30+ lebilincselő hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. június 29. – július 2.

Júliusban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten és környékén: fesztiválok, koncertek, kiállítások, séták, vásárok, családi programok.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Óbudai Világzenei Hét // KOBUCI (szombatig)

Ismét itt az Óbudai Világzenei Hét ezúttal olyan előadókkal, mint Ferenczi György, Balogh Kálmán, a Csík Zenekar, a Besh o droM vagy a Boban Markovic Orkestar.

Részletes program >> 

Kolorádó Fesztivál // Nagykovácsi (vasárnapig)

Idén június 28. és július 2. között kerül megrendezésre a budai hegyek civilizáció- és térerőmentes fesztiválja, a Kolorádó. A hetedik évfordulóját ünneplő, vadregényes és szabad szellemű hangulatáról híres programsorozat kompromisszummentes zenei felhozatallal, meghökkentő művészeti installációkkal, kortárs színházzal, jógával és különböző sportolási lehetőségekkel várja az érdeklődőket. A külföldi előadók között olyan nevekkel találkozunk, mint a La Femme, vagy DJ Phyton, míg a magyar tábort Deva, Beton Hofi, a Bohemian Betyars, az Analog Balaton, a Carson Coma és az Elefánt zenekar fogják erősíteni, sok más tehetség mellett.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Kolorado (Facebook)

Churros Napok a Piskótában (csütörtök-péntek)

Ezen a hétvégén glutén- és tejmentes churrosszal várnak titeket az újabb tematikus napok alkalmával.

Facebook-esemény >> 

ÚJBUDA 11.0 – CSINÁLD MAGAD A SZÍNHÁZAT! Jelenetíró workshop (péntek-szombat)

Érdekel egy színházi alkotófolyamat? Szívesen kipróbálnád magad alkotói műhelymunkákban? Közösségben tanulnál valami újat? Élményeket szeretnél kapni, miközben kreativitásodat használhatod? Akkor a MU Színház workshopján a helyed!

Facebook-esemény >> 

Ingyenes főzdetúrák a Mad Kertben (péntek-vasárnap)

Ezeken a napokon amellett, hogy 16 sörcsapnyi Mad Scientist-tétel közül válogathatsz, még a készítésük folyamatára is ráláthatsz az ingyenes vezetett főzdetúrák keretében.

Facebook-esemény >> 

Levendulaszüret Pilisborosjenőn (vasárnapig)

Pilisborosjenő határában minden nyáron két hektáron borítja lilába a lankás domboldalt a Kevély-hegyi levendulás. Idén sem lesz ez másként, a szedd magad napok pontos időpontjáról a Facebook-oldalukon informálódhattok.

Facebook-oldal >> 

Fotó: Dornics Szilvi

Budapesti programok csütörtökön (2023. június 29.)

Redbreast & Volkova koncert a Muzikum Gardenben

Redbreast Wilson és Volkova Krisztina Magyarországon egyedülálló módon eleveníti fel a country–folk duók hagyományát, ahol két, saját jogán is erős és karakteres dalszerző–énekes alkot egy egységet a színpadon. Johnny Cash és June Carter, George Jones és Tammy Wynette, vagy éppen a kortárs Chris Stapleton és Morgan Stapleton nyomdokaiban járva a két énekes lírai finomsággal és humorral varázsolja a közönség elé Texas, Tennessee és Colorado tájait.

Facebook-esemény >> 

Beaux Jaxon Blues Quartet a Gödör klubban

Beaux Jaxon amerikai énekes és bluesgitáros Budapesten él. A Beaux Jaxon Rhythm & Blues Octet Európa legkiválóbb blues-játékosait vonultatja fel, és új lendületet ad a klasszikus R&B-nek és Bluesnak.

Facebook-esemény >> 

Egy vízközeli vacsora vagy ital mindig szuper hétvégi program:

Döbrösi Laura x NovaN x Obadu x The Hybrid Drummer ~ Pontoon

Az est egy rendhagyó találkozása lesz 4 különleges zenei karakternek, akiknél a közös nevező az elektronika, a szabad improvizáció, a népzene és a tribal életérzés.

Facebook-esemény >>

Margaret Island – vendégzenekar: Saya Noé // Budapest Park

Van az úgy, hogy megőrül a szív – amikor mindent elveszít, vagy épp mikor a boldogságtól szakad meg. Menj el a Budapest Parkba június 29-én, és add ki magadból a dühöt, csalódottságot, feszültséget, küldd el messzire azt, aki bántott, aztán engedd el, vagy épp kiabáld a levegőbe a boldogságodat!

Facebook-esemény >> 

A Budapest Park egész nyáron izgalmas programokkal vár:

Budapesti programok pénteken (2023. június 30.)

Zenél a Piac – A Duna Szimfonikus Zenekar koncertje

Pénteken 14 órakor a Fény Utcai Piacon a Duna Szimfonikus Zenekar ad ingyenes koncertet. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát.

Facebook-esemény >> 

Muzsikáló bábok háza – interaktív családi nap

Június 30-án a hazai és a nemzetközi bábművészek legizgalmasabb produkcióit bemutató óriási bábos forgatag várja egész nap a családokat a Magyar Zene Házában Muzsikáló Bábok Háza címmel.

