Botanikus kertet, kutyaparkot és mélygarázst adtak át a Városligetben

Pár hónappal a Városligeti Sportcentrum átadása után újabb jó hírekkel szolgálhatunk Pest tüdejével kapcsolatban, a Liget Budapest Projekt ugyanis újabb állomásához érkezett.

Megint régi fényében tündököl a 335 növényfajta 35 ezer példányát felvonultató, közösségi térként és természetismereti tudásközpontként funkcionáló botanikus kert. A kert területén kialakítottak egy lugast, kerti útvonallal; egy Kneipp-ösvényt, amelyen mezítláb végigsétálva javulhat az egyensúlyérzékünk, valamint visszaállították a területet behálózó patakot és a mocsári élővilágot bemutató medencéket is.

A Mőcsényi Mihály-botanikus kert / Fotó: Liget Budapest Projekt

Egy új kutyás élményparkkal is gazdagodott a Városliget az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződéshez közel eső szakasza. A félhektáros kutyaparadicsom tisztán tartását több mint egy tucat kutyapiszok gyűjtő segíti, külön részen játszhatnak a kis- és a nagytestű ebek, az aktív kikapcsolódást pedig ügyességi elemek, alagutak, ugró akadályok és szlalompályák biztosítják.

Kutyás élménypark a Városligetben / Fotó: Liget Budapest Projekt

Elkészült továbbá a 2 kilométer hosszú, kivilágított, rekortánborítású Városligeti Futókör, amely a margitszigeti futókörrel igyekszik felvenni a versenyt a város pesti oldalán. A pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el, valamint számos ivókút található a nyomvonal mellett. A Városligeti Sportcentrumban öltözők is találhatók.

Mindemellett megnyitott a nonfiguratív műalkotások másolataival díszített Múzeum Mélygarázs, 10 ezer négyzetméternyi új zöldfelülettel a tetején. A Dózsa György úti mélygarázs összesen 800 férőhelyes, és elektromos töltők is találhatók benne. A térszint feletti részen, ahol korábban parkoló autók sorakoztak, egy hangulatos sétányt alakítottak ki. A szomszédos kerületek lakói ingyenesen parkolhatnak a mélygarázsban, miután regisztráltak a Liget Budapest honlapján és befizettek egy egyszeri, kétezer forintos regisztrációs díjat.

A Múzeum Mélygarázs / Fotó: Liget Budapest Projekt