70+ izgalmas nyári program a Balaton partján 2022 júliusában

Temérdek fantasztikus program vár benneteket júliusban a Balaton északi és déli partján. Fesztiválok, koncertek, túrák, partik, borozós, gasztro- és családi programok – mindből találhattok összeállításunkban.

Balatoni programok júliusban az északi parton

Tóparty – Badacsonyi nedűre derű! (2022. július 1., Badacsonytomaj)

Könnyed nyáresti mulatság, ahol együtt a hegy leve és a humor szelleme. Kóstoljátok meg a Málik Pince és a Weller Borház borait Porkoláb Tamás humorista előadása közben.

SÁRGANYÚL – A titkos fesztivál (2022. július 1-3., Tapolca)

Egy különleges fesztivál a Diszeli Kúriában a Sárganyúl alkotótábor művészeivel, irodalmi estekkel, koncertekkel. A fesztivál ingyenes, de a fellépők számára adományt gyűjtenek.

KeszthelyFest (2022. július 1-3.)

A KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb rendezvénye. A július 1-3. között zajló zenei-gasztronómiai fesztiválon három napon át, négy helyszínen több mint húsz programmal, koncerttel, valamint változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók. Keszthely belvárosában az esti órákban. A fesztivál díjmentesen látogatható!

Sabar Blues (2022. július 1-3., Káptalantóti)

A Sabar Borház idén is blues napokat tart, még több zenei előadóval, klassz borokkal, tuti kajával és pazar naplementével. Mindkét este jamming all night long. Sátorhelyet is biztosítanak.

Holdfénytúrák a Follyban (2022. július 1., 15., 29., Badacsonytomaj)

A 8 hektáron elterülő örökzöld ligetben az ide látogatók könnyen kikapcsolnak a mindennapi pörgésből a százéves cédrusok, ciprusok, a sok ritka növény, fa és virág között, és akkor a balatoni panorámát még nem is említettük. Kevesen látták azonban az éjszakai Follyt, pedig az arborétum ilyenkor is él, a csillagok az égen kihagyhatatlan látványt nyújtanak.

Kenyérlelke Fesztivál Veszprémben (2022. július 2.)

2022. július 2-án megrendezik a második hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Veszprémben. A találkozó legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar (2022. július 2., Alsóörs)

A zenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar egyre bővülő repertoárján helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett, több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából.

Egy új hely felfedezése mindig szuper program:

Bánya Jazz – JAG Project és Vida Klaudia (2022. július 2., Salföld)

A JAG Project egy 2018-ban alakult trió formáció. Játékukban fontos szerepet játszik az improvizáció, így most is az est és a környezet, illetve az aktuális közönség ihlette koncertet hallhatunk. Ezúttal a kiváló jazz-énekes és zongorista Vida Klaudiával közösen készülnek egy stílusban változatos műsorral.

Kisfaludy Színházi Fesztivál (2022. július 2-5., Balatonfüred)

Színházi előadások, koncertek és táncszínház a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpadán.

Szabadtéri mozi a levendulabirtokon (2022. július 2., 9., 16., Monoszló)

Mozi a mezőn, szabadtéren, a csillagos ég alatt, vigyél pokrócot, kempingszéket, vagy bármit, amire leheveredhetsz. Takarót is, zokni, pulcsi is jól jöhet.

Budapest Bár koncert a Szigligeti várudvarban (2022. július 3.)

Örökzöld táncdalok, filmslágerek és nagy kedvencek, újszerűen. Újra a Várudvar színpadán a Budapest Bár!

Bortúra Badacsonyban (2022. július 6., 13., 20.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az ott élő embereket.

Solymászbemutatók a Csillagvár Múzeumban (2022. július 6., 13., 20., 27., Balatonszentgyörgy)

Júliusban és augusztusban minden szerdán 17 órától solymász bemutató a vár titeket balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum területén. A bemutató kb. 40 perces, ezalatt több különböző méretű, korú és fajtájú ragadozó madárral ismerkedhetnek meg testközelből.

Kamarás Iván: Egy fess pesti este (2022. július 7., Szigliget)

Kamarás Iván, Jászai Mari-díjas színész tölti meg ezt az estét zenei világával. Lesz itt koncert, élmény, nevetés, könny, sóhaj és egyebek is.

100 Tagú Cigányzenekar Dolhai Attila közreműködésével (2022. július 8., Keszthely)

A teljes 100 Tagú Cigányzenekar Dolhai Attilával kiegészülve a Festetics-kastélyban.

