25+ csodálatos hétvégi, anyák napi program Budapesten – 2024. május 2-5.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és anyák napi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten 

Helló Európa! Fesztivál // több helyszínen (2024. május 1-5.)

A május 1. és 5. között megrendezésre kerülő Helló Európa! Fesztivál keretében szuper ingyenes programokkal készülnek nektek. A fesztivál apropója, hogy Magyarország idén 20 éve csatlakozott az Európai Unióhoz, ennek örömére pedig számtalan családi, kulturális, művészeti, zenei és fényművészeti programmal várják az érdeklődőket. Az eseménnyel a főváros több pontján is találkozhattok, a Városháza parktól, a Szabadság hídon át a Bartók Béla útig.

Facebook-esemény >>

Eleven Tavasz – programkavalkád a Bartókon (2024. május 3-4.)

Nem fogunk unatkozni május első hétvégéjén, hiszen élettel tölti meg a Bartók Béla Boulevardot az Eleven Tavasz színes, összművészeti programsorozata. A Gellért tértől a Feneketlen-tóig egymást érik az események, többek között koncertek, színház, workshopok, kiállítások és gyerekprogramok.

Facebook-esemény >>

Szabihíd-piknik (2024. május 3-5.)

A Szabadság híd egy hétvégére erejéig újra szabad lesz, május 3. és 5. között az autósokat felváltják a pihenő, beszélgető, jógázó, táncoló városlakók. Csapd a hónod alá kedvenc pokrócod és találkozzunk a zöld pillérek alatt.

Facebook-esemény >>

Fotó: Budapest Te meg Én Facebook-oldala

Óbuda napja // (2024. május 3-5.)

Május 3. és 5. között színes programkavalkáddal várják az érdeklődőket Óbuda négy központi helyszínén. Lóci Játszik, Anna and the Barbies, Irie Maffia, Aurevoir., Intim Torna Illegál és még sok más hazai zenész ad koncertet a kerület egyes helyszínein, de tárlatvezetéseken, múzeumsétákon és további izgalmas felnőtt, illetve gyermekprogramokon is részt vehetünk. Mindezeken felül május 4-én a nagyközönség előtt ünnepélyesen átadják az Óbuda díszpolgára és az Óbuda Közbiztonságáért díjakat.

Weboldal >>

Tavaszi Food Truck Show a Kincsem Parkban (2024. május 3-5.)

Május 3. és 5. között 10. alkalommal kerül megrendezésre a Kincsem Park közkedvelt programja a Tavaszi Food Truck Show. A karneváli hangulatú eseményen számtalan street food ételt kóstolhattok utcazenei programok kíséretében.

Facebook-esemény >>

Cinco de Mayo – mexikói utcabál a Terezában (2024. május 4-5.)

Május első hétvégéjén ismét az ünneplésé a főszerep a város egyik legjobb mexikói éttermében, ugyanis a cinco de mayo alkalmából éjjelig tartó utcabál, élő zene és pinatakészítés vár titeket a Terezában! A hangulatot a finom ételek teszik még felhőtlenebbé, és természetesen tequilából sem lesz hiány.

Facebook-esemény >>

Fotó: Tereza

Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivál (2024. május 5. – június 30.)

Másodszor rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivált a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Az orgonazene kiváló nemzetközi képviselői adnak koncertet a csodálatos történelmi templomtérben május 5. és június 30. között. A fesztivál valamennyi koncertje ingyen látogatható.

Tovább az eseményre >>

Chinatown Terasz – Éjszakai piac Budapest kínai negyedében (egész hónapban)

Május elsején nyit meg a Chinatown Budapest éjszakai ételpiaca, ahol egészen szeptember 1-ig, minden nap 17 és 23 óra között élvezhetjük a főváros legautentikusabb kínai ételeit. A teraszon összesen 10 stand kínálatából válogathatunk, majd elfogyaszthatjuk a streetfood-különlegességeket a Nagysátor 110 asztalainak egyikénél. Asztalfoglalás nincs, így a népszerűbb időszakokban érdemes időben érkezni. A belépés és a parkolás ingyenes!

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. május 2.)

