12 kihagyhatatlan tavaszi gasztrofesztivál Budapesten 2024 májusában

Hihetetlenül izgalmas gasztrofesztiválok és -események dobják fel a hétvégéket Budapesten idén májusban! Éjszakai kínai piac, kürtőskalács-fesztivál és borpiknik is vár benneteket a fővárosban, méghozzá remek ételekkel és hűsítő italokkal.

Chinatown Terasz // Chinatown Budapest (egész májusban)

Május elsején nyit meg a Chinatown Budapest éjszakai ételpiaca, ahol egészen szeptember 1-ig, minden nap 17 és 23 óra között élvezhetjük a főváros legautentikusabb kínai ételeit. A teraszon összesen 10 stand kínálatából válogathatunk, majd elfogyaszthatjuk a streetfood-különlegességeket a Nagysátor 110 asztalainak egyikénél. Asztalfoglalás nincs, így a népszerűbb időszakokban érdemes időben érkezni. A belépés és a parkolás ingyenes!

Facebook-esemény >>

Fotó: Chinatown Budapest Facebook

Corvin Sörfesztivál // Corvin sétány (2024. május 8-12.)

Idén 10. éve telik meg a Corvin sétány malátarajongókkal, ugyanis a Serfőző által szervezett esemény 2024-ben ünnepli jubileumát. Május 8. és 12. között a hazai sörfőzdék legjobbjainak finomságait kóstolhatjátok meg, a mennyei nedű mellett pedig számos street food és sörkorcsolya is vár.

Facebook-esemény >>

Kapcsolódjatok ki egy hangulatos fővárosi teraszon:

Spanish Food Fiesta // Botellón Terasz (2024. május 9-11.)

Idén harmadszor élvezhetitek a különleges hangulatú fiestát a belvárosi Botellón teraszán, ahol a spanyol gasztronómia legjava mellett jéghideg sangría és latin ritmusok várnak titeket. Az ikonikus édes-gyümölcsös nedű és a fergeteges élő zene mellett természetesen a klasszikus tapasok sem maradhatnak el.

Facebook-esemény >>

Fotó: Botellón Terasz

Budai Palacsinta Piknik // Allee melletti sétány (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között egy igazán izgalmas gasztronómiai programon vehet részt az, aki az Alleenál jár, ugyanis a bevásárlóközpont melletti sétányon a palacsintáé lesz a főszerep. A rendezvényen nemzetközi és hazai ízek, töltött, rakott, amerikai, rántott és sós palacsinták várják az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

A város legfinomabb tiramisujának nyomába eredtünk:

Kürtőskalács Vigalom // Édes Mackó (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, a 4. Kürtőskalács Vigalom keretében. Az eseményen családi programok, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások kerülnek fókuszba, de Kürtős Bejglibonnal is várják majd az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

Fotó: Kürtőskalács Vigalom/Édes Mackó

Kispesti Street Food Fesztivál // Fő utca – Templom tér (2024. május 11-12.)

Gyerekprogramok és koncertek várják a kispestieket 2024. május 11-12-én a Fő utca – Templom téren. A változatos programok mellett számos food truck is begurul Kispestre, így biztosan nem maradtok étlen-szomjan!

Facebook-esemény >>

Pisztácia Hétvége // Dolcissima (2024. május 11-12.)

Buda kedvenc olasz cukrászdája meghirdette a soron következő Pisztácia Hétvége időpontját, méghozzá május 11-12-re. Az első esemény nagy sikerére való tekintettel, májusban is mindenkit várnak a legfinomabb, pisztáciával készült édességek, úgymint tiramisú, profiterol, cannoli, panna cotta, fagyi és még megannyi kihagyhatatlan desszert. Csak győzzetek választani!

Facebook-esemény >>

Fotó: Dolcissima Facebook

Grand Sörkert a Margitszigeten (2024. május 17-20.)

A pünkösdi hétvége tavaszi estéin keressétek fel a Margitszigetet! A Grand Sörkert behűtött sörökkel, hozzá passzoló street fooddal várja az érdeklődőket. A Budapest szívében található zöld oázisban élőzenés partival és neves sörfőzdék páratlan habos italaival készülnek a hétvégén.

Facebook-esemény >>

Gin Festival Budapest // Botellón Terasz (2024. május 23-25.)

Ingyenes belépéssel és több mint 20-féle ginnel hív kikapcsolódni Budapest Kazinczy utcai dzsungele, a Botellón Terasz. Töltsetek el egy lazulós délutánt a teraszon, és kóstoljátok meg a legextrább gineket, különleges tonicokkal megspékelve.

Facebook-esemény >>

Fotó: Botellón Terasz Facebook

Mutatunk még színes programokat májusra:

MBH Bank Gourmet Fesztivál // Millenáris (2024. május 24-26.)

Május 24. és 26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra” a Millenárison. A MBH Bank Gourmet Fesztivál minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot. Míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet Fesztivál. A nők, ha úgy tetszik, „felrázzák” ezt a területet, érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, egyre nagyobb szerepet vállalnak a gasztronómiában, továbbá fókuszba helyezik a fenntarthatóbb és színesebb jövőt.

Weboldal >>

Fotó: MBH Bank Gourmet Fesztivál

Nagy Budapesti Halfesztivál // Infopark (2024. május 24-26.)

Május 24-26. között a valaha volt legnagyobb budapesti halfesztivált rendezik meg a Magyar tudósok körútján. Habár a látogatókat zenés programok, vidámpark és kézműves vásár is várja, a főszerep természetesen az ételeké lesz. A gasztroudvarban jobbnál jobb fogásokat kóstolhatnak meg a halkedvelők.

Facebook-esemény >>

Rosalia Borpiknik // Városliget (2024. május 31. – június 2.)

Idén is megrendezésre kerül a Városliget kedvenc borfesztiválja, ahol három napon át élvezhetitek a zamatos borokat Budapest legnagyobb parkjában. A május 31. és június 2. között zajló eseményen a rosé és buborékok szerelmesei a hatalmas fák árnyékában heverészve kapcsolódhatnak ki.

Weboldal >>

Fotó: Rosalia Borpiknik

Ha reggeliznétek egy jót a fővárosban: