Közönségtalálkozó a Stefan Zweig – Búcsú Európától alkotóival

2017 Mar. 21.

Magyarországra érkezik Maria Schrader rendező-forgatókönyvíró és Jan Schomburg forgatókönyvíró a Mozinet és a Geothe Intézet meghívására. A Stefan Zweig – Búcsú Európától  (12) alkotói március 21-én, a Puskin moziban este 6 órakor kezdődő, premier előtti vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón vesznek részt és válaszolnak a nézők kérdéseire. 

Stefan Zweig hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerült. Egyik percről a másikra elvesztette hazáját és ettől kezdve képtelen volt újra otthon érezni magát a világban. A film egy menekült története – egy hajdani menekülté, aki ma a világ egyik legtöbbet olvasott németnyelvű írója.

„Úgy vélem, hogy az útlevelek és az országhatárok egyszer majd a múlté lesznek. Kétlem ugyanakkor, hogy ezt mi magunk még megérnénk.”

– fogalmazza meg reményeit Európa jövőjéről Zweig, akinek Sakknovella című, magyar nyelven megjelent legnépszerűbb írása már az emigráció éveiben született.

A Stefan Zweig – Búcsú Európától  (12) című film a 75 éve elhunyt, ízig-vérig európai szerző utolsó éveit dolgozza fel. A többek között Buenos Airesbe, Petrópolisba és New Yorkba kalauzoló, megrendítő erejű alkotás Ausztria hivatalos Oscar-nevezettje volt.

Jegyek elővételben itt kaphatók.