Zene és Képzőművészet – A lemezborító, mint képzőművészeti alkotás

Számos zeneműnek van „képes” címe, de a képzőművészetben is léteznek dalok, szonáták és szimfóniák. A két műfaj kapcsolata sokrétű, történetileg szinte az ősidőkig nyúlik vissza. Ebben az előadássorozaban ezt a kapcsolatot szeretnék minél több oldalról megvilágítani, említést téve többek között az operák képi világáról, a zenészportrékról, sőt még a hanglemezborítók stílusairól is.

Facebook-esemény >> 

Cigány Kulturális Nap 

Május 2-án első alkalommal megrendezésre kerül a Cigány Kulturális Nap. A nap folyamán sokszínű programokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, workshopokkal és autentikus koncertekkel szeretnénk közelebb hozni a magyarországi és nemzetközi cigány kultúrát az ELTE polgáraihoz.

Facebook-esemény >>

TETŐ Season Opener – nyitónap a város felett 

Új helyszínen nyitja meg második szezonját a TETŐ május 2-án. A megszokott Mad Scientist söröket és város feletti hangulatot ezúttal a Mammut tetőteraszán keressétek. A TETŐ rooftop bárban, 15 sörcsappal, natúr borokkal, különleges spiritekkel, kraft sör inspirálta egyedi koktélokkal és a Kolorádó fesztiválról – Turbinából már ismert Gólem streetfooddal. Már megszokott módon közel mindenhez, de mégis egy nyugodt chilles teraszon, ahol távol érezhetjük magunkat a város zajától.

Facebook-esemény >>

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024.május 3.)

Lavina // Belvárosi Színház

A Katona József Színház és az Orlai Produkciós Iroda új színdarabja visszarepíti a nézőket a közös családi síelések idejébe. A Ruben Östlund svéd filmrendező azonos című filmjéből Tim Price írt színházi adaptációt, melyet Zöldi Gergely fordított magyarra. A történet szerint egy négyfős család síelni megy a francia Alpokba, ahol robbantásokat végeznek a környék nagyobb hótömbjeiben, hogy elegendő hó jusson a sípályákra. A leomló hótömeg azonban elérni látszik a békésen síelő embereket. Az előadást Pelsőczky Réka álmodta színpadra, a főbb szerepekben Járó Zsuzsát, Mészáros Bélát, Száraz Dénest és Ullmann Mónikát láthatjuk.

Weboldal >>

Petra and the Paper Hearts // DANTE

Titkos speakeasyk és eldugott bárok világának hangulata Buda vadi új közösségi terén, a Dantéban.

Facebook-esemény >> 

Másik Bolygó & Bowie Acoustic by Cosmic Maze // PostArt, Budaörs

A David Bowie örökbecsű dalait felcsendítő Cosmic Maze Acoustic duo, és az immár hagyományosan szuggesztív underground koncerteket adó Másik Bolygó lép fel a PostART-on, és a két produkciónak lesznek izgalmas közös metszetei.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Másik Bolygó (Facebook)

Kéknyúl // Turbina

Sok fúvós, egy amerikai énekhang és egy hatalmas Hammond orgona – ezek jellemzik a Kéknyúl zenéjét. Ez az este mindazoknak szól, akik szeretik a soult, és szívesen táncolnak funk ritmusokra.

Facebook-esemény >> 

Pénteken vár a Fülemülék éjszakája is: 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. május 4.)

Galaktikus kiállítás

A május 4-ei nemzetközi Star Wars-napot az egész bolygón évek óta ünneplik a rajongók. Éppen ezért ezen a napon nyitja meg kapuit a „The long time ago…” Galaktikus kiállítás az AsiaCenterben. Az augusztus 31-ig megtekinthető tárlat közel 1000 m²-en repíti el fantasztikus távoli világokba a látogatókat. A gyűjteményben az életnagyságú figurák, egyedi installációk, szobrok és sisakok mellett szelfifal is várja az érdeklődőket, de a közel 1000 darabból álló kollekció bővelkedik limitált kiadású hivatalos és rajongók által készített relikviákban is. Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló lehetőséget, legyetek részesei a Csillagok Háborúja univerzumának!

