11 nagyszerű terasz Budapesten kora nyári kikapcsolódáshoz

Budapest leghangulatosabb teraszai jóleső napozásra invitálnak a következő hónapokban. Délutáni szieszta alkalmával egyszerűen csak dőljetek hátra és élvezzétek a remek fogásokat, hűsítő italokat és a melengető napfényt!

Apacuka

Budapest belvárosának egyik legszebb kertje mediterrán hangulattal és ízekkel, ínycsiklandó és kreatív fogásokkal kényezteti az ínyenceket. Az Apacuka madárcsicsergést nem nélkülöző, leanderekkel és élő zenével megfűszerezett belső teraszán friss házi tészták, mennyei tapasok és üde koktélok idézik meg a nagybetűs dolce vitát. A főváros fun dining éttermében minden nap változatos ebédmenüvel kényeztethetitek magatokat, délután lazító afterwork ajánlatokkal élvezhetitek a lemenő nap sugarát, este pedig egy pohár roppanós bor társaságában merülhettek el a minőségi alapanyagokból készült fogások belvárosi birodalmában.

1065 Budapest, Nagymező u. 54-56. | Weboldal | Facebook

Fotó: Apacuka

Este11

A Feneketlen-tó szomszédságában otthonra lelt vendéglátóhely, az Este11 megnyitotta idei, gesztenyefák árnyékában üldögélős-beszélgetős szezonját. A Villányi úttól egy karnyújtásnyira található kerthelyiségben ezentúl ismét ízletes fogások készülnek streetfood-jelleggel, a bárpultnál számtalan magyar és külföldi borból válogathattok, de minőségi alapanyagokból készült koktélokat is szürcsölhettek kedvetekre. Az Este11 esszenciája ezúttal sem áll meg a gasztronómiánál, hiszen ebben a szezonban is DJ-k, élőzenei koncertek és kulturális programok töltik meg Újbuda szórakozókertjét.

1113 Budapest, Villányi út 14. | Weboldal | Facebook

Fotó: Este11

Pasha Cafe

Ha igazán mesés kilátásra vágytok, élveznétek a budai dombok nyújtotta kilátást, a napsütést vagy épp a lenyugvó nap látványát egy remek ital társaságában, úgy a Budavári Palotanegyed legyen úti célotok. A Pasha Cafe, melyet török hangulatú kert ölel körbe és amelynek az egykori Karakas pasa tornya szolgál otthonául, a lenyűgöző látvány mellett kiváló szomjoltókkal is megajándékozza a hozzájuk betérő vendégeket. Kínálatukban felfrissülés gyanánt a legizgalmasabb gintonic-variációkból, roppanós borokból, egyedi koktélokból és jéghideg kávékülönlegességekből válogathattok.

1013 Budapest, Lovarda u. 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Pasha Cafe Facebook

Ha a főváros legfinomabb tiramisuja mellett töltődnétek fel:

VAJ Sas

A VAJ legújabb üzletének Erzsébet térre néző, árnyas terasza a hét minden napján, reggel 8-tól este 8-ig várja a finomságra éhezőket. A VAJ Sas kávézó-reggelizőjében a fókusz a vajban gazdag péksüteményeken, szendvicseken, desszerteken és specialty kávé- és teaszelekción van. A látványkonyhának köszönhetően ráadásul bepillantást nyerhetünk, hogyan készülnek a szendvicsek és sülnek a friss péksütik sorra egymás után. A többi VAJ-hoz hasonlóan itt is megkóstolhatjátok Márk Szonja desszertkülönlegességeit, a tavaszi megújulás alkalmával pedig nap végi extra fogásokra és alkoholos italkínálatra is számíthattok.

1051 Budapest, József Attila u. 18. | Weboldal | Facebook

Fotó: VAJ Sas

Keksz

13 éve már, hogy a főváros szívében a nap egészében tárt ajtókkal fogadja vendégeit a Madách tér legvagányabb helye, a Keksz. Nincs is jobb, mint a bisztró óriási teraszán délelőtti brunch-csal indítani a napot és falatonként villára tűzni a nosztalgiát idéző bundás kenyeret és a roppanós bécsi virslit. A jó hír, hogy a Keksz nemcsak délelőtt, hanem egész nap reggelifogások számtalanjával, továbbá juhtúrós sztrapacskával éppúgy, mint pisztáciás-pesztós tésztával is vár. Arra az esetre pedig, ha idejekorán melegebbre fordulna az idő, jéghideg frissítőkkel olthatjátok szomjatokat a Keksz teraszán.

1075 Budapest, Madách Imre tér 4. | Weboldal | Facebook

Fotó: Keksz

Port de Budapest

Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között félúton, a Belgrád rakpart alsó részén nyitotta meg kapuit nemrégiben a Port de Budapest, ahol a dunai hajók szomszédságában, a város lenyűgöző panorámájában gyönyörködve várhatjuk a naplementét.

Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nem csak a látvány különleges, de a kínálat is magával ragadó. Amit mindenképp érdemes megkóstolni, az a hidak inspirálta signature koktélok: a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty, de a G&T- és a champagne-rajongók is találnak kedvükre való finomságokat. Az étlapról pedig kár lenne kihagyni a korianderes-ananászos borjúfalatokat, vagy a tigrisrák pil-pilt, de a burgerválaszték is figyelemre méltó.

Ebédidőben is érdemes betérni, de az igazi wow-faktort a délutáni, kora esti időszak hozza el, amikor egy klassz itallal a kézben csodálhatjuk a városi naplemente fényeit, miközben a DJ jobbnál jobb mixekkel dobja fel a hangulatot.

1056 Budapest, Nemzetközi Hajóállomás, Belgrád rkp. 23. | Weboldal | Facebook

Fotó: Port de Budapest

Tapas Fino

Az étterem az UNESCO világörökségéhez tartozó Duna-parton található, és az isteni tapasok mellett a spanyol borvidék legzamatosabb boraival, köztük a világhírű Cava habzóborokkal várja vendégeit. A Sipos András séf vezetésével összeállított étlapon magyar ízek is felbukkannak, az otthonos környezet, a modern dekorációk és a mennyezetig érő ablakok valódi mediterrán hangulatot árasztanak. A rengeteg finomság mellett egy naplementés koktélozáshoz is tökéletes választás a Tapas Fino nyári terasza, ahonnan egyenesen a Gellért-hegyre nyílik kilátás.

1056 Budapest, Belgrád rakpart 24. | Weboldal | Facebook

Fotó: Tapas Fino

Honey Budapest

A Sas utcából ismert Honey az utóbbi hónapokban nemcsak vendégterét, de oázist idéző teraszát is egy sokkal nagyobbra cserélte. A továbbra is a Bazilika szomszédságában található reggelizőben az új helyszín mellett ráadásul számos újdonságra is számíthattok. Az ínycsiklandó reggelifogásokon túl május 8-tól bisztróételekkel bővül a kínálat: az egész napos reggeliket éppúgy nem kell majd nélkülöznötök, mint a magyaros tételeket. A kívül-belül megújult Honey-ba a remek ételek mellett délutánonként az újdonsült koktélokat is érdemes lesz megkóstolni, melyekben ugyancsak főszerephez jut a méz.

1051 Budapest, Sas u. 4. | Facebook

Fotó: Honey Budapest

Jobbnál jobb jelyek várnak rátok Újlipótvárosban is:

Alessio

Buda zöldövezetében, a pasaréti fák alatt találjuk az olasz ízek és zamatok budai fellegvárát, az Alessio éttermét. A mindig friss és minőségi alapanyagokból készült olasz fogások nemcsak a környéken élők kedvencei, a helyben készített tészták, a krémes rizottók, akárcsak a tenger ízeit magába záró ételek sokak szívét megdobogtatták már. Az első tavaszi napsugarak megjelenésével természetesen a tágas terasz is a vendégek rendelkezésére áll, ahol egy kiváló kávé és remek desszertek mellett élhetjük meg a dolce vitát.

1026 Budapest, Pasaréti út 55. | Weboldal | Facebook

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Riso Ristorante & Terrace

Varázslatos környezetben lelt otthonra a Riso Ristorante & Terrace, mely mediterrán hangulattal és remek ételekkel csábítja a vendégeket a Budai vár aljába. A dús, üdezöld növényekkel körbeölelt tágas kerthelyiségben gondtalan kikapcsolódásban lehet részetek, a legfiatalabbakat például játszótér is várja. A Riso kínálatában a tradicionális olasz ízeket sem kell nélkülöznötök, hiszen krémes rizottók, házi tészták és kemencében sült pizzák sorakoznak a hazai fogások mellett. A természetközeli hangulat és az olasz ízvilág mellett a szomjoltók bőséges kínálatából is válogathattok.

1012 Budapest, Lovas út 41. | Weboldal | Facebook

Fotó: Riso Ristorante & Terrace

Átszálló

Az óbudai Szentlélek téren átszállók nagy örömére van egy hely, mely minden igényt kielégítő kínálattal, sportközvetítésekkel, kvízestekkel és nem mellesleg tetőterasszal várja mind az úton lévőket, mind pedig az ide igyekvőket. Az Átszállóba a hét minden napján van lehetőségünk beugrani a napindító kávéért és péksüteményért, netalán két falat pizza közt remek szomjoltókkal a kézben, a tetőteraszról figyelni az elsuhanó HÉV-eket. Kínálatukban ráadásul a tésztákon át a hamburgerekig mindent megtaláltok, ami egy ráérős teraszos ejtőzéshez, koccintáshoz és baráti találkozóhoz csak kellhet.

1033 Budapest, Szentlélek tér 3. | Facebook

Fotó: Átszálló

Ha felfedeznétek a főváros legizgalmasabb, újonnan nyílt éttermeit: