18 szenzációs tavaszi fesztivál Budapesten 2024 májusában

Májusban igazi programeső vár benneteket a fővárosban, ahol különféle, tematikus tavaszi fesztiválokon vehettek részt, csak győzzetek válogatni a színes felhozatalból!

Budapesti Tavaszi Fesztivál (2024. április 29. – május 12.)

Április 29. és május 12. között ad otthont a főváros a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, melynek keretében több mint 40 izgalmas program várja az érdeklődőket a város különböző helyszínein. A sokszínű eseménykavalkádban zenei, színházi, filmes és egyéb kulturális programokat is találhatunk, sőt, akár egy-két ingyenes kiállítást, előadást és koncertet is elcsíphetünk. A magyar fellépők mellett számos nemzetközi művész is ellátogat Budapestre ebben a két hétben.

Weboldal >>

Hétszer 7 Fesztivál (egész májusban)

Hét hétvégén át, hét helyszínen zajlik Erzsébetváros új fesztiválja, a Hétszer 7. Április 20. és június 1. között több mint hetven program várja az érdeklődőket, melyek között Karinthy-versmaraton, szabadtéri koncertek és filmvetítések, valamint zsibvásár és bolhapiac közül szemezgethetünk. Június 1-jén, déltől este 10-ig sokszínű koncertekkel (Balkan Fanatik, Király Linda és még sokan mások) búcsúzhatunk a fesztiváltól a Madách téren.

Weboldal >>

Fotó: Shutterstock

Még több ingyenes program májusban Budapesten:

Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivál (2024. május 5. – június 30.)

Másodszor rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivált a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Az orgonazene kiváló nemzetközi képviselői adnak koncertet a csodálatos történelmi templomtérben május 5. és június 30. között. A fesztivál valamennyi koncertje ingyen látogatható.

Tovább az eseményre >>

Chinatown Terasz (egész májusban)

Május elsején nyit meg a Chinatown Budapest éjszakai ételpiaca, ahol egészen szeptember 1-ig, minden nap 17 és 23 óra között élvezhetjük a főváros legautentikusabb kínai ételeit. A teraszon összesen 10 stand kínálatából válogathatunk, majd elfogyaszthatjuk a streetfood-különlegességeket a Nagysátor 110 asztalainak egyikénél. Asztalfoglalás nincs, így a népszerűbb időszakokban érdemes időben érkezni. A belépés és a parkolás ingyenes!

Facebook-esemény >>

Fotó: Chinatown Budapest Facebook

10 éves az Akvárium Klub Terasz (2024. május 8-tól)

Május 8-tól visszatér a 10. születésnapját ünneplő Akvárium Klub egyik legjobban várt programsorozata, ahol minden szerdán és csütörtökön különleges zenekarok és DJ-k színesítik majd a hétköznap estéket a belváros közepén, az Akvárium Teraszon.

Facebook-esemény >>

Fotó: Golács Nóri/Akvárium Klub

Corvin Sörfesztivál // Corvin sétány (2024. május 8-12.)

Idén 10. éve telik meg a Corvin sétány malátarajongókkal, ugyanis a Serfőző által szervezett esemény 2024-ben ünnepli jubileumát. Május 8. és 12. között a hazai sörfőzdék legjobbjainak finomságait kóstolhatjátok meg, a mennyei nedű mellett pedig számos street food és sörkorcsolya is vár.

Facebook-esemény >>

Fedezzétek fel a főváros legújabb gasztrohelyeit:

Spanish Food Fiesta – spanyol gasztrokarnevál a Kazinczy utcában (2024. május 9-11.)

Idén harmadszor élvezhetitek a különleges hangulatú fiestát a belvárosi Botellón teraszán, ahol a spanyol gasztronómia legjava mellett jéghideg sangría és latin ritmusok várnak titeket. Az ikonikus édes-gyümölcsös nedű és a fergeteges élő zene mellett természetesen a klasszikus tapasok sem maradhatnak el.

Facebook-esemény >>

Fotó: Botellón Terasz

Ludovika Fesztivál (2024. május 9-11.)

Ha május, akkor Ludovika Fesztivál! Idén május 9. és 11. között ismét megrendezésre kerül a nagy sikerű háromnapos esemény, nem kevésbé színes programkínálattal. Szabadegyetemi előadások, koncertek és bulik, a szombati napon pedig a már hagyományos családi programokkal és honvédségi bemutatókkal készülnek a szervezők. Harckocsik és számos, élményekkel teli program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Ludovika Campuson!

Weboldal >>

Floralia – Római tavaszünnep // Aquincumi Múzeum (2024. május 10-12.)