Facebook-esemény >> 

Eötvös10 Teraszkoncertek: Bárdos Deák Ági és Darvas Kristóf duó

A duó története majd húsz évre nyúlik vissza, repertoárjának fókuszában a hazai zenei undergroundot megidéző URH, Balaton, Európa Kiadó, Kontroll Csoport-válogatás blokkal. Elhangzanak még Darvas Ferenccel közös kompozíciók Térey János és Kemény István megzenésített verseivel, valamint Wéber Kristóf zeneszerző műveinek átiratában Borbély Szilárd költeményei is.

Facebook-esemény >>

The Dark Side of Bowie ★ Acoustic by Cosmic Maze ★ 101klub

Ezen az estén David Bowie legmélyebb, legsötétebb hangulatú számai közül válogat a Cosmic Maze akusztikus duó. Másfél óra zenei és érzelmi utazás vár rátok egy zseni elméjének árnyas oldalán. A koncert után new wave/80’s pop-rock/dark zenékre rophatjátok a 101-ben.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Bowie Acoustic by Cosmic Maze (Facebook)

15 éves a Dürer! Európa Kiadó koncert

A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó a magyar alternatív könnyűzene úttörő, mára legendássá vált formációja. Velük is ünnepli 15. születésnapját a Dürer kert.

Facebook-esemény >> 

Keep Floyding @ Várkert Bazár – Shine On! The Best of Pink Floyd

Egy minden elemében élő, fantasztikus show keretei között, június 30-án a Várkert Bazárt veszi be a Keep Floyding, terítéken a Pink Floyd legnépszerűbb albumainak legnagyobb slágerei lesznek.

Facebook-esemény >> 

Sajnosbatár + Makarenko // Barlang

Két méltán világhírű együttállás a Pomáz-Szentendre vonalról, költészet az agráriumból és nagybetűs rock.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és könyékén (2023. július 1.)

Nyári családi piacozás a Rómain, zöldborsófőzelék, grillkolbász

Itt a nyár, érik a meggy, cseresznye, itt-ott a barack. Áfonya, ribizli, szeder. Nem beszélve a friss zöldségekről. Most kell a piacra járni!

Facebook-esemény >> 

Fotó: Római parti Piac (Facebook)

Grund Piac

Szombatonként 9 órától 14 óráig összeköthetitek a kellemeset a hasznossal: elintézhetitek a hétvégi bevásárlást és egyúttal a kikapcsolódást is kipipálhatjátok. A Nagy Templom utca hangulatos piacán friss termelői portékákkal pakolhatjátok meg a kosaratokat, míg a gyerekeket játszótér várja.

Facebook-esemény >> 

Rózsakerti séta

A séta során megismerkedhettek a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhattok, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a Millennium Háza parkjában, de megtudhatjátok azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

Facebook-esemény >>

Fotó: Dornics Szilvi

További csodálatos rózsakertek Budapesten:

Az éjszakai Várnegyed titkai fröccsözéssel

A túra izgalmas történeteket tár fel borozgatás közben egy most készülő több ezer oldalas, ám kötetlen hangvételű, történelmi hűséget követő szakkönyv alapján.

Facebook-esemény >> 

Romkert Saturdays

A kellemes dallamok és a mély basszusok harmóniája, megfűszerezve a dunai panorámával, egy jéghideg koktéllal és a legjobb barátaid társaságával. Július 1-jén Antonyo, BenKane és Julian Kid szervírozza a hibátlan house ütemeket, a feszes tech house ritmusokat és a karizmatikus deep house-betéteket.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és könyékén (2023. július 2.)

Gyerekszínház a Ligetben

A Hahota Gyermekszínház – Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A programok időtartama 45-60 perc.

Facebook-esemény >> 

Buborék Brunch & Separé // Törley Pezsgőmanufaktúra

Július 2-án színes programokkal kísért pezsgős reggelivel indíthatjátok a napot a Törley Pezsgőmanufaktúra ódon falai között. Az izgalmas ízvilágú ételeket hozzájuk illő buborékos italok társaságában fogyaszthatjátok el, ráadásul a Törley új, limitált pezsgőjét az országban elsőként kóstolhatjátok meg.

Facebook-esemény >>

Mit szólnátok egy hűsítő kiránduláshoz?

FISH! X BP BIKE MAFFIA cseriti piknik

A Budapest Bike Maffia már régóta készít és szállít ki szendvicseket rászorulóknak. Ezekben a forró napokban a FISH! zenekar legénysége is beszáll segíteni. Csatlakozz hozzájuk te is!

Facebook-esemény >> 

Fröccs Kertmozi: Életrevalók

Ételek, italok valamint az elengedhetetlen popcorn és/vagy nachos társaságában, szabadtéren élvezhetitek az elmúlt évek legsikeresebb francia filmjét. A Fröccsterasz mozivásznán a valós történeten alapuló Életrevalók.

Facebook-esemény >>

További szabadtéri vetítések Budapesten:

…És Rómeó és Júlia // Zsámbék

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter egy szerelmespárt alakítanak, egy halálra ítélt, halhatatlan szerelem történetét. Ám varázsos játékukkal életre keltik egész Veronát is. Testük egyben az előadás díszlete is, ők maguk a színház. Gesztusok, mozdulatok fantáziadús jelrendszerével változnak egy pillanat alatt figuráról figurára. Öntörvényű, lázas száguldás, egy drámaköltő zseni kottája alapján.

Facebook-esemény >>