Pannon Pálinka Fesztivál (2022. július 8-10., Csopak)

Koncertek gyerekeknek és felnőtteknek három napon át Csopakon a Fürdő utcai parkolóban.

Balatoni NOS pop-up @ Borbolt a völgyben (2022. július 9., Hegymagas)

Menjetek el Budavári Dórihoz július 9-én, szombaton, és a húsz Szent György-hegyi pincészet borai mellé válasszatok valamit a NOS kínálatából is!

Concerto Acustico @ Tabena Infinito (2022. július 9., Kisapáti)

Akusztikus zenés meghitt vacsoraest a vulkánok földjén Bagóczky Líviával és Komjáthi Áronnal.

Tarajos Hullámok – Pegazus szezonnyitó (2022. július 9., Szentbékkálla)

A Tarajok újra megnyitják a balatoni nyár kapuit a Pegazusban.

Füredi flódni – séta kóstolóval (2022. július 10., Balatonfüred)

Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség. A sétán annak járhattok utána, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején a Budapestről leránduló lelkes nyaralóközönség. S mivel a flódnira is igaz, hogy a próbája az evés, ki ne hagyjátok ki a séta végi, unikális flódnikóstolót az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában.

VeszprémFest (2022. július 11-16., Veszprém)

Külföldi világsztárok nem csak hatalmas fővárosi arénákban koncerteznek, ezt bizonyítja a július 11. és 16. között megrendezésre kerülő VeszprémFest. A nívós zenei felhozatalt olyan nevek erősítik, mint Jamie Cullum, Zaz, Diana Krall, James Blunt és az ikonikus katalán együttes, a Gipsy Kings.

Klassz a pARTon! Fesztivál (2022. július 11. – augusztus 4., több helyszínen)

A Klassz a pARTon! Fesztivál keretében ezúttal is fülledt nyárestéket enyhítő dallamok veszik birtokukba a Balaton hét északi és öt déli pontját. Az ingyenes nyáresti koncertsorozat július 11. és augusztus 4. között hódíja meg a magyar tengert, klasszikus zenei csemegékkel megörvendeztetve a zenekedvelőket.

Fotó: Érdi-Harmos Réka

Alsóörsi Sörfesztivál (2022. július 13-17.)

Július 13. és 17. között közel 30 sörfőzde több mint 100 féle söre hív kóstolásra és koccintásra Alsóörsön, így két csobbanás között sem kell aggódnod a megfelelő testhőmérséklet miatt: jéghideg sörömök gondoskodnak a nyári forróság elleni védekezésről. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, sörkóstolókkal, street fooddal és klasszikus fesztiválkajákkal várnak itt titeket.

Tarr Dávid // Tagyon Birtok (2022. július 14.)

Gitáros-énekes könnyűzenei átiratok korszakbeli és műfaji kötöttségek nélkül, hazai és külföldi dalokból egyaránt válogatva.

Hévízi sörsétány (2022. július 14-17.)

Koncertek, gyerekprogamok, sörudvarok, kézműves sörök, sörkorcsolyák, ugrálóvár, népi játékok. Más nem is kell a jó hangulathoz.

Szigligeti holdfénytúra az Óváron (2022. július 15.)

A késő nyári csillag-és holdfényes estén feltárulnak az Óvár titkai, miközben csodás kilátás tárul elétek az ezernyi fényben tükröződő Balatonra. Az Óvár után a túra Szigliget ősi templomához, az Avasi-templomromhoz folytatódik, ahol számos titok tárul fel a templomot illetően. A szakképzett túravezető garantáltan minden kérdésedre választ ad.

Electric Garden (2022. július 15-16., Keszthely)

A 2019-ben indult Electric Garden idén is a Balaton nyugati csücskébe csábít. A helyszín a keszthelyi Festetics-kastély parkja, ahol július 15-től két napon át az elektronikus zenei szcéna ismert arcai váltják egymást a DJ-pult mögött. A fellépők között biztosan ott lesz Metha, Peter Makto, Egbert és Guy J.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – Thuróczy Szabolcs (2022. július 16., Szigliget)

A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Végre eljött az idő, hogy a nézők is meghallgathassák, hogyan. Kocsmaária sok nevetéssel és sírással . Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg.

Látnivalók és állandó programok a Balaton északi partján:

DOG BEACH FEST – Balaton-parti kutyás fesztivál (2022. július 16., Keszthely)

Szórakoztató programokkal, kutyás kiállítókkal várják a Keszthelyre látogató kutyabarátokat július harmadik hétvégéjén.

