Ritkán esszük, pedig egészséges húsfajta, hiszen szinte semmi zsír nincs rajta, s könnyen variálható más étkekkel . Persze a pörkölt akkor a legjobb, ha vörösborral bográcsban készül, ha ez mégsem jönne össze, íme a városi változat:
Hozzávalók:
70-80 dkg csontos nyúlhús
3-4 nagy fej hagyma,
só, bors, pirospaprika
1-2 evőkanálnyi paradicsompüré
1-2 babérlevél
pici olaj (nyáron jöhet bele egy paprika, 1-2 paradicsom)
Elkészítése: a nyúlhúst feldaraboljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A laskára vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és még 15-20 percet pároljuk. Amikor a vizet elfőtte, hozzáadjuk a feldarabolt nyúlhúst és időnként kevés vizet töltve puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd az utolsó negyedórában a paradicsompürét is. Tésztával, rizzsel tálalhatjuk és egy adag tejfölt is rárakhatunk.
Jó étvágyat és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!