Különleges újításokkal és nagyobb zöldterülettel adták át a belvárosi játékbirodalmat

Budapest belvárosában 4 új játszóteret adtak át az elmúlt két évben: a vadonatúj Bástya parkban egy esővédett játszóteret, a Hild téren a Kufli játszóteret, valamint a Tesz-Vesz Óvodában egy többszintes játszóházát mászófallal és trambulinnal. Most pedig az ökotudatos kerületfejlesztés projektjeként újulhatott meg a Szabadság téri játszótér.

Fotó: Belváros Önkormányzata

A munkálatok során megújultak a közkedvelt játszóeszközök, valamint új, akadálymentes játékokat is telepítettek. A téren 4 új fát is ültettek, és közel 900 négyzetméterre bővítették a zöldfelületet.

Fotó: Belváros Önkormányzata

A gyerekek már nemcsak a felújított kisvonaton, hanem egy csúszdával egybekötött kockaváron, 3-féle hintán, forgó játszóelemeken, trambulinon és egy akadálymentesen kialakított, napvitorlás homokozóban is élvezhetik a játék örömét.

Mindig keressük az újdonságokat, ha te is ismersz frissen nyílt helyszínt a fővárosban, küldd el nekünk az editorial@funzine.hu e-mail címre!
Fotó: Belváros Önkormányzata

Több olyan játszóelemet is elhelyeztek, amelyeket fogyatékkal élő, vagy mozgásukban korlátozott gyermekek is könnyedén használhatnak. A játszótér magja ütéscsillapító és egyben vízáteresztő gumiburkolatot kapott, amelynek részeként egy egybefüggő kismotorpálya is megvalósulhatott.

Fotó: Belváros Önkormányzata

A környezettudatos fejlesztések során a még működőképes elemeket megőrizték, vagy más formában újrahasznosították. A munkálatok során kiemelt figyelmet fordítottak a meglévő növények védelmére, 4 új fát és 9020 évelő növényt is telepítettek a megnövekedett, közel 900 négyzetméternyi zöldterületen. A játszótéren helyet kapott egy ivókút, 10 pad, valamint 4 új hulladékgyűjtő is.

A VIII. kerület is egy izgalmas közösségi udvarral bővült: