Idén is különleges élmény lesz a Budapest Urban Games!

Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én negyedszerre rendezik meg a Budapest Urban Games-t (BUG). Az utcalimpián mozogni vágyó emberekkel telnek meg a közterületek, bizonyítva, hogy a város a legnagyobb sportpálya.

Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a BUG, 2018-ban az egyéni- és csapat-regisztrációk is olyan gyorsan beteltek, hogy plusz helyeket kellett felszabadítani. Az idei utcalimpián a szervezők újabb rekorddöntésre számítanak; több ezer amatőr, félprofi és profi élheti át a közösségi mozgás örömét. Egy nap leforgása alatt négy helyszínen, ötféle sportágba enged mérhetik össze az erejüket.

A sportközösségek újra megmérethetik magukat két vérbeli csapatsportágban; a grundfoci és a streetball egyaránt kis csapatoknak, baráti közösségeknek kínál akciódús meccseket a Klauzál téren. A futásra gyönyörű helyszínen, a Citadellán kerül sor, idén 5,5 / 11 / 21 kilométeres távokat gyűrhetnek le a jelentkezők. A Duna átúszása minden évben a rendezvény egyik leglátványosabb eleme, erre az időszakra a hajóforgalmat is leállítják a folyó érintett szakaszán, hogy a több száz érdeklődő átélhesse, milyen érzés a belváros közepén átszelni a vizet.

„Ha budapestiként nemcsak a sportban, hanem a városi életben is új kihívásokat keresünk, akkor a Budapest Urban Games-nél nem találunk jobb apropót. Az utcalimpia egyedülálló élménye ugyan egész évben építi a közösségeket, de a Dunát átúszni, vagy a páratlan panorámájú Gellért-hegyen versenyt futni – erre évente egyszer van lehetőségünk. Budapestiként kihagyhatatlan élmény így ünnepelni a várost!”

– mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester.

Az esemény idén is mindenki számára ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött.