Vágd félbe a szilvákat, távolítsd el a magot, majd egy kávéskanálnyi fahéjjal összekevert porcukrot kanalazz a közepére. Ezután pucold meg és vágd kockákra a burgonyát, amit aztán enyhén sós vízben főzz puhára. Még melegen törd össze villával.
Amikor kihűlt, hintsd meg liszttel. Keverd össze vele a tojássárgáját és a zsírt, és ha szükséges, adj az egyveleghez még egy kis lisztet, hogy a tészta ne essen szét. Ha ezzel megvagy, válaszd ketté a tésztát egy enyhén belisztezett nyújtódeszkán.
Egyszerre csak az egyik féllel dolgozz. Nyújtsd ki a tésztát, vágj belőle négyzet alakú darabokat, majd a közepére helyezz egy fél szilvát. Formázz belőlük gombócot. Mindeközben forralj vizet egy nagy lábasban. Amikor a víz forrásban van, óvatosan helyezd bele a gombócokat.
Főzd, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrős fém merőkanállal emeld ki a megfőtt gombócokat, csöpögtesd le róluk a vizet. Serpenyőben olvassz meg egy kávéskanálnyi zsírt, ebben fogod majd aranybarnára pirítani a zsemlemorzsát. Mielőtt beleforgatnád a gombócokat, keverj bele valamennyi fahéjat is. Végül szórd meg porcukorral. Jó étvágyat hozzá!