Kihagyhatatlan kávézók Budapesten

Összeállításunkban olyan kávézókat találsz, amelyek garantáltan finom kávét mérnek – ráadásul a hangulatuk is egészen egyedi és kivételes. 

 

 

Amelie kávéház

Ez az a kávézó, ahol a művészek kortyolgatják a feketét: a Szent István park tőszomszédságában évtizedek óta működő kis helyet általában a környékbeliek látogatják barátságos hangulata és a parkra néző kis terasza miatt. Télen érdemes ide látogatni a párizsias légkörért és a kávé mellé evidens croissant-ért!

 

 

Déryné Bisztró

Ez Budán a kedvenc, nagymúltú helyünk – jól megközelíthető, kellemes, múlt század közepi hangulatot árasztó vendéglő a Krisztina téren, extra könyöklős helyekkel az épület oldalában – és nemcsak azóta, amióta megtiltották a benti dohányzást! Érdemes átfutni a korszak stílusát utánzó árlapot, amelyen nem túl sok tétel van, de egy fogást biztosan ki kell próbálnod róla: túrógombóc nélkül ne hagyd el az épületet! A morzsa a gombóchoz kalácsból készül, és a párban érkező halmokat házi tejföllel locsolják le gazdagon.

Alkoholos filc kávézó

Ha úgy gondolod, hogy ha valaki ilyen nevet tud kitalálni, az csak jófej lehet, azt kell mondanunk: igazad van. A Várfok utca elején meghúzódó, kicsi kávézó olcsó árfekvése és belső kialakítása miatt lehet az egyetemisták/főiskolások kedvence – meg is értjük. Pár pofa olcsó sör és egy jó kávé – nem is kell több egy haverokkal eltöltött estéhez…

 

 

Massolit Books and Café

Ez a hely az idegen nyelvű könyvek Mekkája: egy jó kávé mellett a legfurcsább témában is találhatsz itt angolos darabokat. Ráadásul a belváros közepén, a Nagy Diófa utcában. Ha judaisztikával, politikatudománnyal vagy genderkutatással foglalkozol, akkor is itt kezdj körülnézni – ha nincs meg nekik egy könyv, akkor sincs baj, szívesen segítenek abban, hogy megszerezd.

 

 

Szabadság Kávéház és Étterem

Ha nagy múltú helyet keresel a pesti oldalon, akkor ide kell ellátogatnod. Az épület helyén állt 1899-ig az a laktanya, amelyben Batthány Lajost fogva tartották. A téren végezték ki a forradalom miniszterelnökét is – erre emlékezik a Batthány örökmécses. 1899 és 1902 között épült a most is álló ház, amelyben az elkészülés után azonnal megnyitott a kávéház, ahol Ady Endre megírta a Harc a Nagyúrral című verset. Két világháború és egy feltárás után a hely újra a régi nevén, régi pompájában vár – reggelire például békebeli bundás kenyérrel, de ha valami keményebbre vágysz, van „bélelt” kávé is Baileys coffee néven…

 

Tetszett a cikk? Csekkold ezeket is!

Ezeket a filmeket látjuk 2013 első felében

Kedvenc cukrászdáink a városban

A legmenőbb secondhand üzletek a városban