2020 legjobb filmjei: 12+1 animációs mesefilm az egész családnak

Unják a játékokat a gyerekek, vagy ti vágytok vissza egy kicsit a mesefilmek világába? Ha kifogytak a régi klasszikusok, segítünk új kedvenceket találni: jöjjenek hát a legjobb animációs filmek 2020-ból!

Válogatások a későbbi évekből:

A legjobb filmek 2020-ból – korábbi tematikus ajánlóink:

legjobb animációs mesefilmek 2020
Az egyik legjobb mesefilm 2020-ban Pixar új mozija, a Lelki ismeretek

Előre

Ian és Barley, két tizenéves elf testvér apa nélkül nőtt fel. A lúzer, önbizalomhiányban szenvedő kisebbik 16. születésnapján előkerül a varázsbot, amit az apjuk hagyott rájuk, és aminek segítségével visszahozhatnák őt 24 órára. Ám a varázslat nem egészen úgy sikerül, ahogy kellene, és a két tini egy rozoga furgonon elindul, hogy bejárják a mágikus világot, amiről azt hitték, már rég eltűnt. Amikor az anyjuk, Laurel rájön, hogy a fiai eltűntek, a különös Manticórral elindul megkeresni őket. (Fórum Hungary/HBO)

A Willoughby testvérek kalandjai

Miután meggyőzik magukat arról, hogy jobban járnak, ha szüleik nélkül nőnek fel, a Willoughby gyerekek egy fondorlatos terv segítségével vakációzni küldik szüleiket. A testvérek ezután izgalmas kalandok során fedezik fel a család igazi értékét. Az animációs mesefilm a közkedvelt író, Lois Lowry könyve alapján. (Netflix)

Lelki ismeretek

A Pixar új mesefilmjének főszereplője Joe Gardner, egy középiskolai zenetanár, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer valódi jazz-zenész legyen, ám úgy érzi, ez soha nem fog összejönni. Ám amikor álma végre beteljesülni látszik, hirtelen egy fantáziavilágban találja magát, ahol rákényszerül, hogy egy 22 nevű lélek társaságában elgondolkozzon azon, valójában mi is az a lélek.

A Lelki ismeretek rendezője az Oscar-díjas Pete Docter (Szörny Rt., Fel!, Agymanók), társrendezője pedig Kemp Powers. A főszereplők eredeti hangját Jamie Foxx és Tina Fey szolgáltatja.

Álomépítők

A 12 éves Minna élete a feje tetejére áll, mikor új mostoha nővére Jenny beköltözik hozzájuk. Az jövevénnyel csak a baj van, és Minna szeretné, ha eltűnne az életéből. Egyik este Minna találkozik az álomépítőkkel és rájön, hogy meg tudja változtatni Jennyt az álmain keresztül. De az álmok módosítgatása komoly következményekkel jár, és most alá kell merülnie, hogy megmentse Jennyt az álomvilágban és a családját a valódiban. (ADS Service Kft.)

Trollok a világ körül

Minden csupa csillám és boldogság Trollvárosban, amíg Pipacs királynő és Ágas meglepő felfedezést nem tesznek – vannak más troll világok is az övéken túl, és mindegyikben más zenei irányzat az úr. Amikor egy titokzatos fenyegetés az ország összes trollját veszélybe sodorja, Pipacs, Ágas és a barátok bandája nekivág a nagyszabású expedíciónak az ismeretlen tájakon át, hogy végrehajtsák a lehetetlent, és harmóniát hozzanak létre a különféle trollok között, hogy együtt nézhessenek szembe a végzettel. A nagysikerű animációs film várva várt folytatása összehozza a különféle zenei műfajokat, a poptól a countryn át a hip-hopig; a kemény rocktól a funkon át a K-popig, az elektronikus tánczenéről nem is beszélve! (UIP-Duna Film)

Óriásláb – Családi bevetés

A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül (https://www.imdb.com/title/tt5715410/). A szőrős, bozontos, csupaszív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával, és állati jófej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul.