A dzsungel könyve – Pannon Várszínház (2022. július 17., Alsóörs)

A népszerű musical a Pannon Várszínház előadásában.

Utcazene Fesztivál (2022. július 20-23., Veszprém)

Július 20-23-ig minden érzékszervet ámulatba ejtő felhozatallal várja látogatóit a Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show. A felejthetetlen gasztronómiai élményekről az ország legjobb guruló éttermei gondoskodnak, miközben az alkalomhoz illő zenei körítés fantasztikus hangulatot teremt.

Fotó: Hölvényi Kristóf

Operagála – a Magyar Állami Operaház Énekkarával (2022. július 21., Balatonfüred)

Hagyományosan minden Anna-bál csütörtöki napján a Magyar Állami Operaház Énekkara ad koncertet a Gyógy téren.

KULT / SZÍN / TÉR (2022. július 21-22., Keszthely)

Színházi estek a Festetics-kastélyban. Csütörtökön egy romantikus vígjáték pénteken pedig egy musical várja az ide látogatókat.

Pont Csopak 2022 | több mint kertmozi (2022. július 22-23.)

2022 májusától szeptemberig havonta egyszer, egy teljes hétvégére kulturális találkozóponttá válik a Plul Malom. Minden hétvége egy-egy fontos és aktuális téma köré szerveződik, és különleges programokat kínál kicsiknek és nagyoknak, délutántól egészen késő estig. Kertmozi, színházi előadások, koncertek, beszélgetések és kulináris kalandok Csopakon, a Balaton keleti medencéjének kultikus ékszerdobozában.

Művészetek Völgye (2022. július 22-31., több helyszínen)

Az ország egyik, ha nem legismertebb összművészeti fesztiválja július 22-től 31-ig közel 2000 programmal, közte koncertekkel, színházi előadásokkal és kiállításokkal enged bepillantást egy igazi alkotói közösség életébe. A Balaton-felvidéki rendezvény helyszínei Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend.

Túra a csobánci várromok között (2022. július 23.)

A Csobánc a Tapolcai-medence keleti őre. A várának története gazdag az érdekességekben. A kellemes túra alatt megismerkedhettek a Gyulaffy-családdal és a vár históriájával, melyek szervesen összeforrtak. A túra során természetesen szóba kerül a Balaton-felvidék vulkáni tevékenysége, mely létrehozta a Csobáncot is. A várból káprázatos kilátás nyílik a környező pannontájra. Megéri a fáradozást!

Nyári Szerenád (2022. július 23., Hegymagas)

Hosszabbított nyitvatartás, étel, bor és zene vár titeket július 23-án a Nyári Pincében. A zenét a Lilin együttes szolgáltatja.

Lovaskocsikázás az Anna-bál estéjén (2022. július 23., Balatonfüred)

Sétakocsizás Balatonfüred belvárosában a mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogataival az Anna-bál estéjén.

Az erdő hangjai mikrokoncertek (2022. július 23., Hévíz)

Barangoljatok a Véderdő hangulatos ösvényein és találjatok rá az erdő zenéire. Élvezzétek a halk muzsikaszót és a fák hűvösét. A fák közt megbúvó titkos helyszíneken rövid, 15 perces minikoncerteket hallgathattok meg, helyszínenként és óránként egyszer-egyszer.

Flamenco Infinito (2022. július 23., Kisapáti)

Hamisíthatatlan andalúz életérzés a magyar vulkánok földjén. Mágikus este, all inclusive vacsorával, tüzes tánccal, énekkel, zenével.

Margaret Island – Szigligeti Vár (2022. július 23.)

Idén újra találkozhattok Margaret Islanddel a Szigligeti Várban!

Szezon (2022. július 26., Veszprém)

Együttlét a szabadban, melegben, kötöttségek nélkül, kedd este. Ahol a veszprémi Színházkert árnyas ligetében beszélgethettek az olvasásról, hallathatjátok a hangunkat és lépegethettek a zenére.

Pét-nat premier buli – Homoky X Budavári – Diska Birtok (2022. július 29., Hegymagas)

Két barátnő, egy közös történet és pár száz tőke szőlő a Szent György-hegyen, ami mindkettejük számára fontos. Kóstoljátok meg velük zenével, tábortűzzel és vendég pét-natokkal!

Parkmozi a Festetics-kastélyban (2022. július 29-30., Keszthely)

Mozizni jó. De lehet ezt fokozni: ha a mozgóképek nyújtotta élménynek egy pazar hely, a Festetics-kastély parkja ad otthont, és egy pohár bor is társul mellé. Péntek és szombat este plédeken, babzsákokon, padokon élvezhetitek a filmek varázslatos világát a csillagos ég alatt.

