2020 legjobb filmjei: 6+1 sci-fi, ami alternatív világokba repít

Az idei év nem volt túl kegyes a műfaj kedvelőihez, de így is találtunk hét ide illő mozit nektek. Vigyázzatok, egyik-másik horrorba hajlik, azonban mindre jellemző, hogy kilép az általunk ismert valóságból. Jöjjenek hát a legjobb sci-fi filmek 2020-ból!

Tenet (IMDB: 7,6)

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.

A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is. (InterCom)

A láthatatlan ember (IMDB: 7,1)

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) egy erőszakos kapcsolat csapdájában vergődik egy gazdag és briliáns tudóssal, de egyszer csak úgy dönt, hogy megszökik éjnek évadján, és elrejtőzik. Tervében segítségére van a nővére, egy gyerekkori barát és annak tinédzser lánya. Ám amikor Cecilia erőszakos exe öngyilkosságot követ el, és hatalmas vagyonának egy jelentős részét feleségére hagyja, Cecilia arra gyanakszik, hogy férje halála csak színjáték volt. Amikor a hátborzongató események sora halálos fordulatot vesz, és szerettei életét veszélyezteti, Cecilia elméje kezd megbomlani, miközben kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát…

A Láthatatan ember producere a horror műfaj kortárs mestere, Jason Blum, az író-rendező-executive producer pedig Leigh Whannel, aki a Fűrész sorozat egyik ötletgazdája, legutóbb pedig olyan filmeket rendezett, mint az Upgrade – Javított verzió és az Insidious: A gonosz lélek. (UIP-Duna Film)

A halhatatlan gárda (IMDB: 6,6)

Négy halhatatlan harcos, akik évszázadok óta titokban védik az emberiséget. Hirtelen veszélybe kerülnek a képességeik miatt, amikor új halhatatlant fedeznek fel. (Netflix)

Árok (IMDB: 5,8)

Norah Prince és társai egy kutatóbázison dolgoznak 11 ezer méter mélyen, a Mariana-árok sötétségében. Miután vízalatti földrengésben megsérül a laboratóriumuk, megpróbálják megmenteni a létesítményt, de kiderül, hogy a helyzet reménytelen. A kapitány vezetésével a túlélők rájönnek, a menekülés egyetlen módja, ha a fenéken megpróbálnak átgyalogolni a korábban használt szomszédos létesítményhez, remélve, hogy az még használható. Hamarosan kiderül, hogy még ebben a mélységben sincsenek egyedül. (Fórum Hungary)

Bloodshot (IMDB: 5,7)

Mi haszna a halott gengszternek? Többnyire semmi. Ray Garrison (Vin Diesel) azonban kap egy második esélyt. Egy orvosi kísérlet keretében nanorobotokat fecskendeznek a vérébe, ezzel pedig nemcsak feltámasztják, hanem szuperképességekkel látják el: és az így teremtett félig ember/félig legyőzhetetlen szuperhőst egy olyan akcióban vetik be, amelyet ember biztosan nem élne túl. A kísérlet mégsem sikerül. Bloodshotnak megvannak a maga céljai. Vin Diesel az ideális választás az új szuperhősfigurához: az év egyik legjobban várt képregényhőse elképesztő, látványos akciójelenetekkel és humorral érkezik. (InterCom)

Az új mutánsok (IMDB: 5,3)

Ezen a helyen kénytelen vagy szembenézni a legnagyobb félelmeiddel. Míg bele nem halsz… (Fórum Hungary)

+1: a legjobb 2020-as sci-fi film gyerekeknek (is)

Sonic, a sündisznó (IMDB: 6,5)

Régóta tűkön ülve várta a közönség a Sega videójátékára alapuló Sonic, a sündisznó bemutatóját, melyre nálunk 2020 februárjában került sor. A komisz, de szeretnivaló Sonic egy másik bolygóról csöppent ide, amikor veszélybe sodorta az életét szuperképességének leleplezésével. Mindenkitől távol, egy föld alatti barlangban húzza meg magát, és messziről figyeli az embereket, mindaddig, amíg egy napon hatalmasat hibázik. A lebukástól félve azt tervezi, elhagyja a Földet, ám hiba csúszik a számításaiba egy helyi rendfenntartónak hála. Élete legnagyobb kalandja veszi kezdetét, kedvesen poénos szituációkkal és az eséllyel, hogy valódi barátokra lel. (UIP-Duna Film)

Az ínséges 2020-as év után, 2021 egy kánaán lesz a sci-fi filmek kedvelőinek. Hogy miért? Íme: