Grab’n’Pasta!

Január 4-e a hivatalos spagetti-nap világszerte! Ha már maradunk a négyes számnál: összeválogattunk 4 budapesti tésztaspecialista helyet, ahol gyorsan, olcsón ehetünk nagyon finomat!

Az Oktogonon található, nemrég nyílt Bellozzo mottója: Onnan tudod, hogy valami finom, hogy a hasad elmosolyodik. A többi csak duma.” Az olasz gyorsétterem megvalósította a „finomat elérhető áron és gyorsan” szentháromságát: olasz alapanyagokból, a szemünk láttára készítik el az ételeket. A menüjük tartalmaz tésztákat (kétféle méretben, kívánság szerinti plusz feltétekkel) hagyományos és formabontó recept alapján is, valamint pizzákat, salátákat de desszerteket is kérhetünk.

A Kálvin téri PASTA. szintén gyors. Naponta négy különböző tészta közül választhatunk, amelyek között vannak hagyományos ízek, de extrém, ázsiai receptek, feltétkombinációk is – lehetetlen, hogy ne találj fogadra valót, még ha csak 4 közül választhatsz, akkor sem! A hely talán egyetlen hátránya, hogy amennyiben helyben akarod megenni a tésztádat: a közvetlenül a Körút melletti kiülők várnak csak rád. A kígyózó sorra pedig érdemes felkészülni!

A Teréz kürúti, az Oktogon és a Nyugati pályaudvar közti Souper Pasta igazi mentsvár lehet, ha valaki a Nagykörúton éhezik meg és nem vágyik török kajára. Minden nap 4 izgalmas leves és 5 különböző tészta közül lehet náluk választani, amit menüben is lehet kérni (mindig van húsmentes is). Ha kényelmes szeretnénk megenni, az alagsorban kialakítottak egy nagyon kényelmes részt, ahol ölelő kanapék is várnak! Inspiráló (és étvágygerjesztő) idézetekkel itt is találkozhatunk: Life is a combination of magic and pasta!

Egyszer véletlenül keveredtem el az Opera melletti Hajós utcában található A Presto-ba és maradandó élményt nyújtott a házitésztájuk! A repertoárjukba a tészták mellett reggelik, előételek, pizzák, levesek, saláták, desszertek és borok is tartoznak – valamint házhoz is rendelhetünk tőlük! A hangsúly a különleges, minőségi hozzávalókon van – nem fogsz csalódni, az étlapjukon a megszokott, hagyományos ízek mellett újítások is találhatóak.