1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169. asiacenter.hu

Menedék Cseriti Fesztivál // Kesztyűgyár Közösségi Ház

Egy zsibongós, igazi tavaszi majális hangulattal vár az első I. Cseriti Fesztivál, amelyen a Menedék munkájának támogatására gyűjtenek az adományokat. Az esemény középpontjában a gardróbvásár áll, amin megszabadulhattok a kinőtt ruháitoktól, megunt könyveitektől és persze beszerezhettek újabb darabokat! De fesztiválon más színes programmal is készülnek: a Rutkai Bori Banda játszik a kisebbeknek, délután pedig a Manuska Jam Club jammelését hallgathatjátok. A kézműves foglalkozások között friss harira leves készül.

Facebook-esemény >>

Táncház Napja // Liszt Ferenc tér 

Az első táncház megrendezésének évfordulóján, május 4-én ismét Táncház Napja a Liszt Ferenc téren, ahol egész délután élő zenével kísért tánc- és énektanítás, kiadványárusítás és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. A nap a Hagyományok Háza szombat esti táncházában zárul.

Tovább az eseményre >>

Egy kiállítás mindig szuper hétvégi program: 

Dalok a magasföldszintről | Simon Márton x iamyank irodalmi estje // Este11

Újbuda szórakozókertje május 4-én egy extra performansszal lepi meg közönséget, Simon Márton és iamyank “zene és irodalom” jelszóval indít programsorozatot a Feneketlen-tó tőszomszédságában, a gesztenyefák alatt, az Este11 helyszínén. Simon Márton egy-egy verseskötete javát kiváló zenészek kíséretében olvassa fel. Az első esten a „Dalok a magasföldszintről” darabjai kerülnek elő, néhány egészen friss verssel együtt, iamyank összetéveszthetetlen zenei atmoszférájával kombinálva. Az estét a haza elektronikus zenei szcéna két közismert lemezlovasával Falcao x LavaLava és OIEE DJ szettjével zárjuk.

Facebook-esemény >>

Budafoki Pincejárat // több helyszínen 

Pezsgő borkalandok várnak május 4-én a Budafoki Pincejáraton! Fedezd fel a varázslatos pincék világát, kóstolj Törley és Sauska pezsgőt, meg persze a budafoki borászatok legjavát. A gyerekeket kézműves foglalkozások, a lélegzetelállító barlanglakás és légópince, a felnőtteket pincekvíz, pinceséta és borkóstoló várja. Ingyenes transzferbuszok indulnak a Városházától, ne hagyjátok ki ezt a különleges élmény Budafokon! Ne hagyd ki ezt a különleges élményt Budafokon!

Weboldal >>

Hétszer 7 Fesztivál // több helyszínen

Hét hétvégén át, hét helyszínen zajlik Erzsébetváros új fesztiválja, a Hétszer 7. Április 20. és június 1. között több mint hetven program várja az érdeklődőket, melyek között Karinthy-versmaraton, szabadtéri koncertek és filmvetítések, valamint zsibvásár és bolhapiac közül szemezgethetünk.

Facebook-esemény >>

Anyák napi programok Budapesten (2024. május 5.)

Virágzó kert, anyák napi séta az ELTE Füvészkertben 

Anyák napja alkalmából, május 5-én 11 órától az ELTE Füvészkertben a legszebb virágok kerülnek főszerepbe. A vezetett séta során a kert virágba borult kincseit járhatjátok végig és ismerhetitek meg közelebbről. A kb. 1,5-2 órás májusi sétán olyan érdekességeket is megtudhattok majd, mint hogy melyek azok a virágok, amik mindössze egyetlen napig virágoznak, és mely növények nevelnek alig észrevehető virágokat?

Facebook-esemény >>

Anyák napi bazsarózsa vásár & brunch // Normafa Síház

Lepd meg anyukádat vagy nagymamádat és töltsétek együtt a napot a Síház miliőjében, királyi reggelit falatozva, és rendelj mellé a május legjellegzetesebb virágából készült csokrot, vagy vásárolj a helyszínen.

Facebook-esemény >>

Egy libegőzés is hangulatos anyák napi program lehet: 

Anyák napi teadálután a Gerbeaud-ban

Sós és édes falatok két főre háromemeletes szervírozótálon, választható meleg itallal és a koccintáshoz ajándék pohár Gerbeaud Brut pezsgővel, a kávéház elegáns Arany szalonjában.

Facebook-esemény >> 

Anyák napjára szerettel: Lady Bird // Bem Mozi

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.

Facebook-esemény >>