a városi változat:

Hozzávalók:

70-80 dkg csontos nyúlhús

3-4 nagy fej hagyma,

só, bors, pirospaprika

1-2 evőkanálnyi paradicsompüré

1-2 babérlevél

pici olaj (nyáron jöhet bele egy paprika, 1-2 paradicsom)

Elkészítése: a nyúlhúst feldaraboljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A laskára vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és még 15-20 percet pároljuk. Amikor a vizet elfőtte, hozzáadjuk a feldarabolt nyúlhúst és időnként kevés vizet töltve puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd az utolsó negyedórában a paradicsompürét is. Tésztával, rizzsel tálalhatjuk és egy adag tejfölt is rárakhatunk.

Jó étvágyat és  Kellemes Húsvéti Ünnepeket!