MINE Fesztivál (2022. július 29-30., Salföld)

Zenei fókusszal, de más művészetek felé is kitekintve idén is megrendezik az egy hétvégés MINE fesztivált, ahol a környékbeliek és alkalmi látogatók is elérhető áron lehetőséget kapnak, hogy a tudásmegosztás elvét követve minél többet megismerjenek a zenék felépítéséről, valamint kedvet kapjanak, hogy maguk is belevágjanak a jövőben.

Bazaltorgonák túra a Szent György-hegyen (2022. július 30.)

Vulcanus isten egyik legszebb ajándéka a Szent György-hegy. Páratlan természeti értékek hordozója a Tapolcai-medence szinte mértani közepén elterülő vulkán. Évezredes szőlőkultúra, geológiai, botanikai és zoológiai értékek tárháza a hegy. A július végi túra során megtekinthetitek a Szent György-hegy barokk építészeti emlékeit is. A tetőről pedig páratlan panoráma fog elétek tárulni mind a négy égtáj felé.

Be Massive Horizon Party Badacsony – frissTerasz – Daytime Open Air Party (2022. július 30.)

A tánc, a gyönyörű panoráma és elektronika elegyedését ötvöző, Be Massive által szervezett Horizon sorozat ezúttal a frissTeraszra költözik.

Bagossy Brothers Company ✘ Viviera Beach 2022. július 30., Keszthely)

A Bagossy Brothers Company 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekar. Mára már az ország egyik legnépszerűbb bandája, és bizony idén is visszatérnek a Viviera Beachre.

Vihar – felnőtt színházi előadás (2022. július 31., Hévíz)

Az Amargant Színházi Műhely ingyenes előadása a hévízi Északi Véderdőben.

Júliusi programok a Balaton déli partján

Kultkikötő (2022. július 1. – augusztus 28., több helyszínen)

Ikonikus művészek, különleges környezet, felejthetetlen pillanatok! 2022-ben is izgalmas repertoárral, közel 200 programmal készült a nyári szezonra a Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválja. A Kultkikötő idén már hat településen fogadja a közönséget koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint gyerekeknek szóló produkciókkal. Földvár, Szárszó, Boglár, Fenyves és Badacsonytomaj mellett egy új helyszínen, az alsóörsi AMFIBAN is színes programkínálat várja az érdeklődőket, egészen egyedi környezetben, egy egykori kőfejtőben kialakított, ókori amfiteátrumokat idéző nézőtérrel.

Magyar Nemzeti Cirkusz: Premier Balatonlellén (egész hónapban)

A Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén a 7-es főút mellett található Cirkusz téren vár titeket Attrakció című nemzetközi gálaműsorával július 1-től augusztus 27-ig hétfőtől szombatig 20 órától.

Borkóstoló estek az Esszencia Borházban (egész hónapban, Balatonszárszó)

A balatonszárszói Esszencia borházban egész nyáron, a hét minden napjára szerveznek balatoni borokból álló kóstolókat. Az itt található Dézsma Pince egy kis családi pincészetként évente maximum 12 ezer palack bort készít, ezekből kóstolhatjátok meg a legjobbakat. A kóstolókhoz kísérőként tökmagos pogácsát kínálnak, de sajt-, szalámiválogatás, valamint tökmagolaj is kérhető a frissen sült kovászos kenyérhez. A borházban még a nem borozó vendégeikre is gondolnak, alkoholmentes ajánlatuk a saját mustból készített mustfröccs, gyermekeknek pedig hűsítő jégkrémekkel és süteménnyel kedveskednek. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Levendulaszüret Kőröshegyen (egész hónapban)

A francia levendula szezonja lassan, de biztosan véget ér, aggodalomra azonban semmi ok. Az angol levendulamező csábító, hatalmas virágai még csak most kezdik bontogatni szirmaikat.

Plázs Siófok (egész hónapban, Siófok)

Idén is a Balaton egyik előszámú szórakozóhelyévé változik a Siófoki Nagystrand központja, a Plázs Siófok. Nappal a strandolásé és a vízi sportoké a főszerep, majd estére átváltozik a helyszín és a legnépszerűbb magyar előadók zenéire bulizhattok hajnalig. Júliusban többek között fellép majd a Kowalsky meg a Vega, a BSW, Lmen Prala, Majka & Cutris, a Halott Pénz, a Follow the Flow és a Carson Coma is. Emellett egy estére odaköltözik a Necc Party csapata is, hogy fergeteges bulit csapjanak. Az aktuális koncertekről a Plázs Siófok honlapján tájékozódhattok.

