Egy egész miniváros épült fel a Városligetben: Elkészült a KRESZ játszópark

Hétvégétől újra látogatható az ország legnagyobb közlekedési tematikájú játszóparkja a Városligetben. A közlekedési szabályok elsajátítását elősegítő KRESZ park egy teljes minivárossal, vonattal, repülőkkel és helikopterrel várja a kicsiket és nagyokat.

Fotó: Mohai Balázs

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató park kiváló helyszín arra, hogy a gyerekek megtanulják a KRESZ alapvető szabályait és gyakorolják a biztonságos közlekedés alapjait, emellett pedig kitűnő sportolási és szabadidős program a családok számára.

Fotó: Mohai Balázs

A teljesen megújult komplex játszóparkban 1:2-es arányú kicsinyítéssel forgalomtechnikai eszközöket is telepítettek. Egy egész utcányi gyakorlópálya is megelevenedik közlekedési táblákkal, jelzőlámpákkal, vasúti sorompóval és benzinkúttal.

A tanulópályát kerékpárral, kisautóval, rollerrel, illetve a kijelölt helyeken gyalogosan lehet használni. A megújulás során biztonságosabb és akadálymentes újításokkal bővítették a pályák méretét, illetve nőtt a zöldfelület és a pihenőhelyek száma is.

További információt a Liget Budapest weboldalán olvashattok.

Fotó: Liget Budapest.
Mindig keressük az újdonságokat; ha te is ismersz frissen nyílt helyszínt a fővárosban, küldd el nekünk az editorial@funzine.hu e-mail címre!

Hamarosan megnyit Budapest új főtere is: