Szárnyakat kap az ikonikus Rubik-kocka

Vakmerő extrém sportokat követően legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull. A világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik- kockának ad szárnyakat és repíti egészen új magaslatokba.

Az egyenes kieséses rendszer formátumának bevezetésével a legjobb és legbátrabb sportolók versenyezhetnek egymással az egyedi trófeákért és értékes nyereményekért. A nemzeti selejtezőkön győztes játékosok – köztük a magyarok is – a bostoni finálén képviselhetik hazájukat, ahol a világ legjobb kockásai mérkőznek meg egymással.

Május 27-én a magyarokon a sor, hogy eldöntsék, ki képviselheti a legendás kocka szülőhazáját a bostoni világdöntőn. A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, Rubik Ernő is részt vesz.

„A kocka az intelligenciát és a játékosságot ünnepli, a sportszerű kockázás pedig világméretű rajongói közösséget vonz az ilyen eseményekre.”

Bár minden hetedik ember a világon tartott már a kezében Rubik-kockát, jóval kevesebben vannak, akiknek sikerül is kirakni. Ahhoz pedig, hogy valaki profi versenyzővé váljon, kevesebb mint egy perc alatt kell megoldania a logikai játékot. A hírhedten nehéz fejtörő kirakásának jelenlegi Guinness rekordja ugyanis mindössze 4.22 másodperc. A néhány százezer fős sportkockázó közösség számára közel ezer helyi és nemzetközi verseny kínál lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket.

Az első Red Bull Rubik-Kocka Világbajnokságon a világ legeredményesebb kockázói mérhetik majd össze tudásukat szeptember 22-én, Bostonban. Ezt megelőzően Brazíliától Japánig, Angliától Indiáig, több mint 15 országban tartanak majd selejtezőket. Innen, valamint az online szabadkártyás rendszeren keresztül bekerült győztesek repülhetnek tovább a világdöntő helyszínére, Bostonba. A bajnokságon bárki elindulhat, hogy megküzdjön a leggyorsabb Rubik-kockázó címért és részesüljön a verseny 30 ezer dollár (cca. 8 millió forint) összértékű nyereményeiből, vagy további, egyedi szponzorált trófeákra tegyen szert.

A Red Bull Rubik-Kocka Világbajnokság a Red Bull Mind Gamers része, amely olyan globális mérkőzéseknek ad otthont, ahol világszerte a legnagyobb Mind Gamerek mutathatják meg képességeiket különböző problémamegoldást igénylő játékokban, a szabaduló szobáktól a Rubik kockák szupergyors kirakásáig.

Videókért, képekért és további szerkeszthető tartalmakért látogasson el a redbullcontentpool.com oldalára.

A magyarországi selejtező időpontja: 2018. május 27. – a döntők várhatóan 17 órától kezdődnek

Helyszín: Tesla Loft Hall – 1075 Budapest, Kazinczy u. 21.