Azonban az erdők őrzője, az állatok hatalmasra nőtt védelmezője titokzatos körülmények között eltűnik. Így ismét Óriásláb szuperképességekkel rendelkező fián, Adamen a sor, hogy apukája segítségére siessen. A kalandvágyó kissráchoz ezúttal anyukája, és a vad família állati jóbarátai is csatlakoznak, hogy egy hihetetlenül veszélyes és izgalmakkal teli bevetésen mentsék meg a bajba jutott Óriáslábot, és az alaszkai rezervátum kedves lakóit. (Freeman Film)

Scooby

Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby. E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb főgonoszával, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra. Borzasztó terve megvalósulását csak Scooby és Bozont akadályozhatja meg! A Frédi és Béni alkotóitól származó banda Bozont, Scooby-Doo, Vilma, Diána és Fred 1969 óta gyerekek és felnőttek kedvence: most végre elkészült az első, egész estés, animált moziváltozat – még viccesebb, még látványosabb és még Scoobybb, mint valaha! (InterCom)

SpongyaBob: Spongya szökésben

Amikor legjobb barátját, Garyt hirtelen elrabolják, SpongyaBob Bikinifenéktől messze, egy őrült küldetésre viszi Patrickot, hogy megmentsék rózsaszínű haverjukat. (UIP-Duna Film/ Netfix)

Lunaria – Kaland a Holdon

Egy tudásvágytól fűtött, elszánt és éles eszű lány űrhajót épít, hogy eljusson a holdra, és bebizonyítsa a legendás holdistennő létezését. Amikor vártalan küldetésen kell részt vennie, fantasztikus teremtményekkel teli, különös világot fedez fel. Rendezte az Oscar-díjas filmkészítő és animátor, Glen Keane, producerek Gennie Rim és Peilin Chou. Szereplők Cathy Ang, Phillipa Soo, Robert G. Chiu, Ken Jeong, John Cho, Ruthie Ann Miles, Margaret Cho, Kimiko Glenn, Artt Butler, Irene Tsu, Clem Cheung, Conrad Ricamora és Sandra Oh. (Netflix)

Yakari – a mozifilm

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg: beszéli és érti az állatok nyelvét. Yakari és Kismennydörgés hosszú utat járnak be a félelmetes prémvadászok földjén, Észak-Amerika lélegzetelállító, de veszélyes tájain, míg újra megtalálják a hazavezető utat.

Yakari eredetileg egy népszerű képregényhős, a történet és a karakterek szülőatyja két svájci képregény rajzoló, Job és Derib. A nagysikerű képregényt számos nyelvre lefordították, majd az állatokkal beszélő, jólelkű sziú indián kisfiú kalandjairól nagy sikerű televíziós rajzfilmsorozat készült. Yakari kalandjai először kerülnek nagyvászonra egy egészestés animációs mozifilm formájában. (Vertigo Média Kft.)

Farkasbőrben

Freddy minden vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és ő legyen a legfélelmetesebb vérfarkas, falkájának új vezetője. Ám a nagy átalakulás ceremónián valami balul sül el és a fiúból a világ legcukibb kis uszkárja lesz. Holdkeltéig be kell bizonyítania, hogy ő is igazi farkas, különben a falka örökre száműzi. Szerencsére új barátai a segítségére lesznek a halloweeni kalandban. (ADS Service Kft.)

A vakmerő

Egy tini gamer teljes idős bébicsőszködésre kényszerül, amikor kedvenc videójátéka három szupererejű csecsemőt pottyant az űrből a hátsó udvarra. (Netflix)

+1 animációs mesefilm melyet nagyon várunk, de bemutatóját csak 2021-ben lesz:

Ha már minden animációs filmet megnéztetek, jöhetnek 2020 legjobb vígjátékai. Itt is találhattok gyerekeknek valót: