Olyan ez a hét a mozikban mint az állóvíz

Olyan ez a hét a mozikban mint egy jó mély tó: nyugodt és már-már mozdulatlan. Bár Az éhezők viadalával óriási bomba robban, a spanyol Barátok, szerelmek, barbeque, a francia-kanadai Giblaltár és a horvát TIR – A kamionsofőr lazább alkotások, igaz, műfajukban nagyon erősen különböznek. A Giblaltárral azért megéri jobban foglalkozni, sőt, a spanyol vígjátékkal is, a díjnyertes horvát drámát pedig az ínyenceknek ajánljuk.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész


Várhatóan ismét kasszasiker lesz a Suzanne Collins regénysorozatát feldolgozó Az éhezők viadala: A kiválasztott, melynek első része már óriási felhajtással nyitott a mozikban. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth igazi sztárokká értek a részek alatt, most pedig már olyan színészekkel játszanak a kalandfilmben, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman vagy Julianne Moore. A rész során Katniss az ellenállás élére áll, ám az első feladat nem a rezsim megdöntése, hanem Peeta megmentése lesz…


Barátok, szerelmek, barbeque


Bár a trailerből nem jön le semmi sem a sztoriból, attól még igazán kellemesnek ígérkezhet a spanyol vígjáték. Antoine világéletében ügyelt arra, hogy mit eszik, mit iszik és kinek mit mond, vagyis próbált minél egészségesebben és nyugodtabban élni. Ötven évesen mégis szívinfarktust kap, felépülve pedig úgy dönt, hogy mostantól nem akar egészséges lenni, azt fog enni és inni amit akar… és mindent őszintén közölni fog, nem félve a konfliktusoktól. De mit fog ehhez szólni a környezete?


Giblaltár

A francia-kanadai thriller jól bizonyítja, hogy lehet még jó sztorikat kitalálni a műfajon belül, elég csak kimozdulni az USA-ból. Marc kocsmatulajdonos, ám annyira nem megy neki az üzlet, mint szeretné. Ezért is jön neki kapóra egy vámügynök ajánlata, aki megkéri, hogy legyen besúgó a kikötőben folyó drogügyletek kapcsán. A könnyű pénz miatt Marc egyre jobban beleássa magát a csúnya üzelmekbe, olyannyira, hogy ő maga is része lesz. A probléma csak az, hogy alakjára hamarosan a maffiafőnök is felfigyel, kiszállni viszont már késő, főleg hogy Marc gyakorta ágyba bújuk a nagyfőnök húgával…


TIR – A kamionsofőr

A horvát dráma nem igazán tartogat sztorit, egyszerűen bemutatja egy nemzetközi kamionos nehéz életét – rengeteg pénz, néhány törvényszegés és folyamatos távollét a családtól és mindentől – alapvetően az élet örömeitől. Szórakozni nem fogunk rajta, de elgondolkodni biztos nagyon elgondolkodik az ember a díjnyertes alkotás után.