15 macaronlelőhely Budapesten

Elkalauzolunk az apró, színes, mandulás finomságok világába, a macaronok birodalmába! Míg pár éve még nehezen beszerezhető újdonságnak számított, ma már szerte a városban találhatunk kávézókat és cukrászdákat, ahol hozzájuthatunk egy falatka mennyországhoz. A kívül roppanós, belül omlós, páratlan szín- és ízorgiát kínáló édesség népszerűsége nem csökkent az évek során, nézzük hát, melyek azok a helyek Budapesten, ahol a legfinomabb macaronokat lehet kapni!

Chez Dodo

1051 Budapest, Sas utca 7.

Dodóék macaron manufaktúrája az egyetlen hely Budapesten, ahol valóban a kis francia desszertté a főszerep, ahol minden falatka egy igazi műalkotás. Évszaknak és ünnepnek megfelelően hoznak létre új ízeket, ilyenek például a Spring18 dobozba csomagolt banános-maracujás-kókuszos tavasz ihletésű macaronok.

Fotó: Facebook

Villa Bagatelle

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

A helyben készült macaronok ínycsiklandó ízvilága mellett hetente megújuló menüvel várja vendégeit a Villa Bagatelle, elegáns környezetben.

Fotó: Facebook

The Sweet by Vintage Garden

1074 Budapest, Dob utca 21.

A Vintage Garden kishúga igazi kis ékszerdoboz, ahol macaronok mellett jégkrémek, sütik, kekszek, piték, forró csokik  és shakek várnak arra, hogy kényeztessék az ízlelőbimbókat. A nagytestvérhez hasonlóan itt is a shabby chick design uralja a belsőt, a csomagolásokat és minden más apró részletet.

blank
Fotó: Facebook

Cake Shop Budapest

1055 Budapest, József Attila u. 12.

Bájos környezetben majszolgathatod az élénk színű, roppanós-omlós macaronokat, a habos cupcakeket vagy egy szelet mennyei csokoládétortát! A Cake Shop Budapestben készítenek alkalmi tortákat is: nemcsak az ízekre, de a dizájnra is nagy hangsúlyt fektetnek.

blank
Fotó: Facebook

SUGAR! shop & confectionery

1061 Budapest, Paulay Ede utca 48.

Budapest legnépszerűbb designcukrászdájában az egy négyzetméterre jutó cukormennyiség rekordokat dönt. Hasonló kreativitással készítik a macaronjaikat is, mint a hatalmas választék többi édes tagját.

blank
Fotó: Facebook

Desszert.Neked

1061 Budapest, Paulay Ede utca 17.

A cukrászda, ami nemcsak finomságokat kínál, de desszertkurzusok keretében át is adja tudását. Újragondolt klasszikusok, francia mesterművek, mousse-torták és macaronok várják az édességek kedvelőit.

blank
Fotó: Facebook

Zazzi Cukrászda

1037 Budapest, Bécsi út 57-61.

A Zazziban a macaronok Franciaországban tanult cukrászok kezei által készülnek. Emellett érdemes kipróbálni a zazziminiket és a Csoki a négyzeten nevű kreálmányukat is, ami egy étcsokoládékrémes piskóta, 64%-os csokoládé ganache és 64%-os csokoládé mousse egyvelege.

blank
Fotó: Facebook

La Delizia

1137 Budapest, Pozsonyi út 7.

A kekszmanufaktúra falai között természetes alapanyagokból készítik a macaronokat és egyéb kézműves kekszeket, paleo és vegán joghurtokat, amiket CsupaSzörppel öblíthettek le.

blank
Fotó: Facebook

Patrisa Café

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 3.

Gyönyörű porceláncsészék, hamisítatlan francia hangulat és kalitkába zárt macaronok várnak rád a Patrisa Caféban. Emellett megkóstolhatod a macaronos forrócsokit, vagy akár az áfonyás kacsamájpástétom-tálat is.

blank
Fotó: Facebook

Gelarto Rosa

1051 Budapest, Hercegprímás u. 3.

Nem csak a fagylaltrózsák, de a macaronok is szemetgyönyörködtetőek és ízletesek a Gelarto Rosaban. Emellett gofrik, sütemények, fagyiköltemények is kerülhetnek a tányérodra, a macaronok mellé.

blank
Fotó: Facebook

Bolka Bonbon

1138 Budapest, Lázár utca 12.

Bonbon, csokoládé, torta, muffin és természetesen macaron díszeleg a Bolka Bonbon polcain, arra várva, hogy megkóstold őket.

blank
Fotó: Facebook

Gerbeaud Café

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

A patinás épületben ízlelgethetjük az évszázadokon átívelő cukrásztapasztalat eredményét, melynek már a macaronok is a részét képezik.

blank
Fotó: Facebook

Auguszt Cukrászda

1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.

Az Auguszt Budapest egyik legrégebbi cukrászdája, ahol elegáns környezetben válogathatsz a palettáról, szerencsére már macaronból sincs hiány.

blank
Fotó: Facebook

Centrál Kávéház

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.

A Centrál Kávéház több mint száz éve része a budapesti gasztronómiának, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne haladnának a korral: számos hagyományos sütemény mellett a macaront is megtalálni kínálatukban, többek közt kávé és kökény ízben.

blank
Fotó: Facebook

Émile

1026 Budapest, Orló utca 1.

A budai étterem süteménykínálatának állandó szereplője a mandulalisztből kis csodasütemény. Émile cukrászdájában 12 ízben kapható: csokoládés, narancsos, málnás, pisztáciás, mákos-áfonyás, citromos, mogyorós-bergamotos, szilvás, vaníliás, málnás-sós karamellás, kávés és bazsalikomos citromos.

blank
Fotó: Facebook