Római tavaszünnep vár az Aquincumi Múzeumban május 10. és 12. között! A régészeti park autentikus miliője ad otthont a 3 napos programsorozatnak, amelyen testközelből ismerhetjük meg a római hagyományokat. Zenés, táncos, gasztronómiai és színházi programokon elevenedik meg a történelem.

Facebook-esemény >>

Fotó: Aquincumi Múzeum

Budai Palacsinta Piknik // Allee melletti sétány (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között egy igazán izgalmas gasztronómiai programon vehet részt az, aki az Alleenál jár, ugyanis a bevásárlóközpont melletti sétányon a palacsintáé lesz a főszerep. A rendezvényen nemzetközi és hazai ízek, töltött, rakott, amerikai, rántott és sós palacsinták várják az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

Izgalmas kiállítások is várnak májusban Budapesten:

Kürtőskalács Vigalom // Édes Mackó (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, a 4. Kürtőskalács Vigalom keretében. Az eseményen családi programok, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások kerülnek fókuszba, de Kürtős Bejglibonnal is várják majd az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

Fotó: Kürtőskalács Vigalom/Édes Mackó

Budapest100 – ingyenes sétaünnep // több helyszínen (2024. május 11-12.)

A 14 éves építészeti és kulturális fesztivál 2024-ben új városrészekben járva, új közösségeket megszólítva a ‘70-es évek változatos épített örökségét tárja fel, keresve az ekkor épült házak értékeit és lehetséges jövőjét. Az idei alkalom különlegessége, hogy először nyílik lehetőség megszólítani a házak építészeit, tervezőit, a lakóházak első beköltözőit, az intézmények első dolgozóit. A Budapest100 keretében, a május 11-12-i hétvégén 36 fővárosi épület nyílik meg az érdeklődő közönség előtt. Számos lakóház, lakótelep mellett kutatóház, egyetemek, ravatalozó és még csillagvizsgáló is fogadja a látogatókat.

Weboldal >>

Fotó: Budapest100

Grand Sörkert a Margitszigeten (2024. május 17-20.)

A pünkösdi hétvége tavaszi estéin keressétek fel a Margitszigetet! A Grand Sörkert behűtött sörökkel, hozzá passzoló street fooddal várja az érdeklődőket. A Budapest szívében található zöld oázisban élőzenés partival és neves sörfőzdék páratlan habos italaival készülnek a hétvégén.

Facebook-esemény >>

Jazzy Fesztivál // MOMkult (2024. május 17-21.)

Bor, mámor, zene – ez a mottója a Jazzy Rádió eseménysorozatának, amely a pünkösdi hétvégén, május 17-21. között kerül megrendezésre a MOMkult teljes, belső és külső területén. A négy nap alatt összesen 22 koncertet élvezhettek, miközben vár benneteket 40 borászat és a város legjobb foodtruckjai.

Facebook-esemény >>

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál // Kristály Színtér (2024. május 23-25.)

Május 23-25. között ismét igazi margós fesztiválhangulattal várnak benneteket a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken és akár kedvenc podcastműsoraitok élő felvételein is részt vehettek.

Weboldal >>

Kiránduljatok egy jót Budapest közelében:

MBH Bank Gourmet Fesztivál // Millenáris (2024. május 24-26.)

Május 24. és 26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra” a Millenárison. A MBH Bank Gourmet Fesztivál minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot. Míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet Fesztivál. A nők, ha úgy tetszik, „felrázzák” ezt a területet, érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, egyre nagyobb szerepet vállalnak a gasztronómiában, továbbá fókuszba helyezik a fenntarthatóbb és színesebb jövőt.

Weboldal >>

Fotó: MBH Bank Gourmet Fesztivál

Várkertfeszt // Várkert Bazár (2024. május 31. – június 2.)

Változatos fesztiválprogramokkal ünnepli 10 éves fennállását a Várkert Bazár május 31. és június 2. között. A színes programkavalkádban olyan izgalmas események sorakoznak, amilyen például a Besh o droM energikus világzenei koncertje vagy a Liza, a rókatündér szabadtéri vetítése.

Weboldal >>

Fotó Várkert Bazár

Rosalia Borpiknik // Városliget (2024. május 31. – június 2.)

Idén is megrendezésre kerül a Városliget kedvenc borfesztiválja, ahol három napon át élvezhetitek a zamatos borokat Budapest legnagyobb parkjában. A május 31. és június 2. között zajló eseményen a rosé és buborékok szerelmesei a hatalmas fák árnyékában heverészve kapcsolódhatnak ki.

Weboldal >>

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem érdemes kihagyni Budapest legfinomabb tiramisuját: