Először készítsük el a lecsó alaplét. Napraforgóolajon lepirítjuk a tetszés szerint
összevágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc után a paprikát és
a paradicsomot. Megszórjuk az őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk
az egész köménymagot, majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel,
felforraljuk, és pár percig magas lángon hagyjuk a tűzhelyen rotyogni. Utolsó
lépésként, miután levettük a tűzről az edényt, a lecsó alaplébe belerakjuk
nyersen az apróra vágott paprikát és paradicsomot, lehűtjük, majd hagyjuk egy
éjszakán át a hűtőben. Másnap leszűrjük, és a lecsó készítésekor ízlés szerint
használunk belőle.
Egy forró serpenyőben a cikkekre vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
háromszögekre vágott kaliforniai, illetve fehér paprikát, közepes lángon pár
percig hőkezeljük őket, végül belerakjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat a
serpenyőbe, és átforgatjuk. A mennyiségtől függően rakunk bele az előre
elkészített lecsó alapléből, és dúsítjuk harissa pasztával, hogy a megfelelő
állagú lecsót kapjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat 4-5 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lisztben, tojásban és
zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kirántjuk, majd a kitálalt lecsóra
helyezzük. Snidlinggel díszítjük.