A dübörgő budapesti hétvége legjobb programjai

2017 Mar. 23. - 26.

Tagadhatatlanul itt a tavasz, és talán alig pár hét vagy nap múlva már az első szandál-zokni kompozícióba is belebotolhatunk a város utcáin sétálva. Az ízlésficam megbotránkoztató jelei helyett azonban inkább beszéljünk a hétvégi programokról, mivel ezen a héten is bőven van mi közül válogatni. Szerencsédre a legjobb programokat már összegyűjtöttük, hogy megkönnyítsük a dolgodat. 

Csütörtök – március 23.

Moon Duo /USA/ – Occult Architecture, Vol.1 lemezbemutató, Meteo – A38 – 20:00

A kaliforniai pszichedelikus rock egyik legtudatosabb alakja, Ripley Johnson pár év alatt már többször járt az A38 Hajón. Alapzenekara, a Wooden Shjips mellett feleségével közös duója, a Moon Duo is nagyon aktív: két évvel legutóbbi, az A38-on is bemutatott lemeze után itt az újabb. A jövő februárban megjelenő Occult Architecture éppoly gyönyörű, szuggesztív, hipnotikus drone-elektro-rocklemeznek ígérkezik, mint elődje, így aztán komoly koncertélményre lehet készülni.

Részletekért katt ide.

Spirality – twin alike – A Tűzmadarak produkciója – Bethlen Téri Színház 19:00

A történet egy képzeletbeli világban játszódik, ahol a hajuknál összenőtt ikerlányok életükben először tapasztalják meg az egyéni szabadságot. Beidegződéseik eleinte mechanikus harmóniában rángatják végtagjaikat, majd vérre menő testvéri és női rivalizálásba torkollik a cselekmény. Csattanó balettcipők, repkedő karikák, hatalmas magasságok, szédítő mélységek… miközben a versengés értelme homályba vész.

Részletekért katt ide.

Divat PLACC by night 1 a 2-ben! – Divat PLACC – 17:00

Divat Placc a vadiúj szórakoztató komplexumban, az Instantban és a Fogasházban egyszerre!
A Divat Placc az esti piacozás újfajta megközelítése – amely hazánkban továbbra is egyedülállóan képviselteti magát a night market megvalósításában – ezúttal is közös platformra hozza a divat különböző ágazatának tervezőit. Újra böngészhetünk a divat és ékszertervezőktől kezdve a legérdekesebb, legegyedibb kivitelezők portékái között, sőt gardróbfrissítőkön és divatbloggereken át workshopok is színesítik a piacot.

További részletekért sétálj el a Facebookra.

REKLÁMZAJ #5 (Publicis One x HPS x Geometry Global) – Gödör Club – 20:00

Hogy mi a reklámzaj? Örömzenélés a reklámszakma keménymagjával. Ismerős arcok, akikkel jó újra koccintani. Még ismeretlen arcok, akikkel jó először koccintani. Jóféle italok, és zárásig tartó mulatás. Beugró regisztrációval: 800 forint, regisztráció nélkül: 1000 forint.

Továbbiakért katt ide.

Náray Erika vendége: Kovács Patrícia színésznő –  Müpa Budapest – 20:00

A Müpa sorozatában Erika Naray színésznő és jazzénekesnő – amellett, hogy alkalmanként egy-egy dalt maga is elénekel – olyan művészvendégeivel beszélget, akiknek közös vonásuk, hogy jazzrajongók: lelkesednek a kreatív, improvizatív zenéért. Kovács Patrícia kezdő színésznőként egy reklámfilm-kampányhoz adta az arcát, és nyert: népszerűséget, újabb film- és színházi szerepeket. Szakmai és anyai teendői mellett pedig minden olyan projektet lelkesen támogat, amelyben hisz és amellyel másoknak segíthet.

Részletekért katt ide.

Péntek – március 24.

Bladerunnaz Budapest – Viper:Live, Therapy Sessions, Outlook – Akvárium – 22:00

A Bladerunnaz Budapest egy új partysorozat a törtütemek kedvelőinek az Akvárium Klub három termében. A termekre külön-külön és közös jegy is váltható.

Jegyárakért és több infóért kattints ide.

