5 remek interaktív kiállítás Budapesten, ha egyedi élményt keresel

Az évek óta hódító interaktív tárlatok új perspektívába helyezik a múzeumlátogatás fogalmát. Budapest-szerte szerencsére egyre több múzeum és kiállítótér áll rendelkezésünkre, ha egy nem mindennapi élmény keretein belül szeretnénk új ismereteket szerezni. Mutatjuk a kedvenceinket!

Ebben a cikkünkben további 6 remek interaktív kiállítást találtok >>

Álmok Álmodói 20

Már csak január 10-ig látogatható a Millenáris Álmok Álmodói 20 elnevezésű, szórakoztató tudománytörténeti kiállítása. A magyar géniuszokat és találmányaikat bemutató interaktív tárlat a legmodernebb eszközök segítségével – pl. VR-szemüveggel, LED-fallal és 150 különböző kijelzővel – mutat be az elmúlt fél évezredből közel 600 magyar találmányt, fejlesztést. Az utolsó hetekben a gyerekek ingyen nézhetik meg a kiállítást.

Részletek >>

Fotó: Álmok Álmodói 20

A pénz útja

A Széll Kálmán tér nemrégiben felújított Postapalotájában kapott helyet a Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum, amely tavasz óta izgalmas, ingyenesen megtekinthető tárlattal várja a látogatókat. A modern, részletesen kidolgozott kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes program lehet, hiszen a múzeumban számos játékos, interaktív eszköz és vizuális megoldás segítségével ismerhetjük meg a pénz történetét. A látogatás ugyan díjmentes, de online időpontfoglaláshoz kötött, míg a tárlat megtekintésére érdemes legalább két órát szánni.

Részletek >>

Fotó: Pénzmúzeum

Light Art Museum

A Light Art Museum Budapest a világ legnagyobb fényművészeti múzeuma, amelyet egy csapat magyar művész alapított 2022-ben. A főváros független művészeti kiállítótere az egykor népszerű Hold utcai piac területén nyitott meg, ahol lenyűgöző, multiszenzoros installációk kerültek kiállításra 2000 négyzetméteren. A kiállítás olyan híres alkotók munkáit mutatja be, mint Moholy-Nagy László és Victor Vasarely. Az újhullámos múzeum célja, hogy a technológia segítségével összehozza az embereket, és bemutassa a tér észlelésének új lehetőségeit.

Részletek >>

Travelling Galaxy

December közepén interaktív Star Wars-kiállítás nyílt a budapesti Kecskeméti utcában. Az egyedülálló tárlat több száz makettet, modellt és életnagyságú bábut mutat be, elsősorban a trilógia eredeti részeiből. A különleges relikviák mellett a filmbéli jeleneteket megidéző termek, díszletek és interaktív berendezések teszik igazán egyedivé a Travelling Galaxy kiállítását, ami előreláthatólag 2023 márciusáig lesz látogatható.

Részletek >>

Fotó: Travelling Galaxy

Illúziók Múzeuma

Az Illúziók Múzeumának budapesti látogatói nyolc tematikus szoba, tucatnyi installáció, egyedülálló hologramok, örvénylő alagút, egyedi logikai fejlesztőjátékok és megannyi hihetetlen illúzió mentén ismerhetik meg és élhetik át, miként is működik az emberi érzékelés és az agy. A szórakoztató és lenyűgöző trükkök világában a kicsiktől a nagyokig mindenki megfejtheti, hogy miért látunk olyan dolgokat, amiket az agyunk képtelen felfogni, egyszerre tanulhatunk perspektíváról, érzéki csalódásról, valamint a tudomány és az emberi agy csodájáról. Fotózni nemcsak szabad, de kimondottan ajánlott!

Részletek >>

Fotó: Illúziók Múzeuma