Helka Születésnapi Hétvége (2022. július 1-2., Balatonföldvár)

A Helka Sörfőzde koncertekkel, vendég sörfőzdékkel, jógával és e-bike túrával vár titeket 1 éves születésnapján.

Kisvakond a nagyvárosban Mesemusical / bábelőadás (2022. július 9., Balatonszemes)

Mesemusical Plásztán Anett és Czakó Ádám, a Madách Színház színészei közreműködésével.

Be Massive Horizon Open-Air Party Kőröshegyi Levendulás (2022. július 9., Kőröshegy)

A hazai viszonylatban egy egyedülálló rendezvénysorozat visszatér a Köröshegyi Levendulásba.

Találkozás egy régi szerelemmel – Nagy Szenes Iván show – Retro Party (2022. július 9., Balatonlelle)

Megidézik a táncdalfesztiválok hangulatát és Koós János, Kovács Kati, Mary Zsuzsi, Harangozó Teri, Aradszky László, Hofi Géza, Bodrogi Gyula, Cserháti Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Korda György, Szécsi Pál, és Voith Ági legnagyobb slágereit.

New Orleans Jazz Fesztivál (2022. július 15-17., Siófok)

Július 15-től 17-ig a jazzé lesz a főszerep Siófokon. A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseményét 19. alkalommal rendezik meg, kiváló zenekarok részvételével megidézve a műfaj szülőhazája, New Orleans jazztől hangos éjszakáit. A részvétel ingyenes, a rendezvény kutyabarát.

Látnivalók és állandó programok a Balaton déli partján:

Kioszk Teraszkoncert: Deadly Mantis (2022. július 16., Balatonfenyves)

A budapesti post-grunge zenekar hangzása olyan élénken ragadja meg korunk szorongásait és örömeit, mint a legmagasztosabb/bizarrabb festmények.

Jazz a levendulásban (2022. július 16., Kőröshegy)

A színpadon elismert zenészek váltják egymást, a forró nyári levegőt levendulaillat lengi körül, bort kortyolgatva búcsúztathatjátok a Balaton felett a napot, miközben a zöld ligetet piknikasztalok körül, plédeken és függőágyakban pihenő közönség tölti meg élettel.

A Pál Utcai Fiúk – Pannon Várszínház (2022. július 22., Balatonlelle)

A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Kioszk Teraszkoncert: AKT (2022. július 22., 23., Balatonfenyves)

Dalok-táncdalok-kuplék franciául, olaszul, magyarul. Mindenféle nyelven, rengeteg lélekkel, különböző hangulatokkal. Hol nosztalgiázva, hol romantikusan, hol „kicsit másképp”. Így vagy úgy, de hangulatosan.

House Piknik (2022. július 23., Zamárdi)

Egésznapos SUP-ozás, táncolás, fürdés és persze az elmaradhatatlan Piknik hangulat.

Balatonföldvári Sörfesztivál (2022. július 27-31.)

Közel 25 kiállító több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel vár titeket a nyár idusán, a balatonföldvári Fesztivál téren, közvetlenül a Balaton partján.

ZamJam (2022. július 28-30., Zamárdi)

Új butikfesztivállal bővül a MOL Nagyon Balaton kínálata. A helyszín a sokak által kedvelt nyaralási célpont, Zamárdi, ahol július 28. és 30. között különböző zenei stílusok képviselői váltják egymást a színpadon. Fellép például DJ Jutasi, Szikora Róbert, a Jazzanova, Shaggy, és a Kool & The Gang.

A padlás (2022. július 29., Balatonlelle)

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.

Hervis Balaton-átevezés (2022. július 29-30., Zamárdi)

Idén is vár titeket a balatoni nyár legnagyobb és leghangulatosabb vízi futama, a Hervis Balaton-átevezés. Sőt, idén ne csak egy, hanem két napra tervezzetek! Menjetek már július 29-én, péntek reggel a Zamárdi Szabadstrandra, mérjétek fel a terepet, és hangolódjatok különféle izgalmas sportprogramokkal a másnapi futamra a parton. A verseny napján, azaz július 30-án szombaton pedig teljesíthetitek a bármilyen, kézzel hajtott vízi járművel a Zamárdi-Tihany-Zamárdi, összesen 8 kilométeres távot. Nevezés és további információk a balatonatevezes.hu weboldalon.