Rádió 1 pres: Filatov & Karas 03.24 péntek Club PLAY – Club Play – 22:00

Ezen a pénteken a legendás Club Play házába látogat az a dj páros, kiknek keze alatt megannyi dal avanzsált slágerré, mint például Imany – Don’ t Be So Shy remixe. De olyan remek újragondolásokat is köszönhetünk nekik, mint a Tell It To My Heart. A house, deep house rezidens kalauzai kísérnek minket végig az éjszakában.

Továbbiakat itt találsz.

Szociális Munka Világnapja – Fogas Ház – 14:00

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szociális Munka Világnapja. Az esemény, ahogy az előző években, most is a Fogas Házban lesz megtartva március 24-én, pénteken 14 órás kezdettel. A szervezők izgalmas szakmai és interaktív programokkal készülnek. A Világnap a Szociális Munkások Nemzetközi Egyesületének (IFSW) javaslatára minden évben egy adott témára épül, idén ez a “segítsük a közösségeket és a fenntartható fejlődést”. A program elsődleges célja, hogy az égető és aktuális problémákra reflektáljon a megszokottnál kötetlenebb formában, a szakmaiság megtartásával. Illetve, hogy megmutassa: a szociális munkás szakmának helye van a mai társadalomban.

Részletekért less be ide.

Éjszakai bunkertúra a Csepel Művekben – Csepeli Művek – 19:00

200 nm-en berendezett II. világháborús bunker, játszószobák kipróbálható felszerelésekkel, a túra mellett plusz 4 órányi exkluzív internetes videótartalom és még sok más, a legendás Csepel Művekben. A részvételhez előzetes regisztráció és jegyvásárlás szükséges! a csoport maximális létszáma: 20 fő, szabad helyek száma: 1 fő (tájékoztató jellegű adat, e-mail-es egyeztetés szükséges). További időpontokat itt találsz.

Részleteket pedig emitt.

SzínPro IX. – Rendszeres dráma-játszóház felnőtteknek – Ódry Színpad – 19:00

Azoknak, akik felnőttek, és azoknak akik örök gyerekek. Azoknak, akik voltak már ilyesmin, és azoknak akik soha nem hallottak még hasonlóról. Azoknak, akik kíváncsiak, és azoknak, akiknek csak a barátjuk kíváncsi. A színházkedvelőknek, a színházba még nem járóknak, a vidékieknek, a pestieknek, az unatkozóknak, és az elfoglaltaknak, de főleg azoknak, akik szerint nem csak a gyerekek játszanak.

Továbbiakat itt találsz.

Szombat – március 25.

Kezdő Bootcamp edzés – Városliget – 9:00

60 perces saját testsúlyos erősítő edzés kardio-elemekkel tarkítva. Tarts velem és ismerkedj meg a fitcamp szemléletével és a szabadtéri edzés lehetőségeivel. Figyelmet fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére és a folyamatos fejlődésedre. Az első óra ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.Találkozó 8:50-kor a Városligetben, az időkeréknél. Kényelmes edzőcuccban menj, amit nem sajnálsz, ha koszos lesz a földön végzett gyakorlatok alatt. Frissítésről gondoskodj magadnak.

További infókért kocogj el ide.

Be Massive Label Night with BLANCAh – Akcárium – 23:00

A brazil BLANCAh korai szárnypróbálgatásai után 2000-ben vágott bele profi DJ-pályafutásába. Kivételes őstehetsége és kimeríthetetlen érdeklődése aztán nagyban hozzájárult, hogy maximálisan kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. Zenéjét maga írja és keveri, a végeredmény pedig remekül prezentálja érzékenységét és sokoldalúságát. A techno és a deep house műfajához egy kis dallamos, mégis kissé sötét és misztikus ízt ad, hogy elérje azt az egyedi hangzást, amit azonnal felismerni, és amit tavaly például a riói zenei konferencián is díjjal jutalmaztak. A brazil csodabogár tavaly járt először nálunk egy felejthetetlen live formációval, idei szettjén pedig végre tavaly megjelent Nest című lemez új dalait is hallhatjuk!

További infókat itt találsz.

