9 limonádézó Budapesten, ahol a legfinomabb hűsítőket szürcsölhetjük

A(z egyelőre csak megelőlegezett) tikkasztó hőségben aligha van jobb dolog, mint hűvös jégkockák hűtötte, gyöngyöző pohárból kortyolni a gyümölcsök szívét-lelkét szomjoltóba záró limonádénkat. Mutatjuk a 9 leghűsítőbb budapesti helyet, ahol feltétlenül kérjetek egy-egy pohárral.

Ahoy!

100%-os boldogsággaranciát vállal frissítő hűsítőire az Ahoy!, a város első és egyetlen limonádébárja, ahol a számtalan hozzávalóból, friss gyümölcsök garmadájából, közel 90 variációt végigzongorázva mi magunk állíthatjuk össze a város legtartalmasabb és leggyümölcsösebb, befőttes üvegben, netalán vödörben szervírozott limóját.

1053 Budapest, Papnövelde utca 3.

Asztalka

A budai fák árnyékában az Asztalka teraszán ülve, a Tabán bujazöld fáival és lankáival szemezve, egy hűsítő görögdinnyés limonádé társaságában szinte bárki újraértékelné az életét, de ha ehhez még egy mennyei Asztalka-sütemény és kávé is társul, a delíriumi állapot majdhogynem garantált.

1013 Budapest, Döbrentei u. 15. (bejárat az Attila út felől)

Bereg Embassy Bar & Café

A vár aljában, a csendes, fényekkel gazdagon megszórt Bereg lombárkádjai alá, baráti társasággal betérni vagy akár egy könyvvel a hónunk alatt bekuckózni, annyit tesz mint seperc alatt kiszakadni a valóságból. Az átlényegülést  jobbunkon egy gyümölcsökkel dúsan megpakolt limóval tehetjük teljessé.

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B

Flowerpower

A XII. kerületi Flowerpower rózsás és málnás limonádéjáért bizony érdemes lábunk alá venni a Hegyvidéket és betérni a csöppnyi kávézóba. A teraszon egy mentes süti társaságában, kézzel készült csészéből inni a kávét és mellé gyorsan kortyolni a hűsítő finomságot akár mindennapi program is lehetne, melyet még ünnepivé tehetünk, ha mesés csokorral a kezünkben távozunk.

1124 Budapest, Kiss János altábornagy utca 54.

Kabin

Kedvelt vízparti helyünk, a Kabin is tárt karokkal és autentikusra hangolt limóval, harapnivalóval és hamisítatlan hangulattal vár. Legyen hétköznap vagy hétvége, itt a légkör mindig adott egy kis lazításra, pattanjatok bringára, zarándokoljatok el erre a helyre és a Duna-parton frissítsétek fel magatokat kedvenc limonádétokkal.

1044 Budapest, Népsziget

KisBécs

A Németvölgyi úti KisBécs méltán híres osztrák borainak széles választékáról, esti borbár hangulatáról, de mi most mégis a limonádéikat méltatnánk, melyekben a bodza vagy a levendula málnával, a gyömbér mentával elegyedik olyan tökéletes egyensúlyban, hogy már távozáskor azt tervezzük mikor térünk ide ismét vissza.

1126 Budapest, Németvölgyi út 36-38. (bejárat a Hollósy Simon utcából)

Majorka

Gyakorlott limonádésoknak vélhetően a Városmajor szíve-lelke a Majorka szolgál majd zarándokhelyül, hiszen házi limonádéikat nemcsak a megszokott és vágyott ízekben, hanem DeLuxe és DeLuxe Grande kivitelben is kínálják. A számtalan ínycsiklandó fogás mellett pusztán ezért is érdemes lesz hozzájuk ellátogatni egy verőfényes, tikkasztó nyári napon.

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

Nap bácsi

Nap bácsit egyszerűen nem lehet nem szeretni, hiszen itt minden megtalálható, amire egy földi ember csak vágyhat: vízpart, égbolt alatti pihenőhelyek, mesés fogások, italok fölötti fesztelen beszélgetések, na meg persze napfényben fürdőző limonádék sokadjára a poharunkba töltve.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Zöld Küllő

A Városligeti-tótól nem messze van egy hely, a Zöld Küllő, melynek padjaihoz és hosszú asztalaihoz játszi könnyedséggel huppanhatunk le egy hosszabbra tervezett cangázást vagy sétát követően, hogy aztán az autentikus és mesteri adag limonádéjuktól felfrissülve vegyük újra nyakunkba a várost.

1146 Budapest, Paál László út/George Washington sétány