Magyarország legkülönlegesebb független butikfesztiválja, a Bánkitó Fesztivál

2017 Jul. 12. - 15.

A Bánkitó Fesztivál idén, azaz 2017-ben július 12-től 15-ig tart majd, még mindig Bánkon. 

Mint minden évben, így idén is a progresszió mutatja majd az utat a Bánkitó programfüzeteihez. Megkavarjuk kicsit a nappalokat az éjszakákkal, hihetetlenül izgalmas együttműködésekre számítunk a színházi-civil-kult és zenei szervezőcsapatok között.

A Bánkitón idén is egy olyan fontos társadalmi probléma fogja majd össze a fesztivál összes programját, ami mellett nem lehet már csak úgy elbuliznia senkinek. 2017-ben ez a korrupció, és azok a dolgok, amik azt lehetővé teszik.

Most sem szeretnénk majd passzívak, puszta megfigyelők maradni. A korrupció, a mutyi mindenki szerint gáz, pártoktól függetlenül. Minden megjelenésünk egyértelműen fog üzenni: NEM OKÉ. Nem oké, hogy minden kapu alatt van egy kiskapu. Nem oké, hogy helikopterek meg budai villák tűnnek el és jelennek meg újra. Nem oké, hogy “köztünk marad” és nem igaz, hogy mindenki jól jár, mert senki nem jár jól. Civilek, képzőművészek és zenészek együtt fogják ezt elmondani, megjeleníteni és legfőképp kiadni magukból.

Fontos számunkra, hogy a Bánkitó olyan fesztivál maradjon, ami az elérését minden évben egy jó ügy érdekébe állítja. Üres szlogenek és támogatói logók helyett most is egy olyan témára hívjuk fel a figyelmet, ami nemcsak a saját életünk, de az egész ország életét megnehezíti.

Ehhez persze Ti is kelletek, Ti, akik évről évre teltházat csináltok Bánkon és ezzel lehetővé teszitek, hogy Magyarország legkülönlegesebb független butikfesztiválja (akármit is jelentsen ez) 2017-ben is nagyot ugorjon – a tóba.