Fröccsterasz Házibuli – Atléták Éjszakája – Juhász Laci – Fröccsterasz – 22:00

Ha már vége a fedett EB-nek és a Dobó EK-nak ideje lenne méltóképpen megünnepelni az eredményeinket!
A kemény tavaszi alapozás előtt nyomjuk meg az éjszakát, a váltóbotot adjuk át a bulizásnak a versenyek után.
Találkozzunk március 25-én, szombaton, a Fröccsterasz Télikertben. Koccintsunk Márton Anitára, Zsivotzky-Farkas Györgyire és az összes többi résztvevőnkre!

Részletekért ide nézz be.

Restaurant Day – Budapest – egész nap

A Restaurant Day az ételek és éttermek karneválja, mely napon bárki kipróbálhatja magát vendéglátósként. Bárhol megnyithatod egynapos éttermed: otthon, az irodában, az utcasarkon, a kertedben, egy parkban, vagy éppen a strandon – csak a képzelet szab határt.

További információkat ezen a linket csepegtettek el.

108 csendes napüdvözlet a Föld órájában – Loffice Budapest – 20:00

2017-ben 11. éve kapcsolják le jelképesen a lámpákat az egész Földön a Föld Órájában! A Loffice-ban is lekapcsolják a lámpákat, a számítógépeket, minden elektromos kütyüt és megköszönik a Föld-anyának azt, hogy szeretettel hordoz bennünket a tenyerén, s mindannyiunknak otthont teremt. Ennek az egyetlen egy órának az energiáját neki ajánlják fel, ahelyett hogy elvennénk tőle.

Több infót itt találsz.

Gyertyafényes vacsorák a Fenntartható Vendéglátóhelyeken – több helyen – 20:30

Az idei Föld Órája alkalmából ismét több budapesti és egy zebegényi minősített Fenntartható Vendéglátóhely rendez gyertyafényes vacsorát. Foglaljatok asztalt mihamarabb, és egyetek, igyatok, romantikázzatok egyet a Földért (is) az alábbi helyeken:

KIOSK BudapestCsendesMDoblo Wine & Bar,Sophie & Ben BistroNatura Hill ZebegényCsendes LétteremKőlevesFruccolaKéhliMurok cafeHellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézóKozmosz Vegán Étterem.

Részleteket itt találsz.

Vasárnap – március 26

A Nyócker Csillagai – Gutenberg Tér – 10:00

A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki. Hangulatos, ósdi utcákon át a Teleki tér forró levegőjű, markáns világához érünk el. Végül egy Európában egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogathatsz.

Több infót itt találsz.

FISH! ráadásnap, IDŐ VAN újrajátszó koncert – A38 Hajó – 20:00

Duplázás! A szombati nap már teltházas, úgyhogy a vasárnap is a miénk, minek pakolászni:) Ráadásul évfordulós az apropó: pontosan egy éve itt, a hajón volt az IDŐ VAN megjelenése és bemutatója, így a szimpatikus zenekar a műsor első felében faltól-falig eltolja a lemezt, majd jöhet a besztof! Így kell kezdeni a nyári időszámítást!Vasárnapra való tekintettel a megszokotthoz képest korábbi kezdés és korábbi befejezés lesz.

További infóért katt ide.

Képekkel, lépésben / önismeret és lelki egyensúly – MüSzi – 14:00

Képeid megalkotásával kifejezheted és tudatosíthatod érzéseidet (és ennek bár a verbális sémák sem szabnak határt), segítségükkel megtalálhatod azokat a lépéseket, melyekkel képessé válhatsz elfogadni önmagad és másokat, valamint működőképessé teheted fontos kapcsolataidat.

Ha felkeltette az esemény az érdeklődésedet, kattints ide.

Érzelmi intelligencia fejlesztő tréning Dr. Kádár Annamáriával – Nyitott Akadémia – 9:00

Neked szól a program, ha növelni szeretnéd éntudatosságodat, saját érzelmeid azonosításának, felismerésének és megnevezésének képességét.Empatikusabb szeretnél lenni, jobban megérteni partnered, barátaid, gyermeked, kollégáid és mások viselkedését, és arra a kapcsolatot építő módon reagálni.Szeretnéd hatékonyabban képviselni önmagad, jobban kezelni az érzelmi reakcióidat és indulataidat.

Részletekért katt ide.