Miben rejlik a magyar bor titka? Hosszabb heading 2 – 40px

Magyarországon több száz éve hagyomány a bortermelés – olyannyira, hogy hiába származik a szőlőkultúra Mezopotámiából, a mi területünkön már bőven a honfoglalás előtt gyakorolták a borkultúra művészetét. Ergo, ha ilyen régmúltra tekint vissza ez a tradíció, az csak garancia lehet a minőségre. Mindezek után az sem csoda, hogy a bor szerves része nemzeti imázsunknak, sőt le is körözzük az átlag európai borkultúrát: külföldi szőlészetek kapkodnak híres magyar borászaink után, díjnyertes borainkról nem is beszélve. Tulajdonképpen az egész ország egy hatalmas bortermelő terület, melyen 22 borvidék megszámlálhatatlanul sok itala érlelődik hagyományos vagy éppen acélhordóban. Szóval bőven akad miből válogatni. Öt borvidék ajánlatából szemezgettünk mind borokat, mind látnivalókat illetően.

Külföldi szőlészetek kapkodnak híres magyar borászaink után, díjnyertes borainkról nem is beszélve. Tulajdonképpen az egész ország egy hatalmas bortermelő terület, melyen 22 borvidék megszámlálhatatlanul sok itala érlelődik hagyományos vagy éppen acélhordóban. Szóval bőven akad miből válogatni. Öt borvidék ajánlatából szemezgettünk mind borokat, mind látnivalókat illetően.


Tokaji borvidék – heading 3 – 30px

Teljes nevén Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj. Büszkék lehetünk rá, miénk ugyanis a világ első zárt borvidéke, mely tizenkét évvel ezelőtt került a világörökségi listára. Ha erre jársz, semmiképp ne hagyd ki az aszút. Minél több puttonyt látsz rajta, annál édesebb.

Alternatív szöveg
Képaláírás

Balatonfüred-csopaki borvidék – heading 3 – 30px

A magyar tenger északi része körülbelül kétezer éves borkultúrát örökített ránk. Igen változatos itt a talaj, talán ennek köszönhetően is kínál sokféle bort: legnagyobb mennyiségben Olaszrizlinget, de ott van még többek közt a Sárgamuskotály, az Ottonel muskotály, a Tramini vagy a Zenit.

Az új barátság olyan, mint az új bor. (…) Minél tovább érleli az idő, annál több örömünk telik benne.

Magyarországon több száz éve hagyomány a bortermelés – olyannyira, hogy hiába származik a szőlőkultúra Mezopotámiából, a mi területünkön már bőven a honfoglalás előtt gyakorolták a borkultúra művészetét. Ergo, ha ilyen régmúltra tekint vissza ez a tradíció, az csak garancia lehet a minőségre. Mindezek után az sem csoda, hogy a bor szerves része nemzeti imázsunknak, sőt le is körözzük az átlag európai borkultúrát: külföldi szőlészetek kapkodnak híres magyar borászaink után, díjnyertes borainkról nem is beszélve. Tulajdonképpen az egész ország egy hatalmas bortermelő terület, melyen 22 borvidék megszámlálhatatlanul sok itala érlelődik hagyományos vagy éppen acélhordóban. Szóval bőven akad miből válogatni. Öt borvidék ajánlatából szemezgettünk mind borokat, mind látnivalókat illetően.

Lorem ipsum dolor sit amet non – heading 4

Mindezek után az sem csoda, hogy a bor szerves része nemzeti imázsunknak, sőt le is körözzük az átlag európai borkultúrát: külföldi szőlészetek kapkodnak híres magyar borászaink után, díjnyertes borainkról nem is beszélve. Tulajdonképpen az egész ország egy hatalmas bortermelő terület, melyen 22 borvidék megszámlálhatatlanul sok itala érlelődik hagyományos vagy éppen acélhordóban. Szóval bőven akad miből válogatni. Öt borvidék ajánlatából szemezgettünk mind borokat, mind látnivalókat illetően.