Ha szeretted a Top Gunt, örülhetsz: 2019-ben jön a második rész

Az eddig sem volt nagy titok, hogy a Paramount Filmstúdiónak már régóta dédelgetett álma, hogy elkészítsék a több mint 30 éve mozikba került Top Gun 2. részét. A film rajongóinak már nem kell olyan sokat várnia, legalábbis az előző rész óta eltelt 3 évtizedhez képest: jövő utáni nyáron érkezik a Top Gun folytatása.

1986-ban készült el az első Top Gun  film, ami nem aprózta el a sikerét: Oscar- és Golden Globe- díjat is nyert (amit persze nem Tom Cruise-nak köszönhetett, hanem a Giorgio Morodernek, és az általa írt filmzenének).

Több mint 30 év kihagyás után ismét visszatér a mozikba a film, és végre már az is kiderült, hogy pontosan mikor: a nagy nap 2019. július 12-én lesz. A rendező ezúttal Joseph Kosinski, mivel az első részt készítő Tony Scott 2012-ben elhunyt.

A főszereplő személye ellenben nem változott, most is Tom Cruise fog Maverick  bőrébe bújni. Ezúttal is a karakter áll majd a történet középpontjában, ezt bizonyítja, hogy a második rész alcíme Maverick lesz.

A sztoriról Tom Cruise már elárult  egy-két apróságot.

„A pilóták visszatérnek, és élnek-halnak a sebességért. Nagy és erős gépekkel érkezik majd a film, de Maverick karakterfejlődése is hangsúlyos szerepet kap” – nyilatkozta a színész.

Val Kilmer, a filmbéli Iceman is visszatér majd a folytatáshoz, és már most nagyon izgatott:

„A barátaim szerint már hivatalos, hogy lesz Top Gun 2. Készen állok, Tom! Minden emlék bennem él, sőt, a mozdulatok is mennének újra!”

– írta a színész Twitter oldalán.

Hisszük, ha látjuk. Már csak 2 év.